lukaso_g Napisano wczoraj o 11:01 Napisano wczoraj o 11:01 W dniu 24.11.2025 o 17:45, Charvel napisał: Nie, pierwszy raz je widzę na oczy. Ale już widzę, że mi się nie podobają Klapa zakrywająca linki od boa. To co napisałem, jeździłem w butach z klapą i okazało się to klapą 😅 @Eathan gdyby Ci porobiły to szukaj jakiś zamienników, a ten zestaw "naprawczy" od Shimano sobie daruj. Nie dość, że są za krótki to jeszcze mają laminat na końcu który i tak trzeba obciąć, bo przecież robi się tam pętelkę żeby zacisk nie zjechał. U mnie po wymianie ledwo dało się but włożyć, a potem okazało się, że na tych nowych zacisk nie trzyma i zsuwa się na sam koniec do pętli .... Kupiłem ten model od Lake'a i jest to kawał cholernie porządnego buta. Gruba izolacja, solidna podeszwa, fajna wkładka, system BOA i ogólnie nosi się go dosyć przyjemnie - testować będę w weekend. Oglądałem te Rogelli i w porównaniu do Lake'ów wypadły dosyć blado pod kątem takiej oceny organoleptycznej i łatwości zakładania. To co przemawiało za nimi to na pewno smukły kształt i lekkość. Wyglądają dużo bardziej sportowo i do takich godzinnych treningów pewnie sprawdziłyby się lepiej, ale miałbym duże wątpliwości co do wytrwania w nich przez 3h w komforcie termicznym. Cytuj
DyktaTusek Napisano wczoraj o 12:20 Napisano wczoraj o 12:20 Mi się też te LAKE'i podobają, naturalna skóra i to w tej wersji Pittards WR100, ponoć rewelacja na buty tego typu. No i jest Vibram. Tylko 44ki nie mogę znaleźć w polskim necie by jak coś łatwo odesłać. Jak Twe doświadczenie z rozmiarówką - pod grubszą skarpetkę trzeba brać rozmiar więcej czy uwzględnili to w jej podawaniu? Cytuj
lukaso_g Napisano wczoraj o 15:31 Napisano wczoraj o 15:31 (edytowane) Zamówiłem według formularza rozmiaru, który jest dostępny na stronie Lake'a i wyszło mi, że rozmiar większy względem letnich (które też mam z Lake) i wychodzi na to, że są w sam raz. Z początku ciasne z grubą skarpetą, ale nosiłem je przez pół dnia i ładnie się rozbiły w przedniej części. Zakładając cieńszą skarpetę jest nawet więcej luzu niż chciałbym mieć. Edytowane wczoraj o 15:33 przez lukaso_g Cytuj
lukaso_g Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu A tak na marginesie, jak sobie poradzić z sytuacją, gdy but ociera o korbę? Jest niestety w ciul szeroki i nawet po maksymalnym przesunięciu bloku, mam niecałe 2 mm luzu pomiędzy korbą a butem. Cytuj
Lextalionis Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu To już tylko albo jakieś tuleje dystansowe albo oklejenie korby Cytuj
Greg1 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tuleje dystansowe do pedałów tak jak napisał kolega powyżej Cytuj
Lextalionis Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu Ewentualnie... Jak chcesz sobie zrobić ładny prezent pod choinkę to nowe pedały od WolfTooth mają możliwość regulacji długości ośki już w pedałach. Ale to droga impreza raczej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi