Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wczoraj ruszyliśmy z kumplem ma imprezę w Górach Sowich. Start był w Walimiu o 11.00, więc o 9.00 ruszyliśmy na szybką rundkę dla rozgrzewki (Strefa MTB Sudety pętla Czerwona-Walim). Warunki na trasie... sweetaśne - wydawało się, że nawet asfaltowe odcinki mlaskały pod oponami. Były telefony od znajomych "gdzie wy, zaraz start" - "mamy jakieś pięć kmów - zaraz będziemy, lol". Wpadliśmy na miejsce startu 5min przed startem imprezy, ot tak na szybki przepak i żelka. Dwóch kolesi nie wiadomo skąd, cali uwaleni błotem od stóp po kask (o rowerach nie wspomnę). Miny świeżych i czyściutkich uczestników bezcenne. Oficjalny wjazd na Wielką Sowę, taki turystyczny - krótki 17km. Po medalu, posiłku regeneracyjnym i zakończeniu imprezy, jeszcze troszkę dokręciliśmy. Wyszło 55,88km i 1660 przewyższeń. Fajny dzień to był ;) 

603081951-1562002301572870-4885250741649

Edytowane przez CoolBreezeOne
  • +1 pomógł 8
Napisano
23 godziny temu, marcin_ostrów napisał:

I pytanko, dlaczego używasz zębatek Shimano ? Ciężkie toto w cholerę , drogie ... Według mnie Zrace "XTR style " jest zdecydowanie lepszym wyborem . 

Bo miałem, i w sumie mi się pdoba wizualnie. ZRace XTR style jako pojedynczy srebrny element nie za bardzo mi pasowałby tutaj raczej jakaś czarna chińszczyzna. - ja esteta jestem ;)

Co do Fidlocka to  podkleiłem taśmą dwustonną między bidon a części uchwytu przykręcaną do niego, ale bardzo nie pomogła. Może taśma zbyt piankowa, spróbuję jak znajdą z inną. Przełożyłem też na próbę mocowanie z Canyona do Bidonu Fidlockowego XLC - tam siedzi trochę lepiej, jakby to wyciecie w bidonie było bardziej dopasowane.

Napisano

@Eathan Komentarz @marcin_ostrów był właśnie do mojego pytania o luz na samej butelce, bo tego się nie spodziewałem. Zresztą temat się przewija po iinternetach..

Co do luzu uchwyt-uchwyt o którym wspominasz to też istnieje i to rzeczywiście trochę większy niż się spodziewałem... Cóż , dla mnie to eksperyment (komplet  w cenie bidonu elite), który na ten moment nic nie wniósł jeżeli chodzi o pojemność ( a sumie cofnął bo 850<950ml elite w zee cage).  Pewnie przetestuję kiedyś wrażenia dżwiekowe...

• +1 pomógł 1
Napisano

Choinkę rowerową dziś robiłem.  Niestety nie mam girlandy typu XX1 lub X11-SL a tylko 1/8” które łamały gałęzie 😉

ZDROWIA i szczęścia wszystkim Wam życzę!

IMG-3572.jpg

• +1 pomógł 8
Napisano

Precyzyjnie wymierzyłem ominięcie średniej wielkości konaru leżącego na ścieżce, ale coś poszło nie tak, konar wkręcił się w błotnik i połamał go na 3 kawałki. ("Gdzie ja teraz taki błotnik znajdę?") Porządne amelinium, a trzasnęło jak byle plastik. W sumie był już dość zmęczony życiem i bez trytek nie dało się go już poprawnie zamocować, ale jednak żal. Muszę kupić nowy. Nienawidzę błotników, ale lubię mieć suchy tyłek.

• +1 pomógł 2
Napisano

Ładnie wyszło, aczkolwiek mi ta samotna srebrna zębatka optycznie dalej nie leży.. ;)  Widzę znajomy bidon - jak rozumiem rozmiar S nie ma mocowania na rurze podsiodłowej?

Sztyca to Simplon Rod czy coś z Ali?

Napisano

Ubrałem bibsy, nieprzemakalne skarpety, spodnie i kurtkę, na głowę kask z lampką i z braku roweru wodnego spłynąłem nocą kajakiem:

IMG_3656.jpeg

• +1 pomógł 8
Napisano

Gmeranie przy kokpicie gravela miało miejsce. Efekt taki (chociaż mam wrażenie że na żywo wygląda lepiej):

image.thumb.jpeg.8f9d7ec72de91dd0c3dbf44d80dfb559.jpeg

image.thumb.jpeg.5b707e0e95ede952dd6bd3b7a36ff086.jpeg

Najwięcej czasu zeszło na finalny dobór podkładek pod mostek, na szczęście lub niestety miałem jakiś wybór.. Finalnie wybrane karbonowe, lepiej pasowały kolorystycznie  od również karbonowych Ritcheyów i alu PRO.. Opócz tego pierwszwe w życiu cięcie karboniu (zgodnie z zaleceniami z @Punkxtr z fimlku na youtubowym kanale Serwisu Bajka)

image.thumb.jpeg.adb1683a5fdbe4076dc16f2b0d04c99c.jpeg

• +1 pomógł 5
Napisano

Zaplotkowałem koła, jednak zbyt późno się zabrałem za operację i dopieszczenie zostawiam na jutro…

IMG-3706.jpg

ZDROWIA i Szczęścia na cały rok 2026 życzę!

• +1 pomógł 4
Napisano (edytowane)

@Punkxtr Cenię harmonię i symetrię, aczkolwiek muszę się przyznać że zgranie napisów na oponach z wentylami mi się rozjechało o jakieś 15 stopni i jakoś z tym żyję (więc takie OCD nie 100%) ;) Co do napisów na podkładkach to są skierowane do tyłu w celu zmniejszenia widoczności loga - 3 firmy w jednym kokpicie to nie był pierwotny cel, ale podeszły (głównie kolorystycznie) lepiej niż Ritchey czy Pro..

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 1