Kuba1123 Napisano Poniedziałek o 21:57 Autor Napisano Poniedziałek o 21:57 Ale aluminiowe chyba tak nie pękają, kolega ma aluminiowego krossa już z 10 lat, jeździ nim po kilka tysięcy rocznie i nic mu się nie dzieje nie chce roweru na sezon ale przynajmniej na kilka Cytuj
lelek2 Napisano Poniedziałek o 22:04 Napisano Poniedziałek o 22:04 Mam alu i 2 carbony wszystko ok jezdzic a jezdzic to spora roznica ja tam wale na maksa tak ze az skoku amorkow brakuje. Waga do 120kg. Rama wytrzymuje a stawy nie 😅 Cytuj
przemeg Napisano wczoraj o 04:45 Napisano wczoraj o 04:45 (edytowane) 7 godzin temu, Kuba1123 napisał: Ale aluminiowe chyba tak nie pękają, kolega ma aluminiowego krossa już z 10 lat, jeździ nim po kilka tysięcy rocznie i nic mu się nie dzieje nie chce roweru na sezon ale przynajmniej na kilka Pękają tak samo. Miałem 5 rowerów z karbonu, teraz mam 2. Żaden nie pękł. Miałem kilka z alu, Trek strzelił na łączeniu górnej rury i podsiodlowej. Nawet najlepsze projekty i wykonanie czasem wypluja produkt który nie będzie idealny. Rachunek prawdopodobieństwa i odchylenie statystyczne jest nieubłagane. Inna sprawa to błędy projektowe ale to widać masowo. W ostatnich latach na przykład marin four corner aluminiowy nie miał w projekcie łącznika tylnych wideł i ramy strzelały. Giant w 2022 w revolt advanced karbonowym źle zaprojektował sztyce i rurę na łączeniu i się kruszyły. Ergo - wszystko może mieć wadę. Edytowane wczoraj o 05:03 przez przemeg Cytuj
Wojcio Napisano wczoraj o 07:59 Napisano wczoraj o 07:59 Mi nie pękł ani karbon ani alu, tylko dwie stalowe rama (jedna z ukrytej korozji, druga raczej błąd spawacza). Cytuj
Kuba1123 Napisano wczoraj o 12:25 Autor Napisano wczoraj o 12:25 https://bike-room.pl/pl/p/Rower-gorski-Cannondale-Scalpel-29-Carbon-3-S-BLK/16360 Co o tym myślicie? Ten akurat do zakupu w sklepie Cytuj
przemeg Napisano wczoraj o 13:01 Napisano wczoraj o 13:01 Scalpel był Ci polecany jako jeden z pierwszych rowerów w temacie. Cytuj
leotdipl Napisano wczoraj o 13:42 Napisano wczoraj o 13:42 Godzinę temu, Kuba1123 napisał: https://bike-room.pl/pl/p/Rower-gorski-Cannondale-Scalpel-29-Carbon-3-S-BLK/16360 Co o tym myślicie? Ten akurat do zakupu w sklepie Powystawowy, małe ślady użytkowania. Przeczytałeś na końcu ? Na kolana nie rzuca Osprzętem. Jest poprawny. Ot co. Tarcze 160 mm z przodu to trochę słabo. Co to za amor na przodzie? Korba i blat 34T akurat jest ok. Za wysoka cena. Za markę i ramę ? Cytuj
KSikorski Napisano wczoraj o 15:04 Napisano wczoraj o 15:04 Cytat Rower powystawowy - pełna gwarancja. Lepszy powystawowy z gwarancją w Lublinie wg polskiego prawa niż nowy z gwarancją wg niemieckiego prawa. Cytuj
wierzbajol Napisano wczoraj o 15:52 Napisano wczoraj o 15:52 2 godziny temu, leotdipl napisał: Co to za amor na przodzie? lefty ocho 50 minut temu, KSikorski napisał: Lepszy powystawowy z gwarancją w Lublinie wg polskiego prawa niż nowy z gwarancją wg niemieckiego prawa. https://www.biker-boarder.de/cannondale/3043533.html?pk_campaign=idealo 2k w suchym a w razie problemów z respektowaniem gwarancji przez cannondale PL uderzałbym globalnie i nie sądzę aby były problemy, w ostateczności wysłanie roweru do DE to też wykonalne Cytuj
leotdipl Napisano wczoraj o 17:49 Napisano wczoraj o 17:49 Lefty Ocho. To ja przeczytałem. Pierwszy raz. Nie znana mi firma. To mały wyciąg od AI nt. Wady i ograniczenia - Koszty serwisu: Serwis Lefty jest skomplikowany i wymaga specjalistycznych narzędzi oraz wiedzy, co ogranicza liczbę punktów serwisowych i podnosi ceny usług. - Dedykowana piasta: Widelec wymaga specjalnej piasty Lefty, co utrudnia wymianę kół lub wybór gotowych zestawów od innych producentów. - Awaryjność i konserwacja: Niektórzy użytkownicy i serwisy zgłaszają problemy z trwałością łożysk igiełkowych oraz koniecznością częstego wykonywania tzw. „resetu łożysk” (manualnego ustawiania bieżni), szczególnie przy intensywnym użytkowaniu. - Utrudniony demontaż koła: Zdjęcie przedniego koła wymaga odkręcenia zacisku hamulcowego (choć w Ocho system ten jest uproszczony przez StopLock). Cytuj
Pazuzu Napisano wczoraj o 19:57 Napisano wczoraj o 19:57 Może KTM Scarp Master Na portalu All**** jest za niecałe 15 tys. Uważam ze to dobry rower. Na lokalnych zawodach sporo tego jeździ. Cytuj
Kuba1123 Napisano wczoraj o 20:25 Autor Napisano wczoraj o 20:25 Fajny ten KTM ale rozmiar chyba za mały a większy już widzę droższy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi