Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co da opcja zwrotu, jeśli o tym czy rower nie będzie za długi można się przekonać dopiero po jego złożeniu i przymiarce ...

Napisano

@@Rulez, nie no, za długi to nie będzie, Obawiałem się za krótkiego, bo poprzednik 26" w rozmiarze M miał 19"  NS w rozmiarze M ma 17,5" trochę mnie to zmyliło, ale poprzednia Twoja wypowiedź rozwiała wątpliwości. Porównując długości rurek wychodzi ok :)

• Mod Team
Napisano

Wittson Cycles z Litwy i ich tytanowa Bestia. Ramy dostępne będą zarówno dla 27,5 i 29", 44mm główka, PF30 bb, wewnętrzne prowadzenie linek i haki od Paragona. Do ramy dostępny będzie także tytanowy widelec o wadze 1023g.
Rower ma pojawić się w kwietniu na Bespoked UKHBS.

rama: http://singletrackworld.com/2014/03/lithuanian-ti-smiths-headed-to-bespoked-ukhbs/
widelec: http://singletrackworld.com/2013/11/wittsons-first-stock-product-is-a-lovely-ti-fork/

Wittson-13081059475_dedd8606fd_b.jpg
13081360784_7eb10b35ed_b.jpg
Wittson-Nulla-1.jpg
Wittson-Nulla-brake-mount.jpg

• Mod Team
Napisano

masz zakres rzędu 5cm i powinno Ci starczyć
lepiej jest jak się rower nie mieści w bagażnik bo ta "szpanerska" rurka wystaje ;)

• Mod Team
Napisano

Wieści z NAHSB 2014

Breadwinner Cycles Bad Otis ( sztywniak pod skok 160 mm)

1394917871787-gj9hdz7ru3wp-670-80.jpg

Kenneth Eriksen pokazał m.in Slack'a

1394937416825-1llwmjdj30nrl-670-80.jpg

Czesi z Festka pokazali kastomowego sztywniaka z titajnium

1394937552170-bevjgdj15eiq-670-80.jpg

i stalowego Pablo

1394937552182-w265pcixelun-670-80.jpg

Groovy także na sztywno w tytanie

1394937694424-1r7fsahq6icmu-670-80.jpg

Jest całkiem nieźle,ale nie dla szaraczków.

Napisano

nie przesadzaj, znamy bardziej popieprzone dupki i nie narzekamy ;)

Jego dekiel jest pogięty tak jak podsiodłówka.

• Mod Team
Napisano

Groovy 29+ foty nie widac wiec: link tez sie nie chce wkleic

Nie wiem czy wiesz, ale wklejając tutaj 29+ narażasz się nie tylko na off-top. ;)

ciekawe jak wygląda ten żółty po prawej od Groove

Proszzz...foto.
  • Mod Team
Napisano

Taki niskobudżetowy fullaś z Niemiaszkowa mi się przypadkowo napatoczył, a chyba jeszcze tutaj nie gościł.

999 Ojro i widzę, że na niektórych germańskich forach, Niemce cieszą się jak szczury na otwarcie kanałów. ;)

tutaj promocja: http://www.bike-mailorder.com/Bikes/Mountainbikes/Blackline-77-AM-FS.html

a tutaj pełna specyfikacja: https://www.otto.de/p/mountainbike-alu-fully-27-5-zoll-hawk-blackline-77-am-fs-sfb-hawk-blackline-413810143/#variationId=413816340

Hawk Blackline 77 AM FS

mountainbike-alu-fully-27-5-zoll-hawk-bl

• Mod Team
Napisano

zrobili elastyczne górne widełki co by pozbyć się jednego ogniwa? (pytam tych bardziej obcojęzycznych)
No i mnie zastanawia - czy to to totalny konserwatyzm powoduje firmami, że np nie uelastycznią dolnych widełek uaktywniając zawiechę (bez zabawy z dampery o budowie małej elektrowni atomowej), żeby nie było - 2 i pół dekady temu cannondale wypuścił jednego vpp :)

Napisano

(...) nie uelastycznią dolnych widełek uaktywniając zawiechę (...)

...bo podobno nie izoluje to-to wystarczająco napędu i miękkie jest bocznie niczym kał jagodowy ;) Taką kiedyś opinię usłyszałem od rep'a firmy, ale czy to oficjalne stanowisko czy Jego własne widzimisię to nie wiem...

...oraz zestąd, uzupełniająco, czerwony Trigger w nieco przystępniejszej specyfikacji:

Cannondale-15-Trigger-Carbon-2_C15_CM240

POZDRo-:ver

• Mod Team
Napisano
No i mnie zastanawia - czy to to totalny konserwatyzm powoduje firmami, że np nie uelastycznią dolnych widełek uaktywniając zawiechę (bez zabawy z dampery o budowie małej elektrowni atomowej)

Przeserwisować dwa dampery, to nie to samo co jeden, prawda? ;) $$$ :P

zrobili elastyczne górne widełki co by pozbyć się jednego ogniwa?

bB właśnie je testuje w Hiszpanii, a w majowym numerze ma być szerzej o zawieszeniu...

miękkie jest bocznie niczym kał jagodowy

Jjeebbłłeemm... :D Bardzo ciekawe i dosadne porównanie...

• Mod Team
Napisano

..bo podobno nie izoluje to-to wystarczająco napędu i miękkie jest bocznie niczym kał jagodowy

i dlatego pewnie kiedyś "niechcący" wypuścili kultowego scalpella bez dolnego ogniwa? :D
cannondale_scalpel_frame_full_view_600.j 
  • Mod Team
Napisano

osz Ty Socjologu!!!
Pięknie zapodali na początek weekenda nowości! ło matko...
że znaczy się, jednak 650b nie jest takie niepotrzebne jak się niektórym Specom wydawało hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...