Skocz do zawartości

[Koronawirus] Zakaz wychodzenia z domu a jazda na rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano
3 godziny temu, shotgun napisał:

Ciekawe dane na temat związku szczepień przeciwko gruźlicy z zachorowalnoscią na covid-19.
Post w całości jest cytatem.

Wątek wirusowy ma jakieś 48 stron. Na tych 48 stronach w końcu pojawia się coś ciekawego ( chyba ,że Andrzejek ,Główny Długopis Kraju, jest dla kogoś ciekawym przypadkiem )

Wypada chyba zamknąć ten temat i chwilę poczekać na rozwój sytuacji. 

Napisano

48 stron referatu, kąśliwych kąsków, miażdżących dowodów, śmiałych hipotez, spiskowych teorii, faktów, mitów, ingerencji sił nadprzyrodzonych.
Śmietanka forumowa zebrana w jednym pokoju, mimo kwarantanny, wpada Dr. DurnyKot, zapina wszystkich w kaftany bezpieczeństwa i zamyka na cztery spusty, do obserwacji.
Pobranie wymazów jest kwestią czasu. ;)

Napisano

Niech Ci z pzkolu idą siedzieć wreszcie, za tor w Pruszkowie, za molestowanie kadrowiczek. To co oni piszą to tylko ich interpretacja. Wyjątkowo obrzydliwe towarzystwo.

Napisano

Leśne dziadki trzymają się mocno w każdej dziedzinie sportu.

Napisano
Teraz, Danuel napisał:

Leśne dziadki trzymają się mocno w każdej dziedzinie sportu.

Podobna sytuacja jest w pzkfits (związek kulturystyki, fitness i trójboju). 

Prezes od kilku lat ciągle odwołujący się od wyroku jaki dostał za hmm zalecanie stosowania dopingu. Ostatnio zaczęli rozdawać pisemka, w których informują najbardziej utytułowanych zawodników, że są dla nich "persona non grata" bo im się nie podoba co robią i gdzie bywają poza startami - takie coś dostał też dwukrotny mistrz świata, pierwszy zawodowy kulturysta w tym kraju (ale on akurat robi im konkurencję) . Jaki jest tam syf niech świadczy fakt, że w debiutanckich zawodacg zorganizowanych w pl przez inną federację była większa frekwencja zawodników niż na zawodach pzkfits w całej, kilkudziesięcioletniej historii.

Ogólnie to chyba nigdy nie słyszałem, że związek jakiejkolwiek dyscypliny sportu w tym kraju dobrze działa. Już chyba ten PZPN jest najmniej najgorszy 

Napisano

czyli sportu kolarskiego w pojedynkę nie wolno, jedynie rekreacje. Ktoś wie od ilu watów zaczyna się sport kolarski, czy jak to tam rozróżnić?

Faktycznie rzeczywistość napisał nam Bareja.

Napisano
1 godzinę temu, durnykot napisał:

Wypada chyba zamknąć ten temat i chwilę poczekać na rozwój sytuacji. 

A po co rozlewać to morze absurdu na inne wątki? Stracicie kontrolę i będzie chlew. Ja zamiast tego reklam bym tu nawciskał bo klikalność duża. ;) 

PS. Uprzedzając - tak wiem, że też swoje trzy grosze też tu dodałem. :D

Napisano

https://www.gov.pl/web/koronawirus/pytania-i-odpowiedzi   a dokładnie

Czy złamaniem obostrzeń jest samodzielne uprawianie sportu na zewnątrz, w tym rekreacyjna jazda na rowerze?

Przepisy pozwalają wychodzić z domu m.in. w celu realizacji niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć np. jednorazowe wyjście w celach sportowych. Należy jednak pamiętać o zachowaniu odpowiedniej odległości od innych oraz o tym, że powinniśmy uprawiać sport w grupie maksymalnie dwuosobowej (nie dotyczy to jednak rodzin).

I jeszcze

Czy mogę biegać?

Przepisy pozwalają wychodzić z domu m.in. w celu realizacji niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć np. jednorazowe wyjście w celach sportowych. Należy jednak pamiętać o zachowaniu odpowiedniej odległości od innych oraz o tym, że powinniśmy uprawiać sport w grupie maksymalnie dwuosobowej (nie dotyczy to jednak rodzin).

Niby wszystko jasne ale i tak nie wiem czy mam ochotę na niedzielną przejażdżkę .

Napisano

Przepisy ważne do 11 04 , aktualnie na stronie rządowej więc interpretacja chyba nadal obowiązuje .

Zauważ że są tam też odpowiedzi na pytania dotyczące obostrzeń wprowadzonych od 02 04 .

Może już tu było ale z tematu zrobił się taki śmietnik że nie da się tego czytać !

Napisano

Jeśli znajdują się na stronie nadal , obok odpowiedzi na pytania dotyczące najnowszych ograniczeń to .......  niech wnioski każdy sam sobie wyciągnie .

• Mod Team
Napisano
3 godziny temu, Sobek82 napisał:

Śmietanka forumowa zebrana w jednym pokoju, mimo kwarantanny, wpada Dr. DurnyKot, zapina wszystkich w kaftany bezpieczeństwa

muszę Cię zmartwić - on jest tym dobrym modem. Serio.

Napisano

Ja tylko z krótkim pytaniem:

To można tym rowerem, czy nie można?

Dzisiaj po pracy i w weekend chciałem trochę pojeździć, ale nie wiem, czy mam się chować po lasach, czy mogę bez obaw podjechać kawałek asfaltem.
Wybaczcie, ale zgubiłem się jakieś 17 stron temu. :D

• Mod Team
Napisano

Ja znalazłem coś takiego:

https://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/czy-nadal-mozna-wyjsc-na-spacer-pobiegac-ile-osob-moze-jechac-taksowka,318786,1,0.html?fbclid=IwAR3jAToHIiJ2UrnXMPc0wE-10VOSCf128KJg272h62XG2sBNrTMuoRthaWo

"

Pytanie: czy można wyjść na rower, np. do lasu?

"Należy unikać miejsc, gdzie gromadzą się ludzie i nie narażać się na ryzyko zachorowania. Ostatnie doświadczenia pokazują, że lasy to niestety miejsca, w których dochodzi do gromadzenia się wielu osób, a tym samym zwiększenia szans na zakażenie" - brzmi odpowiedź na to pytanie zamieszczona na gov.pl.

Bezwzględny zakaz dotyczy natomiast wypożyczania rowerów z wypożyczalni miejskich.

"

Czyli ogólnie nie ma zakazu. Na trasach na których jeżdżę w normalnych warunkach bardzo rzadko spotykam kogoś. Wczoraj po wyjechaniu z miasta (jakieś 1,5km) tylko mijałem samochody na asfaltowych dojazdach, a w lesie drwale masakrowali drzewa. Poza tym nikogo.

Ed/ Jadąc asfaltem mijałem zaparkowany na poboczu radiowóz, trochę dalej kolejny mnie wyprzedzał. Nie czepili się.

Ed2/ Właśnie przed chwilą mówili w radiu o możliwości polowań: "dozwolone będą nie tylko odstrzały dzików związane z ASF ale także polowanie rekreacyjne"

Tu nawet nie ma co komentować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...