Spoconymanek Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Hejka! Przejrzałem i przeczytałem jakieś 20-30 wątków, recenzje na youtube, poradniki i nadal nie umiem się zdecydować... Patrząc po recencjach itp. najlepiej wychodziło jakieś IGsport 630s, ale aktualnie jego cena to 1300 zł? A chyba 2 lata temu to było ~700? Rozpatruję jakieś Modele Geoid cc700 pro, , IGSport Binavi Air, Magene c706 o ile wiadomo kiedy wyjdzie? Patrzyłem na Brytony, ale co wejdę na różne wątki na forum to pojawiają się inne opinie na temat każdej z tych nawigacji... Na jakiegoś wypasionego Garmina raczej się nie rzucam cenowo bo szkoda mi wydawać 2000 zł na licznik jak mam rower za 4000 zł, pewnie lepiej można te pieniądze przeznaczyć. Zależy mi na tym: - Fajny czytelny ekran - Możliwość wgrywania GPXów, sam sobie rysuję po velo plannerze, albo komoot i strava. Jeżdżę często ze znajomymi i wtedy fajnie sobie zgrać tego GPXa od kogoś ze stravy itp. - jakieś parowanie ze stravą czy licznikiem tętna (posiadam jakiś magene z ant+) - o ile się da to żeby przeliczał trasę po zjechaniu z kursu, czy tam pokazywał jak wrócić na trasę za kilkaset metrów, kilometr czy coś -Zapewne w tym budżecie nie ma opcji pracy offline, więc praca z połączonym telefonem jest ok, zawsze mam telefon ze sobą, wytrzymuje na baterii 2-3 dni więc raczej mi nie padnie w trakcie jazdy, więc te działanie offline nie jest dla mnie mega priorytetem. Znajoma mi pożyczyła garmin edge 520 plus czy coś takiego, aczkolwiek tam przeliczenia tej trasy po zjechaniu z kursu miałem wrażenie, że jest lekko upośledzone i trwało czasami kilka minut? Na ten moment nie jeżdżę z żadną nawigacją, więc pewnie cokolwiek gdzie można wgrać GPXa i nie trzeba się co 15 minut zatrzymywać i na google maps szukać trasy będzie spoko opcją i wielkim przeskokiem. Edytowane 19 Kwietnia przez Spoconymanek Cytuj
Rybus85 Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Też mam rower za 4k a licznik jednak docelowo wpadł Garmin 1040 🤭 Nie ma co żałować sobie. Raz się żyje 😜 Zaczynałem od Magene C206 PRO. Później C606 PRO. Ale 206 to tylko statystyki. A C606 mimo tego że całościowo spoko,to jednak czegoś brakowało. I też chciałem wpierw tanio,ale co oglądałem i czytałem to i tak budżet się zwiększał. A z drugiej strony licznik zostanie a rower zawsze można zmienić 😎 Co do reroutingu w Magene to działo to jak chciało. Czasem spoko ale w większości sytuacji to pipczał że zjechałem z trasy i nie przeliczał,pokazując czerwoną linią gdzie trasa. Zwłaszcza jak było mało dróg,skrzyżowań itd(w takich sytuacjach sprawował się trochę lepiej). W Garminie czasem nie wiem kiedy już zmieniona i przeliczona trasa. 1 Cytuj
Greg1 Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Jak nie potrzebujesz tych wszystkich sportowych bajerów to nie musisz kupować Garmina Edge 1040 za 2 tys. zł czy Edge 840 za 1,6 tys. zł w których nawigacja w sumie jest dodatkiem. Jak już to kup Garmina Explore 2, który kosztuje mniej więcej 1 tys. zł a używki na olx jakieś 800-900 zł. Ja na codzień jak jeżdżę wokół komina to nie używam nawigacji tylko licznik GPS - zwykły, tani IGPSPORT BSC100S, który rejestruje trasy i łączy się z czujnikami (ja mam tylko czujnik kadencji Garmina). Jak jadę gdzieś dalej i potrzebuję nawigacji to mam Geoid cc700 pro i do moich potrzeb jest w zupełności wystarczający - możesz do niego wgrać trasy gpx, łączy się z czujnikami, ekran czytelny, nie wiem jak z przeliczaniem trasy bo nie używałem tej opcji ale jak zboczyłem z trasy to pokazywał gdzie jest trasa 1 Cytuj
Rybus85 Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia Jak chcesz zamieścić się w budżecie to jest promocja na Ali na IGPSPORT BiNavi. Wychodzi z kodem i kuponami koło 770zł. Wysyłka z magazynu EU 3 Cytuj
chudzinki Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia W dniu 19.04.2026 o 09:42, Spoconymanek napisał: zawsze mam telefon ze sobą, wytrzymuje na baterii 2-3 dni więc raczej mi nie padnie w trakcie jazdy A co to za telefon? Tylko weź pod uwagę, że nie wszędzie jest zasięg (góry...). W dniu 19.04.2026 o 09:42, Spoconymanek napisał: Na ten moment nie jeżdżę z żadną nawigacją, więc pewnie cokolwiek gdzie można wgrać GPXa i nie trzeba się co 15 minut zatrzymywać i na google maps szukać trasy będzie spoko opcją i wielkim przeskokiem. Pewnie tak. Jeżeli nie jesteś tak wymagający jak ja to każda nawigacja z mapami Ci wystarczy, choćby Geoid CC700 Pro. 1 Cytuj
wojtt80 Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia @Spoconymanek niedawno kupiłem Brytona 650. W cenie ok 600zl jest to bardzo ciekawa opcja, szybko wgrywa ślad gpx, ekran jest czytelny ale nie aż taki duży. Bateria trzyma długo, zakładanych 33h raczej nie przewiduję, realnie 20 + na pewno. Po śladzie prowadzi dobrze, z tel nie ma komunikatu o jeździe poza trasą, który może trochę denerwować zasłaniając na chwilę ekran. @chudzinki poruszył temat. Bez połączenia z tel nadal prowadzi dobrze po śladzie, a jak z niego zjedziesz na pewno tego nie przeoczysz;) Zapis tras bez problemów, odczyt też. 1 Cytuj
keltu Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia Jeśli nie Garmin (np. Explore 2) to celowałbym w Binavi, ew. budżetowo ten w.w. CC700 Pro który ma już rerouting. 1 Cytuj
Spoconymanek Napisano 22 Kwietnia Autor Napisano 22 Kwietnia Kurde, nie pokazywały mi się powiadomienia o odpowiedziach w wątku. Kupiłem ten Geoid CC 700 pro, który teoretycznie ma rerouting i nawigowanie ma mapie a nie śladzie. Z Aliexpress, nawigacja + obudowa + montaż na ramieniu + jakaś folijka i pomiar kadencji (dorzucali za 10 zł bodajże cycplusa czy jak to się nazywa), z jakimś kuponem wyszło mi chyba ~350-360 zł? Uważam, że spoko cena. Totalnie nie potrzebuję bajerów, które są w Garminie, 30 lat bez tego żyłem, mi wystarczy, że pokaże mi na rozdzieleniu dróg czy jechać prosto czy w prawo Dam znać jak przyjdzie, jakby ktoś miał jakieś pytania to śmiało, po majówce pewnie już będę z nim jeździł W dniu 20.04.2026 o 09:56, chudzinki napisał: A co to za telefon? Motorola Edge 40 Neo, 5000 mAh ale tak realnie to nie siedzę na telefonie całymi dniami. Potrafię 3 dni nie ładować, nie przeglądam tiktokó czy instagrama W dniu 19.04.2026 o 19:02, Greg1 napisał: Jak nie potrzebujesz tych wszystkich sportowych bajerów to nie musisz kupować Garmina Edge 1040 za 2 tys. zł czy Edge 840 za 1,6 tys. zł w których nawigacja w sumie jest dodatkiem. Jak już to kup Garmina Explore 2, który kosztuje mniej więcej 1 tys. zł a używki na olx jakieś 800-900 zł. Ja na codzień jak jeżdżę wokół komina to nie używam nawigacji tylko licznik GPS - zwykły, tani IGPSPORT BSC100S, który rejestruje trasy i łączy się z czujnikami (ja mam tylko czujnik kadencji Garmina). Jak jadę gdzieś dalej i potrzebuję nawigacji to mam Geoid cc700 pro i do moich potrzeb jest w zupełności wystarczający - możesz do niego wgrać trasy gpx, łączy się z czujnikami, ekran czytelny, nie wiem jak z przeliczaniem trasy bo nie używałem tej opcji ale jak zboczyłem z trasy to pokazywał gdzie jest trasa Własnie jak przeglądałem wątki to widziałem Twoje wpisy o tym Geoidzie, że brałeś dla syna czy córki czy dla kogoś tam z rodziny Cytuj
chudzinki Napisano 23 Kwietnia Napisano 23 Kwietnia Cytat Motorola Edge 40 Neo, 5000 mAh ale tak realnie to nie siedzę na telefonie całymi dniami. Potrafię 3 dni nie ładować, nie przeglądam tiktokó czy instagrama Myślałem, że masz jakiś supertelefon, a to zwykły telefon tylko mało użytkowany 😀. Cytuj
koloSMQ Napisano 18 Maja Napisano 18 Maja @Spoconymanek i jak tam testy tego cuda ? Jesteś w stanie nam go krótko zrecenzować ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi