Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Patrzę na wersję Race i Trial. Różnicy w bieżniku nie ma. Pomylili fotki w sklepie, czy różnica w obu tych wersjach polega na czymś innym (wagi nie liczę)?

Edytowane przez Eathan
Napisano
15 godzin temu, RabbitHood napisał:

Może i competition ale cena zdecydowanie nie konkurencyjna... Liczyłem na jakąś fajną gumę gravelową/na polski asfalt poniżej 200zł.

Poniżej 200zł to musiałby się cud wydarzyć, ale 300zł to się nie spodziewałem. Przeginanie pały. 

Napisano
W dniu 27.02.2026 o 13:03, RabbitHood napisał:

Mi właśnie conti kojarzy się z "normalnymi" cenami. Od racekingów po topowe GP5000. Tutaj popłynęli.

Dokładnie 

jeździłem na dublefighter lll na race kingach bo fajne tanie gumy , teraz jak zobaczyłem te mówię to jest to do mojej domane będę miał oponkę na asfalt i szutry , no i cena zabila 🫣

Napisano (edytowane)

Zalane kefirkiem , testy się rozpoczęły.  Na asfalcie  to nie jest Conti GP 😉 ale są szybkie jak na " siuterkowe kapcie" . Oczywiście waga rzeczywista jak zwykle u Continentala mocno się rozjeżdża w porównaniu do deklarowej w specyfikacji . Jutro dostaną mocniej w pupkę.😁

20260310_122104.jpg

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 4
Napisano

@wojtt80   Ja mam dokładnie  Continental Terra Competition Race  700x45C .  Waga deklarowana to 470 gram . Moje realnie ważą  491 gram oraz 502 gram . 

• +1 pomógł 2
Napisano
W dniu 10.03.2026 o 13:40, pecio napisał:

Zalane kefirkiem , testy się rozpoczęły.  Na asfalcie  to nie jest Conti GP 😉 ale są szybkie jak na " siuterkowe kapcie" . Oczywiście waga rzeczywista jak zwykle u Continentala mocno się rozjeżdża w porównaniu do deklarowej w specyfikacji . Jutro dostaną mocniej w pupkę.😁

20260310_122104.jpg

Jak miałeś Hardpack to proszę o porównanie, czy jest jakiś racjonalny powód na wydanie ponad 5 stówek za opony, zamiast 2 🙃

Napisano

Zmieniłem z Terra Speed .   Na początku sezonu bujam się prawie po samych asfaltach i leciutkich szuterkach.   Jest szybciej  i lżej .  W  "terenie " 😉 nie ma takiej pewności  jak na poprzednich ale to testowo  pośmigałem  bez zamiaru eksploatacji w takich warunkach .  A co do ceny  ............... kupowało się opony  za ponad 1k  ( komplet  )😁

Napisano

Trochę też jyż na nich pośmigałem. Szybkie ale raczej jie szybsze niż Caracale Race. Za to znacznie lepiej trzymają na czymś co nie jest asfaltem. Póki co nieco podobne wrażenia ja Schwalbe RS. Tył prawdopodobnie  zostanie na cały sezon z przodu chyba jednak wpadnie coś bardziej przyczepnego.

Napisano (edytowane)
W dniu 12.03.2026 o 11:08, pecio napisał:

Zmieniłem z Terra Speed

Też 45 mm? Jak dla mnie Terra Speed w 45mm to idealna opona gravelowa, gdyby nie to zużycie 🙄 

Napisz więcej wrażeń za jakiś czas 🫶

Edytowane przez marcesco
Napisano (edytowane)

Tak też 45. TS jest zajerąbistą gumą . Te co miałem teraz  to tył przeleciał 3,5 k i zrobił się slik . Przód spokojnie objechał 5000 km.  Obecne TC  o wiele lepiej trzymają ciśnienie  z minimalną ilością mleka około 50 -60  na gumę. Są w jeździe na wprost  bardzo stabilne , świetnie trzymają nawet na mokrym asfalcie w zakrętach, na szutrach  bardzo przewidywalna i komfortowa.

Edytowane przez pecio