Tazik85 Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca Przerzutki MTB nie mają mocniejszej sprężyny napinającej łańcuch niż przerzutki szosowe? Trafiłem na przypadki łączenia przodu Clarisa/Sory z tyłem Alivio/Deore. Opinie były raczej pozytywne. Fuji Jari ma właśnie taki napęd. W drugim rowerze mam przerzutkę ze sprzęgłem i tam łańcuch siedzi sztywno. Tym rowerem na Clarisie nie będę jeździł w takim terenie żeby sprzęgło było potrzebne. Chciałem tylko poprawić napięcie łańcucha. Cytuj
Mod Team bogus Napisano 28 Lipca Mod Team Napisano 28 Lipca Moim zdaniem nie ma to znaczenia czy to przerzutka MTB czy pod szosę. Napięcie łańcucha będzie zbliżone. Cytuj
kouczan Napisano Poniedziałek o 10:11 Napisano Poniedziałek o 10:11 Pacjent Triban RC520 z grupą 105 R7000. Chciałbym wrzucić tam kasetę 11-40 i przerzutkę GRX810. Klamkomanetka z R7000 ogarnie tę przerzutkę? Cytuj
kouczan Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Teraz doczytałem że w przypadku 810 maksymalna zębatka to chyba 34, w takim razie chyba powinienem zamontować GRX812. Cytuj
leejoonidas Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Jeśli z przodu na korbie będzie tylko jeden blat to tylko GRX812. Cytuj
chudzinki Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu https://www.centrumrowerowe.pl/zebatka-rowerowa-sram-eagle-transmission-e-mtb-pd35227/ - czy to całkowicie normalna zębatka i można ją użyć w napędzie 1x11 z łańcuchem Shimano bądź KMC? Pytam, bo w opisie są określenia, których nie ogarniam 🙂. Cytuj
kouczan Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 17 minut temu, leejoonidas napisał: Jeśli z przodu na korbie będzie tylko jeden blat to tylko GRX812. Korba chcę zostawić oryginalną, czyli 105 2 blaty 50/34. Cytuj
leejoonidas Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu No to musisz wymienić wózek w GRX812, na wózek od przerzutki Shimano M8000 SGS aby to dobrze działało. Ja bym spróbował zapiąć przerzutkę Shimano GRX RD-RX820 SGS 2x12, według mnie powinno bez problemu zadziałać, jednakże nie sprawdzałem tego osobiście. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi