JWO Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu W wyscigu priorytetem jest szybkosc. Nikt raczej nie zwaza na to ze naped zuzyje sie wiecej o 0.01% Cytuj
smw44199 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Potem w takim elektryku ludzie łańcuchy zrywają i psioczą na czym świat stoi, a wystarczyło zmieniać biegi😉 Cytuj
DyktaTusek Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) To jest dokładnie moje doświadczenie jak kupiłem elektryka i pierwsza moja jazda w teren. Zmiana o dwa biegi pod górę i łancuch Deorka zerwany = sztukowanie łańcucha. Od tamtej pory miałem singleclicka póki je---bajka miałem na pokładzie. Moja pani to samo jak eSUVa dostała, już wiele razy niepojedyńczo manetką Deorki zmieniała pomimo moich wyraźnych upominajek, no i 2 razy tak samo się skończyło. Dobrze że ze mną, zawsze mam narzędzia i spinki ze sobą. Osatecznie też włożyłem jej singleclicka GX eMTB by jej tą głupią możliwość wielozmiany w je--bajku przyblokować. Dla niewtajemniczonych w je--bajki przypomnę, że odpuszczanie nogami nic nie daje, bo chwilę silnik jeszcze ciągnie a jak to robi na ulubionym trybie elektrycznych piździpączków czyli turbo i na twardo no to już w ogóle siła większa niż Pogaczar na maxa😉 Edytowane 5 godzin temu przez DyktaTusek Cytuj
uzurpator Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @DyktaTusek Rzeczy, które się nie wydarzyły. Cytuj
grzech1991 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu mam shimano 12r i zmieniam byle jak w każdym rowerze, tylko to deore w obu (łańcuch i kaseta) i nic się nie dzieje. Cytuj
szamysz83 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @michalr75Trzeci sektor, z ambicjami i chrapką na drugi 🙃Tą zimę nie odpuszczę jak zeszłą, idę ostro po swoje ! Z natury jestem optymistą i lubię się śmiać 🤣 Cytuj
marvelo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) 8 godzin temu, uzurpator napisał: Pomarvelujmy. Ty uzurpatorze! Edytowane 2 godziny temu przez marvelo 1 Cytuj
Buber Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, DyktaTusek napisał: Zmiana w elektryku pod obiążeniem więcej niż jedno przełożenie to by nie owijać w bawełnę czysta głupota moim zdaniem. Dobrze że podkreśliłeś że "Twoim zdaniem"/ Moim zdaniem. dopiero jak zainstalowałem manetkę XT to się zaczęło fajnie biegi zmieniać - po dwa w górę w dół. A jeżdżę tylko elektrykiem. I nic się nie dzieje. Bo nie robię tego "na chama" tylko myślę gdzie zmieniać 7 godzin temu, michalr75 napisał: Chyba ze we wszystkich elektrykach jest jednoklik, to wtedy nie ma tematu. Nie. Jest wiele elektryków na wypasie z XT i nie ma problemu z manetką. 6 godzin temu, uzurpator napisał: Ludzie na elektrykach nie korzystają z biegów, ale pozwalają silnikowi robić robotę. Powinieneś dodać "ludzie na elektrykach których ja spotykam.." Pomaganie sobie wyższym trybem wspomagania zamiast przerzutką to klasyczny rookie mistake i tak, 90% ludzi którzy wzięli elektryka z wypożyczalni właśnie tak robią. A jak się trochę pojeździ to pięknie widać że oprogramowanie jest tak zrobione żeby premiować kadencję. No, ale to trzeba trochę pojeździć i to na nieprzerabianym, czytaj spełniającym normy elektryku. Czyli bez "manety" i nieodblokowanym. A jak widać społeczeństwo uważa że to błąd 3 godziny temu, DyktaTusek napisał: Dla niewtajemniczonych w je--bajki przypomnę, że odpuszczanie nogami nic nie daje, bo chwilę silnik jeszcze ciągnie a jak to robi na ulubionym trybie elektrycznych piździpączków czyli turbo i na twardo no to już w ogóle siła większa niż Pogaczar na maxa😉 Tak pokrótce to znowu wrzucasz wszystkie elektryki i wszystkich ich używających do jednego worka. A to błąd. W tej chwili można sobie poustawiać to jak długo silnik ciągnie. I w boschu i w shimano. A odpuszczenie nogami daje tyle samo co w manualu - choć w jednym masz rację - nie w turbie. Podczas jeżdżenia na maksymalnym trybie wspomagania można dużo krzywdy przy przerzucaniu zrobić. Ale - o czym wspomniałem wcześniej - jeżdżenie na turbo to rookie mistake i naprawdę przy jeżdżeniu po górach nie jest potrzebne. No, ale to moja opinia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi