Skocz do zawartości

[JAK w PRL] Części rzucili!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Temat o inflacji został zamknięty, a myślę, że jeden jego aspekt mógłby się nam przydać. Dostępność części jest dramatyczna, patrolujemy internet w poszukiwaniu części i generalnie trzeba zwiedzić czasem pół świata aby coś kupić. A już kupić w dobrej cenie, to całkiem przekichane.

Dlatego rozpoczynam temat: CZĘŚCI RZUCILI.

Idea: łazisz po sklepach, ceny mniej więcej znasz. Jeśli widzisz, że coś jest dostępne i uważasz, że cena tegoż jest 'uczciwa' - wrzuć tu link.

Zacznę od tarcz XT RT76, które już po 200 na allegro stoją normalnie, niektórzy za 280 wystawili...

W Biostern

160mm za 107pln: https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-smrt76s-tarcza-hamulcowa-xt-160mm,c65,p28,pl.html

180mm za 120pln: https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-smrt76m-tarcza-hamulcowa-xt-180mm,c65,p27,pl.html

Pozdrowerki!

• 4 tygodnie później...
Napisano

Trochę myślałem nad tą ramą choć raczej w karbonei, ona od dłuższego czasu jest dostępna ale za dużo bym musiał zmieniać :( No i ten  PressFit - choć jakoś bym go przebolał. 

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Napisano

KUPOWAĆ! Im dłużej będziesz czekał tym mniejsza szansa, że się załapiesz. A jeśli kupisz, to masz czas do namysłu.

Możesz wtedy A: zwrócić i nic nie stracić, B: sprzedać dalej i zarobić, C - sprzedać, albo zwrócić chinola. No taka cena to się szybko nie zdarzy - i to od zaufanego sprzedawcy...

Napisano

A ja wziąłem 130 Plus za 577 zł. Najtaniej w Polsce 830 zł.

Napisano

Najlepsze jest to, że E530 kupiłem, żeby mieć lepszy czas pracy na jednym ładowaniu niż w Edge Explore, bo ten mnie lekko rozczarowuje. Mówiłem sobie, że pomiaru mocy nie kupię nigdy, tymczasem dwa dni temu Inpeak wrzucił black week i się cieszyłem, że nie mam Garminka z pomiarem mocy, bo bym kupił...

SZTURM MODLITEWNY JEST WSKAZANY bo mnie kusi... No a przecież nie kupię pomiaru do starej korby, trzeba byłoby nowego XTka kupić... AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Napisano

Ja miesiąc temu niemalże wsiadałem już do samochodu żeby jechać po Edge 130 +. Raz w życiu mi się trafiła taka okazja, że coś chciałem ale było za drogie i nagle wpadła promocja.

Napisano

Zamówiłem w amazon.pl. Dzisiaj dostałem powiadomienie że paczka została wysłana ( Paczkomat). Podany numer nic nie zwraca na stronie ze śledzeniem.

Ktoś się orientuje czy "wysłane" oznacza że rzeczywiście od nich dzisiaj wyjdzie? Prawdę mówiąc to jeszcze nigdy nie spotkałem się z sytuacją w InPost, że mam numer a informacji o paczce brak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...