Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A do "stówki" ale wymóg podwieszany pod licznik co polecacie? W sumie najbardziej zastanawiam się nad Rockbros RHL1000. Poniżej 100 można wyrwać. Głównie asfalt,sporadycznie ścieżki rowerowe(niestety mało w mojej okolicy 🤦 ) i czasami szutr. 

Jeszcze widziałem jakiś model Offbondage,ale nie pamiętam jak się nazywał. 

Teraz mam jakieś maleństwo od Prox Aero,ale to mnie może widać,ale jak jadę po zmroku to drogi to ja nie widzę ^^ 

Napisano

O to spoko. Też myślałem o niej,nawet o 400. Ale widzę że 1000 od razu jest z kompletem do montażu pod uchwyt,a na tym mi zależy. No i oglądając filmiki to świeci zadziwiająco dobrze. Kozak to 3000,ale to na lasy taka łuna ^^

Napisano

@Rybus85

Dziś dotarła, nie było jeszcze jak przetestować, ale na szybko to można uznać że za te pieniądze to całkiem spoko lampka. Na pewno do mojej komunikacyjnej jazdy w zupełności wystarczy. Jest bardzo lekka (  niestety nie zważyłem ) wykonana w całości z "amelinium", odcięcie dobrze działa, na plus też  że widoczna z boku. Na minus że jeden tryb do jazdy w dzień ( dość mocny flash )

https://imgur.com/a/uKGkrrb

Napisano (edytowane)

miałem klona meridy walle https://sportbikegroup.pl/lampka-tylna-merida-comp-pc-11.html - z tego co widzę wycofali ją. Urwała się jak podnosiłem rower do góry - przez przypadek za nią złapałem, ale wytrzymała wiele lat ze mną.

Zamówilem cateye omni 5, w drugiej kolejności oryginalne walle, potem rozglądałem się za klonami.

Moje wnioski:
omni 5 - zostawiłem sobie na zapas, na tyle ile poczytałem opinie, to podobno serwis nie uznaje uszkodzeń fizycznych. Patrząc na opakowanie, dobrze wykonana.

mactronic walle - kawał solidnej lampki, wzmacniany uchwyt śrubami. Najbardziej zaskoczyła mnie 5 letnia gwarancja. Niestety przy próbie otwarcia delikatnie od razu uszkodził się plastik (mm odeszedł), defekt tylko wizualny. Solidne mocowanie. Wysoka cena, ale przy 5 letniej gwarancji wybaczalna.

Tani klon walle z aliexpress - https://pl.aliexpress.com/item/1005006768351820.html?gatewayAdapt=glo2pol ogólnie czuć chińszczyznę, mało plastiku cienki, w dodatku tryb migający jest bardzo dziwnie zrobiony, nie na przemian. Nie wygodny przycisk do włączania.

Nie wyciągam lampek z roweru. Szukałem czegoś na akumulatorki, wolę mieć zawsze opcję podmiany / wymiany

Edytowane przez grzech1991
Napisano (edytowane)

Jak dla mnie Omni 5 to jest nadlampka, świeci tyle że baterię wymieniam/ładuję raz w miesiącu. Fajny nie za szybki tryb migający. Przy tym wystraczająca moc i nie oślepia jak Walle. Póki co 1.5 roku i trzyma się bardzo dobrze.

Edytowane przez keltu