spidelli Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 16 godzin temu, RabbitHood napisał: Dlatego przyszłością jest tak naprawdę warsztat rowerowy z małym sklepem stacjonarnym Sieciówki w stylu CR raczej nie znikną, podobnie jak tanie sklepy internetowe ale na pewno typ sklepu, o którym piszesz będzie uzupełnieniem. Sam mam 2-3 takie sklepy, z których czasami korzystam, mimo że CR to pierwszy wybór - za szybką dostawę. W takim serwisosklepiku np. centruję koła, a ze kilka razy poszli mi na rękę i mogłem podrzucić rower wcześniej, to z poczucia wdzięczności z reguły coś kupię Chociaż ostatnio nie chciało mi się zamawiać hurtem, żeby odsyłać i pojechałem do stacjonarnego CR - pomierzyłem rękawki i nogawki, zmierzyłem wiatrówkę i kupiłem. Z wad tego systemu - brak punktów lojalnościowych, a paragon był na całkiem słuszną kwotę. W Deklu można było ręcznie wpisać kod z paragonu logując się na swoim koncie, więc CR ma jeszcze przestrzeń do doskonalenia. Chcę sobie kupić kilka drobiazgów i kilka voucherów zniżkowych byłoby wskazanych Cytuj
RabbitHood Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Nie mówię, że sieciówki znikną - bo na razie pędzą siłą rozpędu (ale czy tak będzie gdy w wiek średni dojdzie pokolenie wychowane jedynie na zakupach internetowych?). Po prostu uważam, że przyszłość w Polsce jest w sektorze usługowym. Co więcej - wraz z bogaceniem się Polaków, rodacy zaczną bardziej niż pieniądze cenić czas i nie będzie im się chciało samemu grzebać w sprzętach. Cytuj
dragonek Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 14 godzin temu, wr81 napisał: .S. W kontekście CR czy ktoś zauważył akcje z rowerami Stevens dostępnymi w pewnym momencie w Biosternie w dobrych cenach? W komenatarzach na pepperze ponad miesiąc temu był wpis sugerujący że biosternowi Stevens nie dostarczył uzgodnionej (i opłaconej) liczby rowerów (nie ma więcej Devils Trail 18 cali). Meanwhile in CR: Obstawiam, że na CR Stevens 18" był dostępny dużo wcześniej, zanim ktoś na pepperze podzielił się namiarami na Biostern, gdzie ten rower był w świetnej cenie. Cytuj
lewocz Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Też chciał bym wiedzieć co to będzie się działo na rynku myślę, że jednak wiele się nie zmieni. Pewnie ktoś splajtuje, ale ktoś iny otworzy nowy biznes. Polska to duży kraj, Kraków to spore miasta, jedna firma póki co nie jest w stanie zmonopolizować rynku. Sklepy rowerowe upadają i bez CR w sąsiedztwie...i stacjonarne i online...patrz ROWEROWY.COM....podniesie się jeszcze Bikestacja tez kilka lat temu miała ogromne problemy ale jakoś przetrwała. A z allegrowym SMART to jest majstersztyk co to korpo zrobiło. Ludzie się cieszą, że darmowa wysyłka, a przecież oczywistym jest, że za wysyłkę płacą tylko jest ona wliczona w towar. Nie ma firmy kurierskiej, która by woziła towar za darmo. Trzeba jej za to zapłacić. Allegro doprowadziło do paradoksu bo nawet jeśli klient jest świadomy i zdaje sobie sprawę z tego, że ten cały SMART to jest przekręt to i tak z niego skorzysta bo czy chce czy nie chce to za niego płaci. Jeśli ma SMART i kupuje to płaci tylko za ukrytą wysyłkę Jeśli nie ma SMART i kupuje to też płaci za ukrytą wysyłkę oraz płaci za drugą wysyłkę. Majstersztyk Najwięcej jaj to jest z towarami w przedziale 38-43 zł ...otrzymywałem wiele pytań, czasami nawet zarzutów dlaczego towar kosztuje 39 jeśli od 40 zł jest SMAR...teraz chyba jest to 45 zł. No więc większość przedmiotów z tego przedziału dźwignąłem na 45 zł ..i teraz wszyscy są zadowoleni Kilka zł drożej na sztuce...ale darmowa wysyłka jest Cytuj
Tyfon79 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu W najbliższej okolicy "zakopiańskiej" by nie napisać po sąsiedzku jest blisko 10 lokalizacji zajmującej się rowerami. Nie ma opcji by im nie dowaliło i to solidnie zwłaszcza przecież jak idzie o szpeja bo nie o sam produkt rowerowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi