Chociemir Napisano Wtorek o 06:41 Napisano Wtorek o 06:41 Czy -przy okazji składania roweru- zważyłeś może ramę i widelec? Cytuj
marcesco Napisano Czwartek o 07:16 Napisano Czwartek o 07:16 Zważyłem chyba wszystko, wieczorem wrzucę podsumowanie. 1 Cytuj
sivesgaard Napisano Czwartek o 10:55 Napisano Czwartek o 10:55 Zbudowałem swojego gravela na chińskich komponentach i wyszedł mnie 4400zł. Rama karbon FLYXII, kierownica karbon, mostek i sztyca redshift, napęd elektroniczny ltwoo egr, pedały mzyrh, koła g1800 dt swiss z olx, opony mtb 52c Waga z torbami 10.8kg, ale mostek i sztyca sporo dodają. Czy składanie było trudne? Nie było, ale wiele częśći/kluczy mi brakowalo więc musiałem mocno improwizować co kosztowało mnóstwo czasu. Nie planuję już nigdy kupić roweru gotowca - ten jest dla mnie idealny pod każdym względem. 2 Cytuj
kaido2 Napisano Czwartek o 13:13 Napisano Czwartek o 13:13 (edytowane) Wszystko zależy od własnych preferencji i pewnych kalkulacji. Jeżeli sklep sprzedaje mi gravela treningowego z wyposażeniem, którego nie muszę ruszać za 2250 nówkę, ważącego 10,5 kg , to ja się już grubo zastanawiam , czy składać Natomiast startówki w full karbonie z wagą cirka 8kg za 4,5 koła nie dostanę, dlatego tu już za tą kasę składałem Więc w telegraficznym skrócie: Czasem się kupuje nówcyś, a czasem składa Edytowane Czwartek o 13:15 przez kaido2 2 Cytuj
ernorator Napisano Czwartek o 15:49 Napisano Czwartek o 15:49 Ja samo składanie lubię najbardziej 1 Cytuj
marcesco Napisano Czwartek o 16:52 Napisano Czwartek o 16:52 I ja, aczkolwiek jak na razie nie miałem do czynienia z Chińczykiem. @Chociemir podaję masy: - rama kompletna (śrubki, obejma sztycy, klapka schowka, sztywna oś) 1513 g - widelec (wraz z łożyskami, podkładkami mostka i sztywną osią) 621 g 1 Cytuj
Eathan Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Wygląda na to, że epopeja dobiegła końca. Nie wytrzymałem a żona śpi na kanapie W ramach podsumowania: Wymagania wyjściowe: rama carbonowa, możliwość wsadzenia szerokiej opony. Aktualnie jeżdżę na 45mm i to minimum jakie mnie interesuje, schowek w dolnej rurze, nie miałem styczność, ale wygląda na super rozwiązanie, które pozwoli pozbyć się narzędziówki pod siodłem. waga gotowego roweru pozwala osiągnąć wartość poniżej 9 kg, jasne malowanie z pomysłem, z detali, ale ważnych: UDH, T47, budżet ~13 tys. Tyle bo to wynika z cen rowerów, które gdzieś tam wpadły mi w oko i o których mowa poniżej. W praktyce jest: rama carbonowa, możliwość wsadzenia szerokiej opony. Aktualnie jeżdżę na 45mm i to minimum jakie mnie interesuje, schowek w dolnej rurze, nie miałem styczność, ale wygląda na super rozwiązanie, które pozwoli pozbyć się narzędziówki pod siodłem. waga gotowego roweru pozwala osiągnąć wartość poniżej 9 kg, jasne malowanie z pomysłem, jest ciemne i do tego satyna 🤣 z detali, ale ważnych: UDH, T47, budżet ~13 tys. Tyle bo to wynika z cen rowerów, które gdzieś tam wpadły mi w oko i o których mowa poniżej. Nie jest łatwo kupować rowery z Waszą pomocą Mimo to ślicznie dziękuję za poświęcony czas i pomoc. @chrismel Tobie również dziękuję za podsunięcie Scotta. Dodam, że moja żona nie wiem kim jesteś, ale i tak Cię nie lubi 5 Cytuj
chrismel Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 11 godzin temu, Eathan napisał: Nie wytrzymałem a żona śpi na kanapie Śliczna ta Twoja nowa "kochanka" 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi