Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Zaawansowana roweroza, albo inna...;) Poza tym, chyba nie jestem w tym osamotniony, a w grupie zawsze raźniej :icon_cool: 

W tym przypadku historia kolejnego zakupu ma jednak bardziej złożone podłoże. Mianowicie : ponad rok temu czaiłem się na niższy model, ale za długo zwlekałem, i jako pocieszająca alternatywa wpadł Sup. Na początku października zobaczyłem tego zawodnika, i zaskoczyło...

PS @Stujumper nie wytrzymałem i musiałem (jeśli pamiętasz stare posty) :icon_lol:

• Mod Team
Napisano

To trochę tak, jakby pytać fana motoryzacji "po co ci 5 samochód sportowy ?" (a niektórzy mają więcej)...

Tym razem pojawiła się myśl o innym typie roweru (no gravel :no:), więc może byłoby to jakieś usprawiedliwienie :icon_wink: @michalr75Jak jesteś ciekawy, to pisz na priv - myślę, że na dojazdy do roboty mógłby się przydać (zamiast męczyć retro MTB), a cena raczej nie do pobicia.

Napisano
1 godzinę temu, michalr75 napisał:

co Toba powoduje ze kupujesz kolejny rower, mając już drugi podobny a jeszcze masz chęć kupić trzeci. Za każdym razem jak czytam takie historie to zachodzę w głowę co ludźmi powoduje ze tak robią

Inny kolor - jak masz kask biały, czerwony, zielony i czarny to nie możesz jeździć na niepasującym kolorystycznie rowerze, musisz mieć kilka rowerów w pasujących kolorach :)

Napisano (edytowane)

Rowery to również moja pasja, wystarczy spojrzeć w temat Dystans, ile czasu spędzam na dwóch kółkach, ale wystarcza mi jeden rower, plus drugi dojazdowy (stary Trek MTB z lat dziewięćdziesiątych na kole 26) do pracy na zimę, żeby nie degradować głównego MTB w zimowej solance. Posiadanie kilku rowerów o podobnej charakterystyce jest zupełnie nieekonomiczne że tak powiem🤪 Dlatego jestem ciekaw jak to ludzie motywują.

Edytowane przez michalr75
Napisano

Ja mam prawie dwa identyczne rowery - dwa HT w napędzie 2x11. Jeden od dawna modernizowany na alu ramie, drugiego złożyłem w te wakacje na chińskim karbonie, boostowych osiach... w sumie nie wiem, czemu zdecydowałem się na identyczną konfigurację - bo więcej części wspólnych w napędzie? bo lubię taki rower, który już znam? Bo jednak nie mam nic do zarzucenia tej konfiguracji napędu?

I teraz mam dwa prawie identyczne i myślę o gravelu, ale żona grozi palcem, bo rzeczywiście w miejscu, gdzie trzymamy rowery już nic nie wejdzie. Ale gravel - jak w końcu będzie - musi być 2x11 oczywiście :)

• Mod Team
Napisano

Ja też już nie mam miejsca, dlatego zostaje piwnica :icon_wink:

Ja mam (licząc tylko 3 ostatnie) napęd 1x12 (10-51), z różnymi blatami - 32, 34, 36 (fabrycznie tak montowali) ;) W najnowszym są karbonowe koła z oponami 2.35", i to co chciałem sprawdzić, czyli rama nietypowej budowy (górne rurki tylnego trójkąta nie stykają się z podsiodłówką). Wydaje mi się, że jest różnica na plus - porównując do karbonowych ram o typowej konstrukcji (mam takie 2). Zamiast ulepszać coś co już posiadam, wolę kupić coś nowego, lżejszego, z większym potencjałem (być może w niektórych aspektach tylko w teorii - mykmyka nie przewiduję, a do full'a chyba jeszcze nie dorosłem)...