afly Napisano wczoraj o 19:19 Napisano wczoraj o 19:19 Cześć, Szukam roweru dla kobiety 163cm. Przyszły użytkownik wkręcony dobrze w "rowerozę", jeżdzący caly rok. Wymagania: - ze względu na fakt, że będzie to pierwszy elektryczny rower celuję w osprzęt (silnik + bateria) - BOSCH, - oświetlenie, błotniki + bagażnik, - waga do 26kg (konstrukcje ok. 29kg odrzucam), im mniej tym lepiej, dzienne dystanse na poziomie 20-25 km, - rower na dojazdy do pracy, jest opcja trzymania w hali garażowej (ogólno-dostępnej), - preferowany sprzęt nowy (potrzebna faktura), Mój obecny typ: RADON 8.0 Lady 625 https://www.bike-discount.de/en/radon-relate-8.0-lady-625-2 Mocno chodzą mi po głowie rowery typu "SUV" jak E-SUV Haibike Adventr FS 9 https://poczta.wp.pl/w/mails?folder=classic.main Rower do zakupu w listopadzie/grudniu (czekam na promocje/black week itp). P.S. Jestem przekonany że podeślecie strony z dobrymi cenami, o których nawet sam nie wiem :). Mile widziane własne doświadczenie. Cytuj
PiotrWie Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Nie tyle konkretne propozycje co raczej do przemyślenia - z jednej strony piszesz że osoba jeżdżąca na rowerze z drugiej strony proponujesz na 25 km dziennie rower dla kogoś kto potrzebuje by rower jechał za niego - Bosch CX, bateria 625Ah, napęd 12 rzędów. Rozumiem potrzebę elektryka - nie każdy może przyjechać do pracy spocony, ale spokojnie wystarczy słabszy silnik, mniejsza ( a zarazem lżejsza ) bateria i bardziej trwały napęd - według mnie optymalnie 9 - 10 rzędowy Cues. Proponował bym najniższe modele z napędem Bosch SX - wiem że są droższe ale wyraźnie lżejsze - ważą ok 20 kg, KTM Macina Sport SX 20 katalogowo kosztuje 3500 euro, w grudniu masz szansę znaleźć taniej. Na pewno tańsze będą też Winory. A "SUV-y" sobie odpuść - one ważą 30+ I najlepiej przenieś wątek do działu "elektryczne e-bike" Edytowane 2 godziny temu przez PiotrWie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi