lukaso_g Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu W dniu 24.11.2025 o 17:45, Charvel napisał: Nie, pierwszy raz je widzę na oczy. Ale już widzę, że mi się nie podobają Klapa zakrywająca linki od boa. To co napisałem, jeździłem w butach z klapą i okazało się to klapą 😅 @Eathan gdyby Ci porobiły to szukaj jakiś zamienników, a ten zestaw "naprawczy" od Shimano sobie daruj. Nie dość, że są za krótki to jeszcze mają laminat na końcu który i tak trzeba obciąć, bo przecież robi się tam pętelkę żeby zacisk nie zjechał. U mnie po wymianie ledwo dało się but włożyć, a potem okazało się, że na tych nowych zacisk nie trzyma i zsuwa się na sam koniec do pętli .... Kupiłem ten model od Lake'a i jest to kawał cholernie porządnego buta. Gruba izolacja, solidna podeszwa, fajna wkładka, system BOA i ogólnie nosi się go dosyć przyjemnie - testować będę w weekend. Oglądałem te Rogelli i w porównaniu do Lake'ów wypadły dosyć blado pod kątem takiej oceny organoleptycznej i łatwości zakładania. To co przemawiało za nimi to na pewno smukły kształt i lekkość. Wyglądają dużo bardziej sportowo i do takich godzinnych treningów pewnie sprawdziłyby się lepiej, ale miałbym duże wątpliwości co do wytrwania w nich przez 3h w komforcie termicznym. Cytuj
DyktaTusek Napisano 4 minuty temu Napisano 4 minuty temu Mi się też te LAKE'i podobają, naturalna skóra i to w tej wersji Pittards WR100, ponoć rewelacja na buty tego typu. No i jest Vibram. Tylko 44ki nie mogę znaleźć w polskim necie by jak coś łatwo odesłać. Jak Twe doświadczenie z rozmiarówką - pod grubszą skarpetkę trzeba brać rozmiar więcej czy uwzględnili to w jej podawaniu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi