Skocz do zawartości

[prędkościomierz] jaki wybrać do 100zł?

Dagas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko. Nie znam się na tym dlatego postanowiłem zapytać "expertów" ;P 

Czy moglibyście mi polecić jak najlepszy prędkościomierz rowerowy do 80, no, niech będzie - 100zł.. im taniej tym lepiej.. ale oczywiście, nie za tanio, bez żadnego szajsu za 9zł z bazaru ;)

Ah, jeszcze jedno.. Chciałbym, żeby prędkościomierz był bezprzewodowy.

Raczej nie ma co tu się za bardzo rozpisywać.. Mam nadzieję, że mi pomożecie, byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję, pozdro#dagas ;)

Napisano

Cześć,

W tej cenie sugerowałbym kupić jednak dobrego przewodowca. Dobry bezprzewodowy licznik z kodowaniem cyfrowym raczej będzie ciężki do dostania w takiej kasie. A w analogowe kodowanie bym się nie pchał. ogarnij dobrze kabel i zapomnisz o nim a dokładność i bezawaryjność będzie gwarantowana. 

Do 100 zł kupiłbym Sigmę 16.16, ew. starszy model 16.12

Napisano

Dzięki wielkie, a mógłbyś mi powiedzieć, za ile kupię dobry bezprzewodowy? Może po wypłacie mi zostanie trochę na bzdety to dołożę.. na razie Sigma zapisany ;)

Napisano

No ale po co? Błędy pomiarów, jakies zawieszenia, swirowanie przy niskich temperaturach. Z licznikami jest trochę jak z myszkami do kompa. Chcesz mieć cos pewnego i precyzyjnego - wez przewodowe.

Dodatkowo w bezprzewodowych licznikach musisz pilnować baterii w 2 miejscach.

Sigma ma super liczniki. Bezprzewodowe z kodowaniem cyfrowym oznaczają w nazwach modeli jako STS. Ceny w okolicy 200 zł. Wez kabel za stokwe i stowa ci zostanie na zabezpieczenie, albo oświetlenie ;p

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Pytanie, jakich funkcji potrzebujesz. Jak ma wskazywać prędkość, dystans i czas, w zupełności wystarczy Ci Sigma BC 8.12 ATS lub BC 9.16 ATS. Tego kodowania analogowego tak strasznie bym się nie bał. Używam od kilku lat właśnie 8.12 i nawet w przy lampce czy w okolicach linii wysokiego napięcia nie ma problemów.

Napisano

STS jest łatwo zakłócany. Mam Sigmę 12.12 STS i nie mogę jej używać razem z lampką, bo ją zakłóca. W trybie migającym, licznik co jakiś czas coś pokaże, a w trybie ciągłym jest stałe zero. Lampka to cateye omni.

cateye-omni-5-test.jpg

Bezprzedwodowość mnie nie przekonała. Kabelek zawsze można pociągnąć po lince przedniego hamulca. Nic nie zakłóca; jedna bateria, która starcza na dłużej.

Napisano

STS jest łatwo zakłócany. Mam Sigmę 12.12 STS i nie mogę jej używać razem z lampką, bo ją zakłóca. W trybie migającym, licznik co jakiś czas coś pokaże, a w trybie ciągłym jest stałe zero. Lampka to cateye omni.

cateye-omni-5-test.jpg

Bezprzedwodowość mnie nie przekonała. Kabelek zawsze można pociągnąć po lince przedniego hamulca. Nic nie zakłóca; jedna bateria, która starcza na dłużej.

Kurcze, w 21 wieku nie wyobrazam sobie kabla do licznika...juz wystarczy ze linki od przerzutek czy hamulcow sa.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Napisano

Ja dałem radę wyobrazić sobie kabel i dlatego gdy 2 tygodnie temu kupowałem trzeci licznik do trzeciego roweru to trafiło na przewodową sigmę base 1200. Zastanawiam się czy tej 12.12 STS nie sprzedać i kupić nawet taką samą ale na kablu. Przewody mi nie przeszkadzają. Oprócz linek od przerzutek i hamulców mam jeszcze dwie do blokowania amortyzatorów i może jeszcze dojdzie jedna do sztycy opuszczanej.

Napisano

Ja dałem radę wyobrazić sobie kabel i dlatego gdy 2 tygodnie temu kupowałem trzeci licznik do trzeciego roweru to trafiło na przewodową sigmę base 1200. Zastanawiam się czy tej 12.12 STS nie sprzedać i kupić nawet taką samą ale na kablu. Przewody mi nie przeszkadzają. Oprócz linek od przerzutek i hamulców mam jeszcze dwie do blokowania amortyzatorów i może jeszcze dojdzie jedna do sztycy opuszczanej.

Ja mam Sigme Gps rox 11, jeden licznik do 3 rowerow, bez kabli;)

W szosowym mam dodatkowo podpieta kadencje i zwykly czujnik predkosci

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Napisano

Miałem 12.12 STS jak i 16.12 STS, polecam obydwa. Problemu z padaniem baterii nie miałem, fakt trzeb było ją wymieniać ale nie na tyle często żeby mnie to irytowało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...