Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jak nasza skrzynka zacznie pojawiać się w rowerach innych niż ten dedykowany (brzydki) sztywny karbon i zdobędzie choć 1/3 pozytywnych i wiarygodnych opinii Piniona będziemy obsrywać się nad naszym, polskim projektem. Jak na razie pinion jest jedyną, w miarę lekką i sprawdzoną skrzynką biegów. Ale pożyjemy zobaczymy, do emerytury co niektórzy (hehe) mają jeszcze chwilę...

Napisano

Właśnie mam na oku takie coś, proste ale skuteczne, zobaczymy ;)

To XTR tez ciekawe tylko cena pewnie będzie taka że lepiej będzie zainwestować w 1/10 :)

Pożyjemy zobaczymy :)

W bikestacja jest juz naped 9000 do kupienia. Ceny, o dziwo, nie sa astronomiczne.

• Mod Team
Napisano

Ze 160mm skoku da radę nawet na Suwalszczyźnie

ale pod suwalskie szczyty trzeba będzie pchać jak nic, tylko jeden blat z przodu. A szkoda bo byłby rower w sam raz nad Gołdap albo Hańcze :D 
Napisano

Możesz zatykać nos, ale inaczej byś śpiewał, gdyby zagnało Cię nad Wigry.

No dobra, koniec z żartami:

Antycypowany z wypiekami na twarzy Canfield Balance,

160mm skoku, 27.5” i 26”
 kąt łepka 66° dla 27.5” z RS Pajkiem 160mm
 rurka zadnia dolna 16.75”

ośka 142x12mm
 waga 3.4 kg bez tłumika

full_bike.jpglinkage.jpg

Napisano

No to może Haibike xDuro z elektrowspomaganiem i 150mm skoku?

2014-Haibike-xDuro-AMT-RX-27.5-Gen-2-eBi

Napęd w wersjo Pro:

Takie wstawki to na forum o Melexach, już to wałkowaliśmy ...

Napisano

Takie wstawki to na forum o Melexach, już to wałkowaliśmy ...

:thumbsup:

Przepraszam ale mi elektryka w rowerze tez nie pasuje, albo pompujemy łydę albo się oszukujemy.

Napisano

Jeszcze trochę i producenci zaczną produkować wyłącznie rowery elektryczne, jak to było z 29erami, wtedy wszyscy zostaniecie przymusowymi wielbicielami motorowerów :)

Napisano

Ićpan z takimi prowokacjami. To się nie stanie i to nie temat na takie dywagacje.

Nie zauważyłem też, żeby zaczęto produkować tylko 29ery. Małym kołom nieco się urosło, ale żyją i o tym jest ten wątek ;)

Napisano

"Melex" to był sytuacyjny żart, ale jak czytam, nie wypalił. The End.

---------------------------------------------------

Nietypowa produkcja, ale jednak 650b. Przeznaczony na rynek japoński:

Van Nicholas 650b Pioneer

van-nicholas-pioneer-1.jpgvan-nicholas-pioneer-2.jpgvan-nicholas-pioneer-3.jpgvan-nicholas-pioneer-4.jpgvan-nicholas-pioneer-5.jpgvan-nicholas-pioneer-6.jpg

Napisano

No na przykład Barbie ;)

A tak na poważnie na kolorze się nie jezdzi, i tak jak będziesz używał zgodnie z przeznaczeniem to będzie miał kolor gleby ;)

Mi też "ekscentryk" nie specjalnie pasuje kolorami ale to dla mnie rzecz drugorzędna.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...