RabbitHood Napisano wczoraj o 11:18 Napisano wczoraj o 11:18 Nigdy nie zrozumiem fenomenu pumpki na prundź. Ile razy w ciągu sezonu pompujesz rower w plenerze (o zboczeńcach którzy stosują różne ciśnienie w zależności od nawierzchni i nie piszę)? Ile zaoszczędzisz czasu? W zamian tego masz pompkę na lata przy której nie martwisz się czy jest naładowana czy nie. Otaczają nas elektrośmieci na co dzień - rower jest super okazją by choć chwilę w tygodniu przejść detoks. 3 Cytuj
Mandoleran Napisano wczoraj o 11:28 Napisano wczoraj o 11:28 51 minut temu, Wojcio napisał: Ja o tej pompce pomyślałem przy takim użyciu - na wycieczce "grawelowej" zwykle wpierw jest kilkanaście kilometrów asfaltu, potem lasy/piachy/szutry i potem znów przez miasto. Stąd możliwość łatwego pompowania zachęca do zmiany ciśnienia w trakcie wycieczki. Wiele razy już upuszczałem z szosowego na terenowe, ale praktycznie nigdy nie chciało mi się dopompować w trasie. Może jak się zna tereny, bo w moim przypadku to zawsze staram się jeździć w nieznane i jakbym miał za każdym razem opuszczać czy zwiększać ciśnienie jest to bez sensowne, nawet w automat pompce. No chyba że idziemy w coś takiego: https://www.scopecycling.com/product/atmoz/ 1 Cytuj
Wojcio Napisano wczoraj o 11:57 Autor Napisano wczoraj o 11:57 Jest jeszcze drugi system, gdzie pompowanie jest mechaniczne (z obrotów koła, po zakończeniu sprzęgło odłącza i nie ma oporów - bateria tylko do pomiarów i sterowania) - podobna klasa cenowa. @RabbitHood masz rację, ale ja mam słabość do elektryczności, już od dziecka, jak mnie odkurzacz poraził Cytuj
CoolBreezeOne Napisano wczoraj o 13:12 Napisano wczoraj o 13:12 Łożeś, ale napompowaliśmy debatę z @Eathan Grunt, że na wsparcie w walce z pokusami można liczyć 😉 Odkąd @cervandes wspomniał na FB o TP, to, tak przyznam się, pompa chodzi mi po głowie. Ale to taka rozkmina każdego chorego na rowerozę gadżeciarza: "Nie chcę, ale muszę (mieć)" / "Nie muszę, ale chcę (mieć)" / "Nie chcę i nie muszę" Od trzech lat ciuchram się po takich terenach, że aż sam się dziwię, że dopiero na ostatnich "szklankach" miałem kapcia. Gapowe - obniżałem ekstremalnie ciśnienie na lód i nie dokręciłem dobrze zaworka. Na niego wlazł kapturek i tak się w pewnym momencie wyzerowałem. Plus - przyczepność w dechę. No i Lezynkę miałem. Zawsze mam. Więc kwestia taka, czy ja tego TP potrzebuję - zawsze przed startem w teren sprawę powietrza załatwiam stacjonarną. W terenie jak muszę to lekko upuszam. Czy jadę krótko, długo, blisko, czy daleko zawsze mam nabój/je i Lezynkę, których praktycznie nie używam. Więc... co kto lubi, wspieram każdego w jego wyborach, sam liczę na wsparcie, i "idę" kupić nowe opony 😜 A ToPump..., hmmm? 🙃 Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 13:21 Napisano wczoraj o 13:21 @CoolBreezeOne najlepsze na pokusy jest przekierowanie ich na inne tory. Mnie na przykład kusi pomiar mocy i bagażnik Tailfina Poza tym czekam na nowe światełka od Treka (a jak się nie doczekam to na MagicShine SeeMee 400). Tak, że jakoś muszę sobie wynagrodzić ten pompek co to @cervandes mu abasadoruje 1 Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 13:49 Napisano wczoraj o 13:49 @Eathan możesz rozwinąć temat " czekam na nowe światełka od Treka" ? Czyżby nowe "flarki" ? Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 13:56 Napisano wczoraj o 13:56 @pecio tak na Flare. Moja pada i muszą ją zmienić. Oczywiście mogę kupić starą z micro USB, ale nie chce. Wolę iść w stronę USB C. Skoro wypuścili te tańsze Flary z USB to zakładam (pewnie naiwnie), że będzie i aktualizacja Flare RT i ION RT i dostaną USB C. Jak nie to kupię MagicShine SeeMee 400 - też ma ant+, wielki akumulator i mam już ogarnięte mocowanie na sztywno w zaczep od Varia Cytuj
CoolBreezeOne Napisano wczoraj o 14:02 Napisano wczoraj o 14:02 (edytowane) @Eathan, ja już mam tyle "przekierowań", że TBpro2 byłoby najlżejszym z nich - i nie pisze tu o wadze😜 @cervandes, zły ty🤣 @pecio i spółka chomików, też nie pomagają uwagami jak to się fajnie kręci na Rouvy. Dobrze, że wiosna za płotem 🙃 A Flarki rulez. Jakże się cieszę, że przynajmniej ten temat można z agendy rozkmin zrzucić😉 Edytowane wczoraj o 14:08 przez CoolBreezeOne 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi