Skocz do zawartości

Wyniki na pętli dookoła Parku Śląskiego

Woland11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja się dalej dziwię, że wam się tam chce pchać. Tylu ludu tam jest, że szok i pora nie ma znaczenia raczej! Jak z ciebie Stujumper kozak taki to na IC się przejedź może lub jakieś zawody szybkościowe  :thumbsup:

Stu Tour de Pologne za niedługo mamy nadzieję, że zobaczymy cię na luzaka jak startujesz  :002:

ps. Mój rekord 11:32 z tamtego roku, w tym roku ledwo 12:11 było od biedy po setce w nogach! Jedno kółko i mam dosyć parku chorzowskiego na miesiąc jak nie dłuższej, a te święte lamy, które nie wiedzą co to ścieżka rowerowa jest skutecznie mnie zniechęcają od tamtego miejsca  :yucky:

• Mod Team
Napisano

...6 stron tematu i dalej nikt nie umówił się z bajkopisarzem żeby pokręcić w jego świecie baśni i legend?

Napisano

...6 stron tematu i dalej nikt nie umówił się z bajkopisarzem żeby pokręcić w jego świecie baśni i legend?

Polecam dokładniejszą lekturę wątku, nie raz, nie dwa kręciłem z kolegą Stu. Wiarygodność jest zachowana, tych o mniejszym poziomie zaufania zapraszam na rundy, złapać bohatera wątku nie jest trudno w godzinach wieczornych.

Napisano

Panowie nie ma co sie przegadywac, wali mnie kto w to wierzy, kto nie.

Dla tych, ktorzy ciagle probuja pobijac swoje czasy na tej trasie jedna dobra rada:

Trza łostro trenować, trenować i trenować! A efekty beda oj beda na pewno! ;)

Napisano

A gaduły takie jak Ty w jakim czasie jezdza?

No pochwal sie...to moze w tyle zrobie na jednym kole :)

12:19 :) opona przednia 2,25, full.

• Mod Team
Napisano

Żebym miał bliżej do Was, to bym wsadził rower w auto i przyjechał. Bo ciekawość mnie zżera co to za wspaniałą runda po której wszyscy tak ganiacie za cieniem, duchem @@Stujumper,

Napisano

Żebym miał bliżej do Was, to bym wsadził rower w auto i przyjechał. Bo ciekawość mnie zżera co to za wspaniałą runda po której wszyscy tak ganiacie za cieniem, duchem @@Stujumper,

Szczerze nie trudź się nie warto chyba, że lubisz tłok i lamy czytaj ludzie chodzący po ścieżce rowerowej. Dla mnie to slalom gigant jest, a nie czasówka

Napisano

faktycznie slalom :) dzisiaj pierwszy raz sie pokusilem i wogole pierwszy raz w zyciu jechalem po tej sciezce

jechalem tak jak ktos tu na forum napisal - w odwrotną stronę - czyli od ronda w stronę bramy zoo... (w druga strone nieco lzejsza ta sciekza jak sprobowalem pozniej - zgodnei z ruchem wskazowek zegara faktycznie chyba bedzie mozna pociagnac pod 10-11 min na MTB)

testowalem na MTB 26" gruba opona, z tyłu mało powietrza hahaha bo rower nie na asfalt mam przygotowany :P czas 13:25, AVP 26,7 średni puls 186 LOL.... ale slalomem wiekszosc trasy jechalem, bo mnostwo ludzi sie krecilo, a rowerzystow chyba ze 100 mijalem na 1 kółku :/

Szczerze nie trudź się nie warto chyba, że lubisz tłok i lamy czytaj ludzie chodzący po ścieżce rowerowej. Dla mnie to slalom gigant jest, a nie czasówka

Napisano

są dwie możliwości A2i, albo Twoja pętla była skrócona, albo masz źle ustawiony licznik.

przy czasie 13,25 na okrążeniu średnia powinna być bliska 29km/h

Napisano

są dwie możliwości A2i, albo Twoja pętla była skrócona, albo masz źle ustawiony licznik.

przy czasie 13,25 na okrążeniu średnia powinna być bliska 29km/h

no chciałbym by można go oszukać, ale korzystam z GPS aplikacja runtastic i tam nie da się oszukać, jedynie co to nie mogłem jej po kółko zatrzymać ale spojrzałem na czas i było 13:25 a średnią prędkość obejrzałem w domu już na kompie.. traska spisana z posta na początku całej tej dyskusji, zresztą taka sama jak na mapce w parku, zatem pomyłki nie mogło być :) coś koło 6,3 km z tego co pamiętam...

aaaa.... erzurum to przelicz 14:05 bo zanim wyłączyłem runtastic i po przejechaniu pętli odstałem 30 sekund i mi to wliczyło do czasu całościowego, może w takim razie miałem średnią prędkość 29 ? przelicz jeśli Ci się chce to liczyć :) mnie to tam rybka, raz sobie przejechałem i może kiedyś znów to powtórze...

Napisano

Łoo w mordę! Panowie dzis, az musiałem sobie usiąść na ławeczce po pętelkach bo bylo ciezko z utrzymaniem równowagi :) ale za to wynik zacny Bo avg-31,33 km/h na 80km czyli 12 kółek plus jedno pod prąd ;)

Ps. Wynik nie byl by możliwy dzieki panu na szosie Cannondale, który sie dzis zlitowal i jechał wyjątkowo WOLNIEJ! :)

Pozdro dla niego, bo świetny trening mi dzisiaj wyszedł.

• Mod Team
Napisano

Najpierw myślałem, że to jakaś runda w terenie. Teraz widzę, że na szosie ludzie to przejeżdżają, czyli że to asfalt jest. W takim razie bez szaleństw kolego, bo łódzcy szosowcy na rundzie 100 km wykręcają zwykle średnią pod 39 km/h :D

Napisano

Ja tam dobrze wiem jakie średnie maja chłopaki na szosach i wcale mnie to nie dziwi, ale tu głownie mowa o mtb i to 26" bo jak bym miał 29era to spokojnie o 2-3km/h średnia była by większa :)

To jest w miarę prosta pętla ale ze względu na duża ilośc "turystów" trzeba bardzo uważać i wielokrotnie wychamowywac do zera praktycznie, więc nie jest to zbytnio komfortowe miejsce do jazdy, ale to jest chyba jedyne takie miejsce w okregu, gdzie tak naprawde mozna sie "sprawdzić" głownie dla amatorów takich jak ja np. ;) ale i tez dla "pro" jeźdźców :)

Nie jest to trasa techniczna jak w górach na maratonach itp itd... Tu wystarczy miec mocna nogę i dupne:) pluco i to wystarczy!

Ktos kto lubi sie poscigac zwyczajnie amatorsko to zawsze znajdzie tu kogos do takiej małej rywalizacji...

Kiedys jeździło tu wiecej typowych "wycinakow" którzy byli cholernie mocni, ale teraz jakos tak nikogo z tej "starej wiary" nie widuje, byc moze zniechęcili sie po paru przegranych podjazdach ze mna-amatorem w laciach ha ha :)

Ps. W rzeczywistości jestem duzo skromniejszy ;)

Napisano

Kiedys jeździło tu wiecej typowych "wycinakow" którzy byli cholernie mocni, ale teraz jakos tak nikogo z tej "starej wiary" nie widuje, byc moze zniechęcili sie po paru przegranych podjazdach ze mna-amatorem w laciach ha ha :)

stara wiara jest trochę mądrzejsza, na tej pętli w pogodny dzień można komuś zrobić krzywdę jadąc szybko, chyba że się startuje o szóstej rano

Napisano

Nie mniejsza krzywda moze Ci sie przytrafić na drodze jak palnie w Ciebie auto!

Tu jadąc z glowa, a nie na zabój nikomu krzywdy nie zrobisz. Po prostu trza myśleć jak w szachach...piec posunięć do przodu!

Napisano

średnia 31 jaką stujumper osiągnął to jest szybko, ale już nie tak kosmicznie szybko jak było na początku wątku :) czyżby obniżka formy ?

Napisano

Podoba mi się ten wątek, przypomina temat z endurackiego forum. Pewien użytkownik ujeżdżał grubego kalibru fula na wydmach, z przodu zjazdowa Sigma UD, a do sztycy przewierconej w dwóch miejscach przykręcony na stałe koszyczek. Wielu lamentowało, kpiło, bo im się wyobrażenie enduro na cycki obaliło, "bo jak tak można" a założyciel tematu łacha sobie darł z nich nie dlatego, że miał taki zamiar zakładając wątek, tylko dlatego, że poniektórych temat zaczał z powyższych względów "cisnąć". 

Gratuluję Stujumperowi bycia niewzruszonym, wg mnie to jedyna słuszna koncepcja. :)

Co ciekawe wydaje mi się że to nie on chce koniecznie udowodnić swoją wiarygodność tylko inni znaleźć dowód na jej brak. Ja w życiu nie odpaliłbym żadnej "smyczy" w stylu ędomądo tylko dlatego by stać się wiarygodnym. Skoro jest tylu ludzi małej wiary to niech pojadą i się przekonają, bo wg mnie argument "po co wyrywać kogoś z jego bajkowego świata" to zwyczajnie śmieszny jest. 

Za prawie każdym razem gdy przyjeżdżam do Wałbrzycha spotykam tam miejscowego obecnie "byłego" rowerzystę, który opowiada mi niestworzone historie ze światka rowerowego i nie tylko. Słucham z zapartym tchem i czekam z napięciem czego się jeszcze dowiem. Jednak ani przez chwilę nie myślę o tym żeby sprowadzać go na ziemię. Jak mu z tym dobrze to co mi do tego...

Napisano

mi się też wątek podoba dlatego tu jestem :) 

też nie dziwie się, że nie odpala endomondo, sam w życiu bym tego nie użył.

Mam pytanie do stujmupera , bo chciałbym go jednak rozszyfrować (bo ja wierzę w jego istnienie:)

Powiedz Max, w zeszłym roku za szeorka kierownica, a w tym wąziutka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...