Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, Thomass13 napisał:

Mam pytanie cyclami x7 to twór made in Aliexpress jesli tak to podziękuję.

tak z ciekawości, co to za różnica, nie wiem wiec pytam. Akurat jestem użytkownikiem tej lampki 

Napisano

Towilda odradzam. Odcięcie dość słabe, rozkład światła średni. Zasięg jak na ilość lumenów również słaby. W dodatku koledze ( który dostał ode mnie lampkę) pękło mocowanie na obudowie w czasie jazdy...

Napisano

Dzięki za cenna uwagę. A w takim razie co proponujecie w rozsądnym budżecie ale zeby miało odcięcie i działało dluzej jak 3 h. jazdy? Fajnie jakby miało możliwość łączenia z licznikiem garmina chodź to joe jest priorytet. Na pewno z możliwością dokupienia akumulatora jak sie zuzyje. 

Napisano (edytowane)

Lumintop kosztuje tyle, co te dwie lampki razem wzięte. Porządne ogniwo 5mAh, to dodatkowe 5 dych. 

Jeśli dla pytającego jest to rozsądny budżet, to też tego Lumintopa mogę polecić.

Edytowane przez Roballinho
Napisano

21700 można mieć od lg 5800mah, z rozbiórki po 20 zł, nowe 50 zł. Lampka aluminium full, niestety słabo świeci i to największy jej minus, wolę tradycyjną latarkę. Ale reszta same plusy.

Napisano
W dniu 13.06.2025 o 15:13, Thomass13 napisał:

A w takim razie co proponujecie w rozsądnym budżecie ale zeby miało odcięcie i działało dluzej jak 3 h. jazdy?

Cyclami X7 - dokładnie spełnia powyższe wymagania. 😊King Kong Max jest bardzo podobny (była to chyba pierwsza lampka o tym wzorze), i też ma dobre opinie. Posiada dodatkowo przełącznik jasności świecenia. Ale nie mam doświadczenia z użytkowania jej.
Towilda także nie proponuję. Zgadzam się ze spostrzeżeniami @Nemrod82.
Pzdr. Rysiek

Napisano
W dniu 12.06.2025 o 21:56, Thomass13 napisał:

Mam pytanie cyclami x7 to twór made in Aliexpress..

Do licznika / komputerka Cycplus dostałem za grosze lampkę przednią XOSS 800 .

Z plusów pierwszy chinczyk na przód który działa,daje się naładować i nie świruje z ładowaniem oraz widać jak działa 😉🙂

Z minusów 100% mocy po zmroku widać ale działa tylko 60 minut, rozkład światła jak w szperaczu oślepianie na drodze znad przeciwka ( trzeba mocno pochylać w mocowaniu)  no i jakość światła jak to w tanich Chińczykach leży - mocna biel bez rozpoznawania kolorów.

Jak nie przeszkadzają wady to xoss lx, lumintropy działają.

A jak chcemy coś porządnego to ja polecam (hi-end latarkowy) od Rambolbambol:

Jakość światła super, szeroka soczewka oświetla pobocze oraz gałęzie nad drogą, wymienne ogniwa nie ograniczają czasowo działania.

Do zamówienia ostatnio też węższe soczewki (światła długie na szosę 😋)

Dokupić należy jedynie nakładkę 3d ograniczającą oślepianie 😉

Na kierze mam dwie: standardową szeroką i długie (przydają się na prostych przy 30km/h+.

https://www.forumrowerowe.org/topic/261583-latarka-convoy-s2-rowerowy-czyli-dobrze-zrobiona-latarka-rowerowa/#comments