cervandes Napisano 10 Września Napisano 10 Września Hello. Właśnie miała miejsce premiera nowych urządzeń Garmina dla krasnoludków i posiadaczy sokolego wzroku. Osobiście jestem zaskoczony cenami: 1939pln za 850 oraz 2369 za 850. A 850tka posiada moją ulubioną funkcję z 1050 - dzwonek Do tego nowe wyświetlacze i krótszy czas pracy na baterii DO 12h. Czekamy jeszcze na nowego Explore i będziemy mieli komplet produktów na najbliższe lata. Cytuj
Eathan Napisano 10 Września Napisano 10 Września ding ding... Jak dla mnie jedyna warta uwagi funkcja to połączenie ekranu dotykowego i przycisków w 850. Reszta nie jest warta uwagi a bateria dyskryminuje te urządzenia. BTW @cervandes za trzy dychy masz takie cudo => https://pl.aliexpress.com/item/32834707705.html i nie musisz zmieniać grupy sprzętowej na elektryczną Cytuj
pecio Napisano 10 Września Napisano 10 Września Jak dla mnie Garmin strzela sobie w łeb........w kolana już dawno idioci sobie puknęli. Dla " junajteda" coraz na pół roku pojedzie do sklepu po bułki szpej jak znalazł. Dla mnie to ładowanie codzienne. Przy tylu cyklach akumulator momentalnie zdechnie. Z 1040 solar który przez miesiąc nie widzi ładowarki do badziewia ładowanego co drugi/ co dzień ............. quo vadis Garminie. No ale sikać po nogach nabywcy będą....... dzwonek 😁🤮, oczony ekran 🤢.......prima soft 😉 Cytuj
RabbitHood Napisano 10 Września Napisano 10 Września Chiński smartfon n-krotnie "potężniejszy" wyrwiesz za kilkaset złotych. Garmin i jego psychofani są odklejeni. 4 Cytuj
kipcior Napisano 10 Września Napisano 10 Września Przecież ze smartfonem jest problem z baterią, a nie ceną. Oczywiście nie bronię tu Garmina i tak żadnego nie mam, a w tych cenach to sensu nie widzę. Są smartfony z czarno-białym ekranem typu e-papier jak w Kindlu, ale kosztują tyle co Garmin... Cytuj
pecio Napisano Piątek o 14:02 Napisano Piątek o 14:02 Edge 540/840 - 24 godziny działania , Edge 550/850 - 12 godzin , kolejna generacja 560/860 - 6 godzin . Idziemy z postępem 😉😁 1 Cytuj
Eathan Napisano Sobota o 05:15 Napisano Sobota o 05:15 Ale za jedno trzeba pochwalić 550/850. Widziałeś już u DC film o wymianie baterii? Robisz to sam, banalnie proste. Niby efekt nowych regulacji UE. Co prawda baterii nie zmieniasz w czasie jazdy ale jak już z deklarowanych 12h zostanie 6 to można to naprawić. Łącznie 10 śrubek i gotowe 1 Cytuj
pecio Napisano Sobota o 06:03 Napisano Sobota o 06:03 @Eathan przy takiej intensywnej " ładowarkowej" akcji nieunikniona wymiana i to czasie obowiązywania gwarancji . Pytanie mam tylko o dostępność akumulatorów na wymianę. Chińskich nie biorę pod uwagę zamienników bo są strasznie pupowate. Dla przykładu do Varii chinole mają połowę tej pojemności co oryginał......szkoda nawet montować . Varia "świeci" na nich tylko pięć godzin. A do 820 jak kiedyś wymieniałem też była padaczka. . Cytuj
cervandes Napisano Sobota o 06:30 Autor Napisano Sobota o 06:30 U chińczyka kupisz każdy akumulator. Kwestia wymiarów i co wejdzie w obudowę. Zmodowałem tak jedną lampkę lezyne i mam teraz ponad dwukrotnie dłuższy czas działania od tego z opakowania, który nigdy nie był prawdą... Cytuj
pecio Napisano Sobota o 07:03 Napisano Sobota o 07:03 @cervandes owszem można robić dowolnego " podrasowanego" moda ale w przypadku Varii trzeba drukować 3D plecki Cytuj
some1 Napisano Niedziela o 06:15 Napisano Niedziela o 06:15 W dniu 12.09.2025 o 16:02, pecio napisał: Edge 540/840 - 24 godziny działania , Edge 550/850 - 12 godzin , kolejna generacja 560/860 - 6 godzin . Idziemy z postępem 😉😁 Edge 810 - 15 godzin Edge 820 -12 godzin Edge 830 - 20 godzin (deklarowane, realnie kilkanaście) Też bym chciał dłuższy czas pracy na baterii, ale w praktyce po obniżeniu maksymalnej jasności będzie działał podobnie jak mój 830, pewnie wciąż wyglądając lepiej. Cytuj
pecio Napisano Niedziela o 08:38 Napisano Niedziela o 08:38 Pierwsze realne jazdy i doniesienia ,że 850 wytrzymuje na jednym naładowaniu około 10 godzin , a przy obciążeniu "żarłokami" - pedały , czujnik prędkości / tętna , Varia, przerzutka, łączność z telefonem to tylko dobija do 8 godzinek. Po za tym Garmin przygotował sobie "dupuchrona" w postaci szybkiej możliwości dostania się do bebechów w celu wymiany akumulatora (na gwarancji 😁) Cytuj
cervandes Napisano Poniedziałek o 07:39 Autor Napisano Poniedziałek o 07:39 (edytowane) No tak, zdecydowanie lepiej rozkręcać niż wyrywać i ponownie wklejać ekran. Nie chcecie ktoś bardzo ładnego Edge 530 ze zdrową baterią za 500pln? Zanim wystawię na OLX może ktoś tutaj będzie zainteresowany. //sprzedane, szybko poszło Edytowane Poniedziałek o 08:38 przez cervandes 1 Cytuj
KSikorski Napisano Poniedziałek o 09:56 Napisano Poniedziałek o 09:56 Ja swojego 530 z ukruszonym (ale wciąż sprawnym) mocowaniem sprzedałem za 650zł. Trzymają cenę. Cytuj
cervandes Napisano Poniedziałek o 11:16 Autor Napisano Poniedziałek o 11:16 A ja się nie chciałem wygłupiać z ceną - nowy w 2021 roku kosztował 770pln, więc stwierdziłem, że 500 to po prostu uczciwa kwota Cytuj
Mod Team bogus Napisano 21 godzin temu Mod Team Napisano 21 godzin temu Co kupujesz w zamian? Edge 550? Cytuj
KSikorski Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Nie wiem kogo pytasz, ale ja kupiłem edge 540 solar. Cytuj
cervandes Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu 7 godzin temu, bogus napisał: Co kupujesz w zamian? Edge 550? Mam od miesiąca 1050 😁 Cytuj
Mod Team bogus Napisano 6 godzin temu Mod Team Napisano 6 godzin temu U la la, na bogato 👍 @KSikorski pytałem @cervandes 😜 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi