LukaszHor Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Myślę o założeniu pod ramą gravela trzeciego koszyka na bidon i zastanawiam się nad najlepszym rozwiązaniem. Domyślam się, że zamontowany tam bidon będzie miał większe szanse na wypadnięcie, w porównaniu do typowego mocowania wewnątrz trójkąta ramy, zwłaszcza przy jeździe po tarce, bruku czy korzeniach. Widziałem, że niektóre osoby używają do tego koszyków do toreb na widelec i bidon przymocowują do nich elastycznymi paskami, inne takich strapów używają ze zwykłymi koszykami na bidon, a jeszcze inne samych koszyków. Przerabialiście któreś z tych rozwiązań? Jak się sprawdziło? Cytuj
RabbitHood Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Jak już bym potrzebował 3go bidona to bym wolał pójść w rozwiązanie koszyka mocowanego na sztycy. Ale sam nie mam tego problemu, bo na dłuższe trasy po prostu zabieram plecak i pęcherz. Edytowane 7 godzin temu przez RabbitHood Cytuj
LukaszHor Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowane) Na sztycy nie ma miejsca, tam idzie duża podsiodłówka. A z plecakiem bardzo nie lubię jeździć dłużej niż dwie-trzy godziny, więc odpada. Edytowane 7 godzin temu przez LukaszHor Cytuj
dfq Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu nie sprawdziło się. Bidon zwykle up...lny jak mało co. 1 Cytuj
LukaszHor Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu @dfq Po to mam osłonkę na ustniku bidona. Zresztą w razie totalnego usyfienia mogę po prostu wodę przelać do któregoś z czystszych bidonów w ramie. Cytuj
some1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, RabbitHood napisał: Jak już bym potrzebował 3go bidona to bym wolał pójść w rozwiązanie koszyka mocowanego na sztycy. Mocowanie na sztycę nie sprawdziło mi się w terenie, chybotało się i bidon sam się wysuwał. Z koszykiem przykręconym pod ramą nie powinno być tego problemu, ale nie używałem. 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 godzin temu Mod Team Napisano 6 godzin temu Tylko nie czaję, co poza potencjalnym nie zwróceniem uwagi na bidon pod ramą, miałoby zwiększać ryzyko zgubienia w porównaniu do tego w ramie 🤔 Na kierze nie masz miejsca ? Jeżeli koniecznie pod dolną rurą, to przydałby się jakiś pokrowiec, bo spod koła lecą jednak różne rzeczy, w tym szit też się może zdarzyć... Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Nie podpowiem Ci jak zamontować, natomiast ciężko mi sobie wyobrazić jak bidon miałby wypaść, jeżeli będzie zamocowany nawet poziomo. Mam bidony Elite Fly, koszyki Elite Vico Carbon i siedzą naprawdę ciasno. W wersji nie karbonowej było podobnie. Może poprostu masz kiepskie koszyki że masz takie obawy? Edytowane 6 godzin temu przez przecietny.kolarz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi