ElPolakkko Napisano Wtorek o 09:24 Napisano Wtorek o 09:24 (edytowane) Teraz to już zbaraniałem i sam nie wiem. Pompka przy bidonie wygląda słabo. Ewentualnie schowam ją w bluzie/koszulce. Te podsiodłówki faktycznie nie wyglądaja najlepiej, ale nie chce sytuacji gdy w szczerym polu 50km od domu złapię kapcia i co wtedy? W coś muszę zapakować podstawowy zestaw "naprawczy". Nie mieszkam w dużym mieście i uber po mnie nie przyjedzie. Pompkę stacjonarną jak i kompresor mam. W garażu. Edytowane Wtorek o 09:32 przez ElPolakkko Cytuj
Michal2008 Napisano Wtorek o 09:30 Autor Napisano Wtorek o 09:30 11 minut temu, KNKS napisał: Nie. Ale w razie "kapcia" wymieniam dętkę i pompuje. Może nie wiesz, ale lepiej jeździ się na napompowanej. Człowieku, temat tyczy się pompek, które każdy myślący zabiera ze sobą na wypadek awarii. Czego nie rozumiesz? człowieku, ja toczę bekę jakie macie tu rozkminy, temu ciężko, ten nie wie gdzie zabrać. Człowieku kupujesz co chcesz, wozisz gdzie chcesz 🤣 nie lubisz toreb wsadzasz do kieszonki w koszulce i elo, no chyba, że w jeansach nie ma kieszonki na pompkę to wtedy problem. Cytuj
KNKS Napisano Wtorek o 09:44 Napisano Wtorek o 09:44 17 minut temu, ElPolakkko napisał: Te podsiodłówki faktycznie nie wyglądaja najlepiej, ale nie chce sytuacji gdy w szczerym polu 50km od domu złapię kapcia i co wtedy? W coś muszę zapakować podstawowy zestaw "naprawczy". Nie wiesz co robić? Dzwonisz do @Michal2008, który. przestaje toczyć bekę, ładuje kompresor na furmankę i razem ze szwagrem jadą udzielić wsparcia 😁. 4 Cytuj
Mandoleran Napisano Wtorek o 09:48 Napisano Wtorek o 09:48 1 godzinę temu, ElPolakkko napisał: Widzę, że ożywiłem dyskusję. Sprawa pompki jest już przesądzona, jutro powinna być w paczkomacie. Ma całe 14cm długości i poszukuję podsiodłówki która ją zmieści plus zestaw naprawczy i łyżki do opon. Jeszcze awaryjnie powinienem dorzucić dętkę. Rower to szosa i nie mam zamiaru obwieszać jej żadnymi torbami, jedynie ta podsiodłówka na graty, gdybym złapał kapcia kilkadziesiąt km od domu. Zastanawiam się jaką pojemność wziąć. Najlepiej poszukaj toreb na system quick release, czy quick connect ( różnie to producenci nazywają ) jest to najwygodniejszy i najpewniejszy system mocowania, nic się nie majta i nie rozciąga z czasem jak te wszystkie rzepy i najlepiej taką z 16 cm długości co wejdzie ta pompka. Ja mam coś takiego: https://allegro.pl/oferta/torba-podsiodlowa-bontrager-pro-do-sztyc-podnoszonych-z-szybkozamykaczem-17930185400?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting Pompka wchodzi bez problemu a też mam Lezyne, i wiele innych szpejów w tym mleko 50ml. Ale oczywiście są różne : https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/torby-rowerowe/podsiodlowe/?attr[53]=72614,72591,72600,15032,72618 1 Cytuj
Greg1 Napisano Wtorek o 09:58 Napisano Wtorek o 09:58 33 minuty temu, ElPolakkko napisał: Teraz to już zbaraniałem i sam nie wiem. Pompka przy bidonie wygląda słabo. Ewentualnie schowam ją w bluzie/koszulce. Te podsiodłówki faktycznie nie wyglądaja najlepiej, ale nie chce sytuacji gdy w szczerym polu 50km od domu złapię kapcia i co wtedy? Kup małą szosową podsiodłówkę (w stylu tej Continental co wkleiłem zdjęcie wcześniej albo taką Lezyne), która zmieści najpotrzebniejsze rzeczy (przy dętce TPU masz w niej miejsce na pełnowymiarowy multitool ze skuwaczem, spinkę do łańcucha, kilka łatek samoprzylepnych i trytytek) a pompka do kieszonki w koszulce. Tak jak sam napisałeś: duże podsiodłówki i pompka przy bidonie średnio wyglądają na szosie. W grawelu i mtb tak mam ale nie w szosie Cytuj
cervandes Napisano Wtorek o 11:00 Napisano Wtorek o 11:00 Też się nie zgodzę. Kupiłem raz torbę PRO mocowaną na zatrzask. Do prętów siodełka zamocowany adapter i klik się wpina zamiast opasać rzepem czy innym BOA. I co? I lipa, torba się tak buja, że bardziej już by chyba nie mogła. Cytuj
ElPolakkko Napisano Wtorek o 11:36 Napisano Wtorek o 11:36 (edytowane) Pod koniec tygodnia będę w stolicy, to sobie podjadę z tą pompką do centrum rowerowego i coś dobiorę. Przy okazji kupię nowy kask. Edytowane Wtorek o 11:36 przez ElPolakkko Cytuj
chester_jds Napisano Wtorek o 12:32 Napisano Wtorek o 12:32 Ja na topeaka aero nie narzekam. Po to ma różne rozmiary by sobie dobrać najlepszy względem potrzeb, wygody i wyglądu. System zatrzaskowy miałem i jest fajny, ale szybko się kończy (pęka przy mocowaniu). Kwestia małych paru lat, jazdy po wertepach i ten plastik się po prostu męczy i łamie. I wcale taki sztywny nie jest. Dobra podsiodłówka z dopasowanym zamocowaniem trzyma się sztywno i nie dynda. Myślałem o tym mocowaniu pod bidonem, ale wówczas pompka lekko idzie na bok, a mi się nogi w jeździe układają wąsko - nie wiem, czy bym nie zawadzał o pompkę (jak jest ciut szersza torba trójkątna w ramie to ocieram o nią wewnętrzną powierzchnią koło kolana). Gdzieś na yt było porównanie małej elektrycznej pompki do systemu CO2 i wychodziło na to, że elektryczna lżejsza i wydajniejsza niż wożenie nabojów do syfonu ale do czego kto przyzwyczajony. Cytuj
Mandoleran Napisano Wtorek o 15:45 Napisano Wtorek o 15:45 Generalnie tak jest ze wszystkim są torby i są torby . Ja ze swoją problemów nie mam, nic nie lata - nic nie pęka, co prawda mam ją tylko 2 sezon i najechane dobrych naście tyś. km i nie trzymam w niej 3 kilo kartofli, ale też nie omijam "uów" i póki co nie widzę nic niepokojącego. Cytat System zatrzaskowy miałem i jest fajny, ale szybko się kończy (pęka przy mocowaniu). Kwestia małych paru lat, jazdy po wertepach i ten plastik się po prostu męczy i łamie. I wcale taki sztywny nie jest. Dobra podsiodłówka z dopasowanym zamocowaniem trzyma się sztywno i nie dynda. Kolega raczej po wertepach swoją szosą jeździć nie będzie, choć mogę się oczywiście mylić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi