Baki91 Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu (edytowane) Witam serdecznie wszystkich zacznę od tego że zmieniam napęd w rowerze i niektóre rzeczy tz Hamulce, mam w rowerze hamulce tektro nie mogę znalesć jaki to model ale są dwu tłoczkówe chcę je zmienić na BR-MT420 są to hamulce 4 tłoczkówe I szukam tarcz a właściwie znalazłem na stronie shimano jest fajnie opisana kompatybilność ( od razu wspomnę że mam montowanie na 6 śrub) I zależy mi na wyglądzie i spodobały mi się dwa modele : SM RT26 I SM-RT86 wiem że modele różnią się jakością wykonania i klasą grupową ale SM-RT86 jest na tzw nitach I tzw kanapka stal nierdzewna aluminium i stal nierdzewna czy to jest bezpieczne takie montowanie na nitach? czy ta tarcza się szybko sciera? Jeżeli ktoś miał do czynienia z tymi tarczami proszę o wypowiedź. Jeżdżę 70%drogi utwardzone proste czasem podjazdy i 30% po lasach, być może wielu powie ze po co się za to bierzesz rt26 ci wystarczą ale rt86 mam w fajnej cenie a mam wątpliwości co do budowy SM RT86 proszę o pomoc dziękuję Edytowane 50 minut temu przez Baki91 Cytuj
TheJW Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu Pytasz na największym forum rowerowym w kraju, czy ktoś zna tarcze Shimano Ice-Tech, serio? Zakładam, że co najmniej połowa z nas jeździ na takich tarczach. Nie kojarzę, żeby komukolwiek się rozpadła na "nitach". A porównywanie RT26 z RT86 to jak porównywanie Trabanta z Mercedesem. No i na cholerę ci na proste utwardzone drogi hamulce czterotłoczkowe z tarczami IceTech?! Załóż sobie MT200 lub MT400 ze zwykłymi tarczami i nie kombinuj za mocno, bo przekombinujesz. Cytuj
Dokumosa Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu Jeśli te rt86 będą produkcji japońskiej to możesz śmiało brać. Jeśli chińskie to odpuść i zainteresuj się raczej rt-mt800. Cytuj
Baki91 Napisano 2 minuty temu Autor Napisano 2 minuty temu 20 minut temu, TheJW napisał: Pytasz na największym forum rowerowym w kraju, czy ktoś zna tarcze Shimano Ice-Tech, serio? Zakładam, że co najmniej połowa z nas jeździ na takich tarczach. Nie kojarzę, żeby komukolwiek się rozpadła na "nitach". A porównywanie RT26 z RT86 to jak porównywanie Trabanta z Mercedesem. No i na cholerę ci na proste utwardzone drogi hamulce czterotłoczkowe z tarczami IceTech?! Załóż sobie MT200 lub MT400 ze zwykłymi tarczami i nie kombinuj za mocno, bo przekombinujesz. Rozumiem wiesz mieszkam w Irlandi i czasem zjazdy są kilometrowe lubię te drogi tutaj bo można wjeżdżać zjeżdżać i dla tego takie hamulce i o tarcze się pytam bo ostatnio na tych tektro jak zjechałem z gury to przednie koło coś mi wolno się kręciło jakby było przyblokowane Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi