Krystianeg Napisano 10 Maja Napisano 10 Maja Witam posiadam rower Trek Marlin 6 gen 2 kupiłem go prawie 3 lata temu i chiałbym wymienić amortyzator na powietrzny myślałem nad Rock Shox Recon Silver RL Solo Air jednak czytając niektóre posty na forum jestem zmieszany i nie wiem czy warto w ogóle inwestować w ten sprzęt i stąd moje zapytanie czy wymieć sobie na spokojnie amortyzator do rekreacyjnej jazdy czy kupić jakiś inny rower z innej znanej marki jednak z tapetowaną główką i ze sztywnymi osiami? Cytuj
kipcior Napisano 10 Maja Napisano 10 Maja Jest to tańsze niż nowy rower ale sensu w tym wiele nie ma. Chyba, że dostaniesz ten amor za jakieś grosze. Generalnie nie kupuje się wersji "silver", choć do prostej rury to w ogóle wybór będzie ograniczony. Jak nie jesteś emocjonalnie związany z tym rowerem to go zmień. Cytuj
StrayRider Napisano 10 Maja Napisano 10 Maja TAK. Jeżeli obecny amortyzator w jakiś sposób "niedomaga", to naprawa/wymiana na Rock Shox Recon Silver RL Solo Air jest OK - przy zakupie za rozsądną cenę i rower spełnia wszystkie wygania - jest się z niego zadowolonym - warto w niego inwestować NIE. Jeżeli wymiana miała by w jakiś "magiczny" sposób zmienić radykalnie to w jak obecnie rower jeździ, czy jakie ma osiągi. 1 Cytuj
zekker Napisano 11 Maja Napisano 11 Maja 17 godzin temu, kipcior napisał: choć do prostej rury to w ogóle wybór będzie ograniczony Trzeba by zajrzeć w główkę ramy, być może da radę wstawić tapera z adapterem, kwestia ile tam miejsca. Tylko jak się uda to w takim przypadku ograniczeniem będzie mocowanie koła, no chyba że też są jakieś adaptery, żeby w widelec pod sztywną oś wsadzić standardowe qr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi