panda390 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witam, Prosze o wskazanie ewentualnych błędów w moim rozumowaniu i sugestie. Przeznaczenie roweru: - Beskidy (jedno dniowa turystyka, na lekko) - che robić jak najwięcej podjazdów bez wypychu - nie interesuje mnie prędkość w dół i bardzo szybkie zjazdy, owszem zjazdy są fajne i łatwe single tracki też będę robił ale z umiarem. - jestem lekki (75kg) Kryteria Wyboru roweru jakie biorę pod uwagę: - hard tail (ze względu na wagę) - waga - rama carbon - producent EU - kąt Head Angle raczej aby był optymalny dla siły pedałowania i generowania mocy niż dla szybkich zjazdów. Mocno zastanawiam sie nad Romet Monsun 3.1 - dobra cena, rama carbon, waga, kąt HA w moim przypadku wydaje mi się, że jest OK (70,5). osprzęt Deore XT i amortyzator są lepsze niż w poprzednim modelu Monsun 3.0 Rozważałem też: KTM ULTRA 1964 PRO 29 i Orbea Alma H30 ale przez wagę albo kąt HA raczej odpadaj. W przyszłości raczej będę szedł z tuningiem w opony czyli tubeless albo Szytka. Cytuj
keltu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Może https://www.saldenbikes.com/wilier-101x-nx-20-2.html jeśli rozmiar pasuje. Z wysyłką ok 5000 zł. Edytowane 1 godzinę temu przez keltu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi