Skocz do zawartości

[Druciarstwo] Największe rowerowe druciarstwo

djwiocha

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Cześć. Zjechała mi się kiedyś tuleja ślizgowa w damperze, więc pomyślałem że wystarczy zacieśnić i będzie ładnie działać bez stukania.

Wziąłem kawałek butelki pet, wyciąłem pasek o odpowiedniej długości i szerokości. Trochę pasków narobiłem zanim w końcu trafiłem na odpowiedni. Wcisnąłem pomiędzy wyrobioną tulejkę ślizgową, a montażową.

Wynik... jeździłem tak ponad rok :D Jakoś nie miałem chęci zamawiać tulejek. Gdy plastik z butelki się kończył (średnio co jakiś miesiąc), to brałem nowy pasek itd.

Damper dzialał troszkę mniej czule, ale luzów nie było. No i tanioszka :)

• Mod Team

Ja zrobiłem coś podobnego :D w miejscu gdzie śruba od tulei wchodzi w łącznik wahacza wytarł osie zwyczajnie i był spory luz ... a na to juz nic nie poradzi ... no prawie nic, podkładka z blaszki, kilka młotów i luz znikną :D ale zdejmowanie dampera zaczęło zajmować więcej czasu :P

U ojca w rowerze lewa korba się wyrobiła (kwadrat w kółko), więc w ramach druciarstwa ma prawą Deore XT 172.5mm, a lewą Exage 170mm.

A sam montowałem dzisiaj licznik by Tesco, instrukcja bardziej skomplikowana niż kolokwium z matematyki no i sztuka polega na zamontowaniu wszystkiego na tylko i wyłącznie zipy xD

http://www.forumrowerowe.org/topic/149576-licznikkadencja-ae-17-funkcji-by-tesco-26pln-test/

Toż to temat w sam raz dla mnie- szkoda, że dopiero teraz znalazłem.... :D

Na początek napinacz, który miałem w rowerze całkiem niedawno:

286125.jpg?1384965307

Uchwyt do stojaka serwisowego, zrobiony z mostka widocznego na 3 foto:

IMG_0049.JPG

A tutaj coś ze starych, dobrych czasów (ponoć czerwony= szybki):

571636.jpg?1384965845

Przed "erą cyfrówki" było tego więcej, ale co było a nie jest- wiadomo... kwitu nie mam :D

Edytowane przez bukakewarior