piotrekwad95 Napisano 14 Lutego 2020 Autor Napisano 14 Lutego 2020 @Longi fajny ten Reign Generalnie mam teraz totalny mętlik. Nawet nie wiem na czym bardziej się skupić. Ze sklepowych sprzętów decydowałbym się pewnie na Blackbirda ale z drugiej strony widząc co mogę mieć używanego za tą samą cenę to ufff... Ciężko się robi.
BMXdoPieca Napisano 14 Lutego 2020 Napisano 14 Lutego 2020 2 godziny temu, Longi napisał: ale to dotyczy moonów przed 2016 rokiem. Na żywo, na kazoorze podczas otwarcia sezonu 2019 widziałem czarno pomarańczowego moona 2018 (chyba 2.0) z prawie na w pół pęknietym linkiem.
HurtLocker Napisano 14 Lutego 2020 Napisano 14 Lutego 2020 2 godziny temu, piotrekwad95 napisał: Generalnie mam teraz totalny mętlik. Nawet nie wiem na czym bardziej się skupić. Ze sklepowych sprzętów decydowałbym się pewnie na Blackbirda ale z drugiej strony widząc co mogę mieć używanego za tą samą cenę to ufff... Ciężko się robi. Za wiekszoscia marek stoja jakies twarze, styl i masa innych rzeczy ktore definiuja "brand". Poszukalbym czego z czym chcialbym sie utozsamiac, tak w temacie rozterek co wybrac.
niuti Napisano 14 Lutego 2020 Napisano 14 Lutego 2020 Do używek od razu dolicz cenę serwis amorków/ sztycy + ewentualnie ogólnie roweru. No chyba, że sam ogarniesz. Nikt nie sprzedaje roweru po serwisie, no chyba ze pechem sie połamał lub jakaś kontuzja. No i jeśli chcesz używkę to dobrze, żebyś sie trochę choć orientował co z czym się je i na co zwrócić uwagę. Wszystkie oferty na olx/allegro są ładne i wypaśne. A najlepsze rower używany zgodnie z przeznaczeniem
Longi Napisano 14 Lutego 2020 Napisano 14 Lutego 2020 7 godzin temu, BMXdoPieca napisał: Na żywo, na kazoorze podczas otwarcia sezonu 2019 widziałem czarno pomarańczowego moona 2018 (chyba 2.0) z prawie na w pół pęknietym linkiem. Czarno pomarańczowy to 2.0 z 2016, później nie wychodziły takie kolory w żadnej wersji. @niuti niekoniecznie, często serwis jest wykonywany "po sezonie" a w nowym roku przychodzi pomysł na sprzedaż. Ja również zrobiłem full serwis i niebawem będę sprzedawał więc takie rzeczy się zdarzają. Co do tekstów "używany zgodnie z przeznaczeniem", wolę takie niż "rower był dwa razy w górach", bo powiedzmy sobie szczerze, kto kupuje maszynę za 15-18k i jeździ nią po bułki do Biedronki? @piotrekwad95 W pierwszej kolejności skup się na tym co Ci się podoba - kształt ramy, później amortyzacja, hamulce i napęd (ja przynajmniej tak patrzę), wiem że nowy rower to nowy rower ale skoro zdecydowałeś się na enduro/trail to wiesz z czym się to je i w tym sporcie klasa sprzętu robi DUŻĄ różnicę. Teraz wejdź sobie na jakąkolwiek stronę z rowerami, Whyte, YT, Canyon, Specialized, Santa Cruz, Ns Bikes, GT, Trek i zobacz ceny rowerów z osprzętem jaki oferuje ten Giant, do którego link Ci podesłałem, oczy Ci wypadną. Dodam jeśli nie wiesz ale najważniejsze elementy są z najwyższej półki (enduro/trail).
niuti Napisano 14 Lutego 2020 Napisano 14 Lutego 2020 Pewnie zdarzają się ale tak 1/10. Jak pisałem, dla używki trzeba wiedzieć co pytać , oglądać, na pewno nie kupować na odległosć. Potem może sie okazać, że trzeba 1k dorzucić albo już idąc z grubej rury, wymienić 1/4 roweru
Longi Napisano 14 Lutego 2020 Napisano 14 Lutego 2020 53 minuty temu, niuti napisał: Pewnie zdarzają się ale tak 1/10. Jak pisałem, dla używki trzeba wiedzieć co pytać , oglądać, na pewno nie kupować na odległosć. Potem może sie okazać, że trzeba 1k dorzucić albo już idąc z grubej rury, wymienić 1/4 roweru Zdecydowanie tylko osobiste oględziny.
piotrekwad95 Napisano 14 Lutego 2020 Autor Napisano 14 Lutego 2020 Niestety jestem dosyć logistycznie ograniczony. Jeśli chodzi o używany sprzęt to tylko na rynku krakowskim. Tylko tutaj mogę spokojnie podjechać i obejrzeć co ktoś ma na sprzedaż. Fajnie mieć też ze sobą kogoś kto już zjadł na tym zęby Widzę, że czeka mnie jeszcze duuuużo przeglądania. Trochę też pisałem ze sklepami stacjonarnym ale niestety w tym budżecie nic konkretnego nie zaoferowali. Rzucili na początku pisanym moonem 1.0 2018 i Focusem Jam'em 6.7 2020 za ponad 7500.
piotrekwad95 Napisano 17 Lutego 2020 Autor Napisano 17 Lutego 2020 Hejka! Co sądzicie? https://www.olx.pl/oferta/rower-enduro-all-mountain-mondraker-dune-l-2016-sram-gx-eagle-14-3kg-CID767-IDDpvwe.html
HurtLocker Napisano 18 Lutego 2020 Napisano 18 Lutego 2020 10 godzin temu, piotrekwad95 napisał: https://www.olx.pl/oferta/rower-enduro-all-mountain-mondraker-dune-l-2016-sram-gx-eagle-14-3kg-CID767-IDDpvwe.html Dosc niepospolity rower. Wlasciciel zmienil tylne kolo i naped. Seryjnie zamonotowano niezbyt homogeniczne zawieszenie (Marzocchi / RockShox), jesli Ci to nie przeszkadza to ciekawa propozycja.
Gość Napisano 18 Lutego 2020 Napisano 18 Lutego 2020 Oglądnąć jak na miejscu, jak się podoba to zbić do równego 6 i brać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.