Rulez Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Trochę mi to kombinacją śmierdzi, taka tama pod 140 mm ...
Mod Team adamos Napisano 8 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2013 A moim zdaniem bardzo fajnie toto się prezentuje. I cena jak za frejma z tych rurek, też jakaś taka bardziej "pokojowa" Piszą, że pre-produkcja, ale mam nadzieję, że nie będą już tam wiele zmieniać.
kazafaza Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 durnykot: valki w Ridley'u...a Cannondale wprowadzil na 2014 tarcze do Synapse - jest to ich bardziej "zrelaksowana" szosowka na ktorej osiaga sie wyprostowana, komfortowa pozycje, ale nadal jest to szosa z tarczami Bleee czy co? Rulez: kombinacja? Takie "hardkorowe" hardtejle sa juz od ladnych paru lat machane, taki bardziej lobuziacki typ roweru mi zawsze pasowal, a wielka rzesza brytoli lubuje sie wlasnie w takowym rozwiazaniu...On-One na przyklad poszedl o krok dalej i ich 456 "udzwigna" bez problemu nawet 160mm! Faktem jest ze wiecej niz 140mm w hardziaku sobie nie wyobrazam ale tez i nie probowalem jak sie to-to je, i z czym... Pacior calkiem zacnie sie prezenci w tej zolcieni, no i jak to jest ze sa oni w stanie zbudowac za polowe kafelka ramke na 853 pod rozne haki, ze zwezana(czy tez poszerzana;) sterowka a taki tam Fugio od Genesis'a na tych samych rurkach kosztuje o polowe wiecej a Pipedream potrafi zejsc nawet ponizej £400? Przepraszam za brak polskiej klawki, bedzie z powrotem w sobote (; POZDRo-:ver
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2013 Eeeee tam... 140mm w sztwniaku to przyszcz i w zasadzie JuKejski standard. Sam miałem Inbred'a, jeszcze model 2006 lub 2007 z pierwszą Revelką 130mm... Bez problemacji... A co do kaski... Pace zawsze kazał sobie za "wszywkę" płacić ekstra Szacunek... I.
Mod Team adamos Napisano 8 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2013 Jako ciekawostkę tylko zapodaję, bo dla mnie to jakaś poracha jest oglądać tego typu wynalazki na górskich ścieżkach. Zniesmaczył mnie po prostu ten rower. E-bajki niech se zostaną w mieście.Lejdis & Dżentelmens, będę pisał po polsku W pełni Bujany Lappierre'd Na Prundhttp://www.bikerumor.com/2013/08/08/new-27-5-lapierre-electric-mtb-bike-models-the-overvolt/Wersja Ze Sztywnym Ogonem
Rulez Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 To właściwie normalne, skoro ludzi niedługo będą mieli głowy o średnicy 1m i nogi o długości 20 cm, to jak jeździć ?
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Adamos, zohydziłeś mi dzień...dzięki... Czy ja mogę prosić o nie wrzucanie ebajków? W ogóle? W żadnej postaci ?
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Żadnych e-bajków! nie bąźmy jak pewna "znana i poczytna" gazeta z Krakowa co to najpierw powiedziała, że NIGDY, potem, że MOŻE NA MIASTO, a teraz robi testy W TERENIE. PORAŻKA!DurnyKocie - a ja nie wierzę w V-ki - umrą bezpowrotnie (może nie licząc najtańszego segmentu przez jeszcze kilka lat) wyparte przez tarczówki. I tu pytanie: czy to ewolucja czy pęd za kasą.Sam jestem sporym przeciwnikiem pseudo-ewolucji o podłożu materialnym i coś co nie ma 5-7 lat na rynku omijam szerokim łukiem lub podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Ale - tak szczerze - czy przejście z 26 na 27,5 jest Złem prosto z Piekła Rodem? No powiedzcie - czy coś się stanie że 26 zniknie z rynku? Ja tam widzę raczej światełko w tunelu (choć to pesymiści wiedzą co to za "tunel" hehe) i traktuje to jako naturalną ewolucję, i to tą w dobrym kierunku. A, że "wszyscy" za tym poszli? Może czują pismo nosem i wiedzą, że kto się nie pospieszy w przyszłym roku straci. To nie chęć zysku, to nie chęć do strat ich goni (a że mamy wyścig szczurów i pęd bydła to inna sprawa).Nie narzekał bym, że 27,5 się rozplenia jak zaraza, tak jak nie narzekamy teraz, że tarczówki praktycznie zawładnęły rynkiem (mam na myśli rowery średniej i wyższej półki)Pace niezły (choć jakoś nie zachwyca na tej focie), cena jak u Mistrza R a przynajmniej nie trzeba biegać za poprawkami i malować po 3 razy W temacie stali i Mistrzów - Wąsaty Thom daje 100 zielonych zniżki na swoją średnią kiszkę, po wypełnieniu Specjalnego Formularza.... tylko serwera mu zapchajcie
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 LOL!Miało być śmiesznie z tymi Lapierrdami, a wyszło tak, że wszyscy połknęli kwaśną cytrynę. Przysięgam się na wszystkie świętości, że już więcej nie wrzucę żadnego e-bajka! PS. Ja też uważam, że rewolucja w stronę dyskaczy i średniej kiszki to słuszna droga (choć oczywiście nie jedyna - przecież mamy wolny kraj i każdy może zgłosić swoje liberum veto), tylko jeszcze życzyłbym sobie, żeby ta przemiana aż tak mocno nie biła po kieszeni.
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 AdamosZ tymi e-bikami to tak jak bym Ci do stołu w dobrej knajpce przysadził spocona babę z wąsem Jak znalazł do chłodnego chardonnay Ceny znormalnieją ale za chwilę, gorzej bo jak będzie człowiek chciał sprzedać 26" to straci podwójnie, raz że alledrogo, a dwa że mała kiszka
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 to tak jak bym Ci do stołu w dobrej knajpce przysadził spocona babę z wąsem Jak znalazł do chłodnego chardonnay Nie dziękuję anarchy, ale chłodne, białe winko w ten upał bardzo chętnie Ceny niech normalnieją jak najszybciej, bo ja chciałbym się przesiąść już w przyszłym sezonie. Taka moja życzeniowa postawa.
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 ...a ja bym żonkę przesadził na 650b w 2014 (czyli jakaś zima w piwnicy mnie czeka?)i Stumpa zamienił na 650 (ale to może poczekac do 2015)Na Północy już przyjemne chłody, rano 18C było -jest czym oddychać A w temacie ram/rowerów pod 650b, tego (wg wyszukiwarki) jeszcze u nas nie byłoĘlęgatsza wersja byczego karku w sosie winegret: LOOK 650bps: i gdyby nie inne foto od przodu z foxem (i prześwitem między oponą a koroną) nie wpadłbym na to że to zgrabna adaptacja 26"
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Rewolucja w stronę średnie kiszki może i słuszna , jednak wiąże się np. z zanikiem w szybkim tempie nowych amorów z wyższej półki pod 26" ...
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Rulez, a ile jeszcze pojeździsz na tej ramie co masz? Max 4-5 lat (powątpiewam, raczej 2-3). Przynajmniej nie będziesz zmieniał teraz amora i odłożysz pieniądz na przyszłość
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Po pierwsze to nie odłożę obecnie na nowy rower , po drugie starczył by mi pewnie do końca rowerowej aktywności w obecnym wydaniu, swoje lata już mam ... no ale nie o tym to dział .
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 ....no ale działu o tym ile lat nam zostało na nowe średnie koło chyba nie ma... (ja najchętniej zmieniłbym haki w specu pod 650b, i jeśli tylko udało by się -będę spieszył z informacją)
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Zostaje ewentualny amor o mniejszym skoku z kołem 650b, tyle, że ze sterówką 1,1/8 pewnie nie dostanę - a powalony Spec nie był łaskaw w ramie z 2010 zaprojektować od razu główki taperowanej to faktycznie qurewska firma.
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Rulez punkta masz za ostatnie zdanie , choć wg mnie to nie qurewki jest spec a "cały rynek" który zapodaje nam takie np poszerzenia sterówek - praktycznie NIC nie dające (co nie raz wykazały badania sztywności bocznej) itd itdCo do samego amora - ja bym się nie bał, sam ma teraz 120-150 rvla i mieszam skokiem aż miłops: załóżmy stricte polski temat : "Na co dziś rowerowego narzekałem" hahahaa
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Z drugiej strony, Stumpjumper FSR na 2014 będzie jeszcze w wersji 26" , nie śpieszno im do 650b ....
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Spec się mocno i twardo deklaruje, że 650b to pomyłkaI ja jestem bardzo, bardzo ciekaw kiedy napiszą, że w końcu wrócili do swojego pomysłu sprzed lat (bo podobno oni już DAWNO TEMU testowali to koło ale wyszło im, że za blisko to 29" się ma) i kiedy zapomną o tym co dziś głoszą. Zresztą jak sami dyplomatycznie stwierdzili "bacznie przypatrujemy się rynkowi"
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Czyli w przyszłym roku się określą. Zresztą co to zmieni? Spec i tak stwierdzi,że ich opóźnione wejście w 650be jest efektem długotrwałych badań wielkiego zespołu amerykańskich naukowców, co przyniosło nam ( czyli klientom) najlepsze rozwiązania na świecie. W temacie Foundry Cycles oczywiście z bajkrumora. W sumie nic ciekawego- ot , kolejny sztywniak.
Mod Team adamos Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Dokładnie, już zapewne w okresie zimowym zobaczymy jakiś prototyp 650b od Speca - tak jak to było z ichnim fatbikem i później marketingowy bełkot, że przetestowane specjalnie dla nas w najtrudniejszych warunkach. PS. uprasza się o niepisanie o wieku i ile tam jeszcze komu zostało do końca kariery, bo wieje emeryturą i lamusem. Miłego łikendowego kręcenia dla wszystkich. Tapnięte z Tapatalk'a
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 <<<tak zupełnie na boku: czasem bełkot a czasem doprawdy coś trzeba sporo potestować (i odłożyć na jesień/wiosnę roku następnego) żeby choć trochę mieć pewności, że to co się wprowadza jest bliskie temu czego chcieli projektanci >>> ze znanych przykładów choćby Thomson i jego kierownice czy sztycka-chowajkaAdamos -żal poślady ściska, że my pierwsi odczujemy rozkosz życia na ZUSowej emeryturze?
Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Co to- Forum OFE czy co? Pewnie macie 40 na spółkę i wielkie emeryty.... Rodzice wiedzą,co teraz robicie i gdzie jesteście? Pokój posprzątany?
Mod Team anarchy Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 hehehee masz Pan plusa ode mła za to Forum OFE hehehee
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.