Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki oto licznik produkcji chińskiej kupiony na Ali ale na Allegro też są dostępme. Licznik sam w sobie jest ok, czytelny, dobre podświetlanie.. itp. Ale ma jedną rzecz która go dyskwalifikuje - ma przyciski dotykowe i podczas przerw w czasie jazdy chowając go do kieszeni czy plecaka włącza się reset ustawień -  jednostka miary, ODO, obwód koła, itp. I nie jest to sporadyczne zachowanie ale dosyć częste, czyli równocześny nacisk na dwa lub kilka sekund na jeden. Nie wiem wiem jak można było taki bubel bez testów wypuścić rynek. Tak czy inaczej może ktoś ma pomysł jak to można zabezpieczać przy zdjęciu z podstawki? Jakiś sztywny case pewnie ale to sporo zachodu, może coś prostszego..

20260527_153446[1].jpg

Napisano

Miałem kiedys cos podobnego a moze Twój to nowsza wersja bo bardzo podobny i tez czerwony, to licznik typu patrz i nie ruszaj, mialem zapamietane,że przycisk "mode" kliknć 9 razy na interesujące mnie parametry a przycisk "set" przytrzymac dłużej dla skasowania, ewentualnie raz w trakcie jazdy by na chwile podswietlił ekran. Tyle, nic więcej nie robiłem bo się bałem😁 Nie wyjmowałem go z uchwytu bo właśnie to co piszesz sie działo, proponuje nie wyjmować albo zakelić taśmą, mozna też zmontować małe pudełko do ktorego będziesz go wrzucał po wyjęciu. Czy to dobre rozwiązania? Sam oceń.