Mkuchar Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Cześć chciałbym kupić sobie 1 szosę, akurat jakieś promki są i chciałbym poznać waszą opinie co byście polecili na 1 rowerek spośród tych. Albo coś innego ciekawego. Najbardziej mi się podoba Madonka :)) Bianchi też ładne, wszystko ładne haha Doradzicie cos? Zależy mi na dobrym sprzęcie który posłuży chwilę, wygodzie i na tym żeby na początek wystarczyło. No i wyglądzie stąd madonka Wiem że każdy z nich jest trochę inny dlatego proszę was o pomoc. Najbardziej siebie widzę na treku lecz wiem, że inne firmy w tej cenie mogą oferować może więcej (koła, opony, elektronika), nie wiem na co patrzeć wybierając. Wszystkie te rowery na ten moment są do 12tys więc w takim przedziale szukam. Chętnie się czegoś dowiem bo jestem świeży, do tej pory jeździłem na gravelu rondo. Edytowane 7 godzin temu przez Mkuchar Sprecyzowanie Cytuj
Mihau_ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cytat nie wiem na co patrzeć wybierając Na geometrię. Później na wszystko inne. 1 Cytuj
TheJW Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, Mkuchar napisał: Cześć chciałbym kupić sobie 1 szosę, A po co miałbyś kupować dwie lub trzy? Zazwyczaj kupuje się jedną. 6 godzin temu, Mkuchar napisał: co byście polecili na 1 rowerek Dobre rowerki to np. Woom. 6 godzin temu, Mkuchar napisał: Najbardziej siebie widzę na treku lecz wiem, Bo ich marketing jest najskuteczniejszy i napis na ramie największy. Jak większość patrzysz pod kątem szpanu na dzielni. Troszkę cię zatem ostudzę, bo czasy i rynek się zmieniły, a Trek z tą swoją megalomanią zaczyna być już bardziej obciachem niż lansem. To chyba najgorzej zestawiony rower z całej stawki (chociaż nie wiem, czym jest "gigant advanced 2" z tytułu). Marne aluminiowe koła, mechaniczna 105... Jak wyszła nowa Madone, to też się nad nią zastanawiałem. Rozważałem też inne marki, aż finalnie postanowiłem zamówić frameset Gianta TCR Advanced Pro i poskładać na tym samodzielnie rower, jaki chcę, a nie kupować to, co producenci chcą wypchnąć w "gotowym" produkcie. Jak potem zobaczyłem kilka razy nową Madone na żywo, to byłem przeszczęśliwy, że jej nie kupiłem - ten rower jest po prostu brzydki. A im większy rozmiar, tym gorzej. Cytuj
ernorator Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu gigant ma najlepszą ramę Trek ma najlepszy marketing Cytuj
Xzc Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Kwestia indywidualna, natomiast zgadzam się, że obecna generacja madone wygląda po prostu źle, wcześniejsze z szerokimi profilami naprawdę prezentowały się super, a w tym momencie najprościej mówiąc ten rower jest jakiś dziwny, wielu znajomych czekało na pojawienie się nowej madone z nastawieniem na jej zakup, po zobaczeniu jej na żywo, kupili ją jedynie Ci, którzy pracują w sklepie treka i mogli skorzystać z zakupu pracowniczego mając ją za połowę ceny, reszta wolała wybrać coś innego, sam kupiłem orce aero, która moim zdaniem wygląda bez porównania lepiej a za podobną cenę jest poskładana na najwyższej klasie karbonu jaki oferuję orbea i elektronicznej 105. Podstawa to geometria, która ma pasować, natomiast kierując się wyglądem, nie wydaję mi się, żeby w obecnej generacji madone był to mocny punkt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi