CoolBreezeOne Napisano 21 Grudnia 2025 Napisano 21 Grudnia 2025 (edytowane) Wczoraj ruszyliśmy z kumplem ma imprezę w Górach Sowich. Start był w Walimiu o 11.00, więc o 9.00 ruszyliśmy na szybką rundkę dla rozgrzewki (Strefa MTB Sudety pętla Czerwona-Walim). Warunki na trasie... sweetaśne - wydawało się, że nawet asfaltowe odcinki mlaskały pod oponami. Były telefony od znajomych "gdzie wy, zaraz start" - "mamy jakieś pięć kmów - zaraz będziemy, lol". Wpadliśmy na miejsce startu 5min przed startem imprezy, ot tak na szybki przepak i żelka. Dwóch kolesi nie wiadomo skąd, cali uwaleni błotem od stóp po kask (o rowerach nie wspomnę). Miny świeżych i czyściutkich uczestników bezcenne. Oficjalny wjazd na Wielką Sowę, taki turystyczny - krótki 17km. Po medalu, posiłku regeneracyjnym i zakończeniu imprezy, jeszcze troszkę dokręciliśmy. Wyszło 55,88km i 1660 przewyższeń. Fajny dzień to był Edytowane 21 Grudnia 2025 przez CoolBreezeOne 8 Cytuj
wr81 Napisano 21 Grudnia 2025 Napisano 21 Grudnia 2025 23 godziny temu, marcin_ostrów napisał: I pytanko, dlaczego używasz zębatek Shimano ? Ciężkie toto w cholerę , drogie ... Według mnie Zrace "XTR style " jest zdecydowanie lepszym wyborem . Bo miałem, i w sumie mi się pdoba wizualnie. ZRace XTR style jako pojedynczy srebrny element nie za bardzo mi pasowałby tutaj raczej jakaś czarna chińszczyzna. - ja esteta jestem Co do Fidlocka to podkleiłem taśmą dwustonną między bidon a części uchwytu przykręcaną do niego, ale bardzo nie pomogła. Może taśma zbyt piankowa, spróbuję jak znajdą z inną. Przełożyłem też na próbę mocowanie z Canyona do Bidonu Fidlockowego XLC - tam siedzi trochę lepiej, jakby to wyciecie w bidonie było bardziej dopasowane. Cytuj
Eathan Napisano 22 Grudnia 2025 Napisano 22 Grudnia 2025 @wr81 a to u mnie mam lekki luz, ale nie na mocowaniu zaczepu do samej butelki ale na po tym jak go wepnę w bazę na rowerze. Siedzi niby dobrze, ale jest taki minimetr luzu zanim pojawi się opór przy wypięciu. Cytuj
wr81 Napisano 22 Grudnia 2025 Napisano 22 Grudnia 2025 @Eathan Komentarz @marcin_ostrów był właśnie do mojego pytania o luz na samej butelce, bo tego się nie spodziewałem. Zresztą temat się przewija po iinternetach.. Co do luzu uchwyt-uchwyt o którym wspominasz to też istnieje i to rzeczywiście trochę większy niż się spodziewałem... Cóż , dla mnie to eksperyment (komplet w cenie bidonu elite), który na ten moment nic nie wniósł jeżeli chodzi o pojemność ( a sumie cofnął bo 850<950ml elite w zee cage). Pewnie przetestuję kiedyś wrażenia dżwiekowe... 1 Cytuj
Wojcio Napisano 22 Grudnia 2025 Napisano 22 Grudnia 2025 Zamontowałem lampki na zielonej sakwie, by w drodze do pracy czuć się jak Święty Mikołaj (lampki na baterie z Jula 2PLN!) 7 Cytuj
kazafaza Napisano 23 Grudnia 2025 Napisano 23 Grudnia 2025 Choinkę rowerową dziś robiłem. Niestety nie mam girlandy typu XX1 lub X11-SL a tylko 1/8” które łamały gałęzie 😉 ZDROWIA i szczęścia wszystkim Wam życzę! 8 Cytuj
forscher Napisano 23 Grudnia 2025 Napisano 23 Grudnia 2025 (edytowane) szlifowanie 8go dnia wyprawy Edytowane 23 Grudnia 2025 przez forscher Cytuj
Maciorra Napisano 26 Grudnia 2025 Napisano 26 Grudnia 2025 Precyzyjnie wymierzyłem ominięcie średniej wielkości konaru leżącego na ścieżce, ale coś poszło nie tak, konar wkręcił się w błotnik i połamał go na 3 kawałki. ("Gdzie ja teraz taki błotnik znajdę?") Porządne amelinium, a trzasnęło jak byle plastik. W sumie był już dość zmęczony życiem i bez trytek nie dało się go już poprawnie zamocować, ale jednak żal. Muszę kupić nowy. Nienawidzę błotników, ale lubię mieć suchy tyłek. 2 Cytuj
marcin_ostrów Napisano 27 Grudnia 2025 Napisano 27 Grudnia 2025 No i ktm prawie gotowy. Wyszło dokładnie 10kg w wersji ready to race. Jak przyjdzie sid, będzie 9.5. Szwagierka zadowolona 9 Cytuj
wr81 Napisano 27 Grudnia 2025 Napisano 27 Grudnia 2025 Ładnie wyszło, aczkolwiek mi ta samotna srebrna zębatka optycznie dalej nie leży.. Widzę znajomy bidon - jak rozumiem rozmiar S nie ma mocowania na rurze podsiodłowej? Sztyca to Simplon Rod czy coś z Ali? Cytuj
kazafaza Napisano 28 Grudnia 2025 Napisano 28 Grudnia 2025 Ubrałem bibsy, nieprzemakalne skarpety, spodnie i kurtkę, na głowę kask z lampką i z braku roweru wodnego spłynąłem nocą kajakiem: 8 Cytuj
marcin_ostrów Napisano 28 Grudnia 2025 Napisano 28 Grudnia 2025 (edytowane) @wr81 , sztyca to Elita One z ali, mocowanie jest tylko jedno. A blat dobierany pod kolor tarcz Edytowane 28 Grudnia 2025 przez marcin_ostrów Cytuj
wr81 Napisano 31 Grudnia 2025 Napisano 31 Grudnia 2025 Gmeranie przy kokpicie gravela miało miejsce. Efekt taki (chociaż mam wrażenie że na żywo wygląda lepiej): Najwięcej czasu zeszło na finalny dobór podkładek pod mostek, na szczęście lub niestety miałem jakiś wybór.. Finalnie wybrane karbonowe, lepiej pasowały kolorystycznie od również karbonowych Ritcheyów i alu PRO.. Opócz tego pierwszwe w życiu cięcie karboniu (zgodnie z zaleceniami z @Punkxtr z fimlku na youtubowym kanale Serwisu Bajka) 5 Cytuj
kazafaza Napisano Czwartek o 20:40 Napisano Czwartek o 20:40 Zaplotkowałem koła, jednak zbyt późno się zabrałem za operację i dopieszczenie zostawiam na jutro… ZDROWIA i Szczęścia na cały rok 2026 życzę! 4 Cytuj
Punkxtr Napisano Piątek o 17:20 Napisano Piątek o 17:20 @wr81 szanuję za perfekcyjne zgranie napisów na podkładkach i ustawienie ich na top capie 👏 1 Cytuj
wr81 Napisano Piątek o 22:28 Napisano Piątek o 22:28 (edytowane) @Punkxtr Cenię harmonię i symetrię, aczkolwiek muszę się przyznać że zgranie napisów na oponach z wentylami mi się rozjechało o jakieś 15 stopni i jakoś z tym żyję (więc takie OCD nie 100%) Co do napisów na podkładkach to są skierowane do tyłu w celu zmniejszenia widoczności loga - 3 firmy w jednym kokpicie to nie był pierwotny cel, ale podeszły (głównie kolorystycznie) lepiej niż Ritchey czy Pro.. Edytowane Piątek o 22:30 przez wr81 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi