Talrand Napisano Środa o 10:23 Napisano Środa o 10:23 2 godziny temu, Sabarolus napisał: Ciekawe ile bedzie kosztowac ta Deorka... No konkurencyjnym forum ktoś znalazł Deore 'upgrade kit' za 432 Euro (przeliczane z Filipińskich peso), to było niestety bez podatku więc wyjdzie 2k+ zł za manetke i przerzutke. Nie wiem czy w tej cenie nie wolałbym zostać przy mechanice i kupić XTRa. Cytuj
pecio Napisano Środa o 11:30 Napisano Środa o 11:30 Ktoś gdzieś w którymś temacie płakał z powodu braku telewizorków w manetce . Jak szaleć to szaleć .......plazmę 85 cali zapodałem 🤣 Pięknie czy nawet wręcz cudownie Garmin " gada " z Shimano Di2. A manetka wysłała pilota Garmina na emeryturę. Dodatkowy " prztyczek " w XTR robi za 3 " guziczki " w Edku. 1 Cytuj
Sabarolus Napisano Środa o 12:12 Napisano Środa o 12:12 1 godzinę temu, Talrand napisał: No konkurencyjnym forum ktoś znalazł Deore 'upgrade kit' za 432 Euro (przeliczane z Filipińskich peso), to było niestety bez podatku więc wyjdzie 2k+ zł za manetke i przerzutke. Nie wiem czy w tej cenie nie wolałbym zostać przy mechanice i kupić XTRa. jeżeli to by się sprawdziło to słabo bo set manetka + przerzutka XTR to w tej chwili okolice 920-960 zależnie jak manetka montowana Cytuj
DEFTONES Napisano Środa o 12:41 Napisano Środa o 12:41 No ja też wolę na hak, bo po to został tworzony. Ale bezprzewodowe SRAM gnie haki i ten problem rozwiązano dopiero po przejściu na DM. Cytuj
seawolf688 Napisano Środa o 15:32 Napisano Środa o 15:32 i wróciły: deore https://magazynbike.pl/2025/06/16/shimano-deore-m6200-di2-bezprzewodowy-naped-mtb/ xt https://magazynbike.pl/2025/06/16/shimano-deore-xt-m8200-di2-premiera/ Cytuj
seawolf688 Napisano Środa o 15:58 Napisano Środa o 15:58 ale w tym bike mają burdel... deore znowu mi zniknęło ale mam fotki artykułu o xt zrobione telefonem. Wrzucać? Cytuj
cervandes Napisano Środa o 20:59 Autor Napisano Środa o 20:59 No to wracamy na ziemię. 500 euro przerzutka, 200 euro manetka. Za te trzy kafle to ja jakoś przeżyję przerzucanie manualnie, linką 2 Cytuj
Maciorra Napisano Środa o 21:27 Napisano Środa o 21:27 W ciągu roku więcej czasu zejdzie na cackaniu się z baterią niż na wymianę linki i pancerza. Mam nadzieję, że tradycyjne napędy nie znikną dopóki mam jeszcze siłę jeździć na rowerze:) 2 Cytuj
pecio Napisano Środa o 22:12 Napisano Środa o 22:12 Dokładnie , ta cała " elektryka " prowadzi do nikąd. Ale przekonać się na własnej skórce .....bezcenne .😉😁 Albo raczej bardzo cenne. 1 Cytuj
Tyfon79 Napisano Środa o 22:22 Napisano Środa o 22:22 Dobre bajery na obecne czasy, ramy czyli by zniwelować liczbę kabli puszczanych w sterach. Sprawa druga fani elektroniki i tyle bo żaden kabel linkowy nie jest tak problematyczny by było warto wydawać na to tyle kasy. W dniu 17.06.2025 o 23:01, pecio napisał: Moim skromnym zdaniem powiem tak - w kwestii manetki Shimano wdeptało sramulca głęboko w muł na dnie jeziora . Natomiast tylna zmieniarka działa jak narwany czeczen z kałachem napierdzielający po wszystkim co się rusza . To, że Sramolec nie posiadł i raczej tego nie zrobi umiejętności w manetki to żadna nowość. Da się z tym żyć ale z kijowo pracującą przerzutką tylko dla faktu, że jest elektroniczna to nie bardzo. Tym bardziej jest się czego bać w "zwykłej" Deorce. Znaczy się w czym jest problem? Nie wchodzi na zębatki jak trzeba, haczy, szuka przełożenia, ... Cytuj
chrismel Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 5 godzin temu, pecio napisał: Dokładnie , ta cała " elektryka " prowadzi do nikąd. Jak to do nikąd ? Sam zauważyłeś że: W dniu 17.06.2025 o 23:01, pecio napisał: przelecenie całego zakresu kasety w XX SL zajmuje 8 sekund gdzie XTR robi to w 3 sekundy Czyli ruszasz z najmiększego przełożenia. Na najtwardszym ile wyciągasz ? 70 km/h ? Więc od zera do 70 możesz rozpędzić się w 3 sekundy. To prawie jak Porsche. 1 Cytuj
pecio Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu @chrismel w drugą stronę przelatuje jeszcze szybciej czyli jadę jak w Ferrari 🤣. I co najlepsze nawet Koenigsegg Jesko nie ma tak napierdzielającej sekwencyjnej skrzyni biegów.😁 Czyli na moje oko robię pierwszą setkę w 2 sekundy a dwie paczki pewnie po około 5 sekundach. Potem z podsiodłówki wylatuje spadochron bo trzeba na czerwonym się zatrzymać. Muszę pomyśleć o skrzydle dociskającym na plecaku. 3 Cytuj
Maciorra Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 8 godzin temu, pecio napisał: Dokładnie , ta cała " elektryka " prowadzi do nikąd. E taki stanowczy bym nie był, jakieś tam zalety ma na pewno. Ale pamiętajmy o tym, żeby plusy nie przesłoniły nam minusów:) Cytuj
Tyfon79 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Ponoć w dłuższej perspektywie przerzutki 12sp Shimano nie są specjalnie trwałe więc nie jest tak, że coś idzie w złą storę. Tym bardziej, że to już nie jest osprzęt jak do tej pory dla niszy jaką się robi się xco. To jest w końcu pierwsza grupa docelowo wypuszczana pod trai/enduro i całą armię elektryków do takiego samego zastosowania. Całkowity sukces i sens będzie jednak wtedy jak zachce im się za jakiś czas kiedy się sprawdzi ta przerzutka dać na klasyczną linkę. Nie musi być nawet XT i wyżej tylko zwykła Deorka. Cytuj
FigoiFago Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Cena za XT taka, że dziękuję, postoję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi