KSikorski Napisano 1 Grudnia Napisano 1 Grudnia (edytowane) Zimóweczka? Mam słabość do starych authorów, kupiłem w 2005 nówkę sztukę za wszystkie posiadane oszczędności, dla 17 latka dorobek życia. Edytowane 4 Grudnia przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. 3 Cytuj
Thomass13 Napisano 1 Grudnia Napisano 1 Grudnia (edytowane) Tak zimoweczke skladam. Ale bedzie na hamulcach tarczowych. Edytowane 1 Grudnia przez Thomass13 Cytuj
WojtasTaba Napisano 3 Grudnia Napisano 3 Grudnia W dniu 1.12.2025 o 11:00, Thomass13 napisał: Dobra udało sie zdobyć widelec za 100 zl nowka i nawet geometria spoko Gdzie nabyłeś? Cytuj
Thomass13 Napisano 4 Grudnia Napisano 4 Grudnia Na Forum Retro Mtb. Jak zobaczyłem tak nie mogłem sobie jej kupic. Bo była dobra okazja 😁 1 Cytuj
michalr75 Napisano 5 Grudnia Napisano 5 Grudnia Kupiłem kilka dni temu lampkę na tył XOSS XR Pro z funkcją światła stopu. Działa jak należy, solidna aluminiowa obudowa, kilka trybów świecenia, możliwość zamocowania do rury pod siodłowej albo do prętów siodła, ładowanie USB-C. Zobaczymy ile wytrzyma. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 7 Grudnia Mod Team Napisano 7 Grudnia Zamówiłem ostatnio kilka dętek TPU na zapas, jakieś klucze, naklejki, taką drobnicę, ale szybkość dotarcia paczki normalnie mnie bardzo zaskoczyła. Zamówienie złożone 3 grudnia, dzisiaj mamy 7go i dostaję info że paczka jest już u lokalnego dostawcy, wiec jutro będzie w paczkomacie. Normalnie szok, zwłaszcza jak przypomni się czasy, gdy na przesyłkę z Ali czekało się po 2 miesiące i dłużej. Cytuj
kazafaza Napisano 14 Grudnia Napisano 14 Grudnia Zamówiłem ostatnio piasty Koozer 455 z ich aliekspresowego profilu w środę - paczkomat brzęczał we wtorek że już czekają! Dłużej docierały szprychy zamówione ze sklepu do którego mam niecałe 200km 🤭 4 Cytuj
Greg1 Napisano 16 Grudnia Napisano 16 Grudnia (edytowane) Miłośnicy zakupów z Ali tudzież innym Temu, spieszcie się z zakupami bo "od 1 lipca 2026 r. produkty trafiające do UE w małych paczkach o wartości do 150 euro objęte będą stałą opłatą celną w wysokości 3 euro. [...] opłatą celną w wysokości 3 euro objęte zostaną każdorazowo przesyłki, a nie poszczególne produkty znajdujące się w nich" https://businessinsider.com.pl/gospodarka/podatki/wyrok-na-temu-i-shein-unia-wprowadza-clo-na-paczki-podano-date/w6t141f Edytowane 16 Grudnia przez Greg1 Cytuj
ernorator Napisano 16 Grudnia Napisano 16 Grudnia W Polsce będzie 4 euro bo nie możemy mieć podobnej ceny co niemcy. Cytuj
michalr75 Napisano 16 Grudnia Napisano 16 Grudnia (edytowane) Trzeba parę rzeczy na zapas kupić, jakieś lampki, dętki TPU i inne pierdoły Przy 3 Euro opłaty celnej to już niektóre produkty stracą opłacalność. Ale imho niewiele się zmieni, bo Ali ma już mnóstwo magazynów w EU i będą słać z wewnątrz UE. Edytowane 16 Grudnia przez michalr75 Cytuj
revolta Napisano 16 Grudnia Napisano 16 Grudnia Taki bagażnikiem , nie wiem czy się przyda ale zawsze chciałem 😀 5 Cytuj
revolta Napisano 16 Grudnia Napisano 16 Grudnia Ja kupiłem ten sztywny , masywny , dobrze zrobiony , rano przykręciłem nic więcej nie mogę powiedzieć , pasuje do widelca surly idealnie , Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: ibetyouibetyou 205,56zł | Bagażnik rowerowy przedni, uchwyt na koszyk rowerowy do przechowywania, do rowerów typu cruiser, dirt bike, do codziennych wycieczek, podróży i jazdy rowerowej. https://a.aliexpress.com/_EzD2NeM 1 Cytuj
vincek Napisano 16 Grudnia Napisano 16 Grudnia (edytowane) Całkiem przyjemnie wygląda, cenowo też ok. Dzięki. Edytowane 16 Grudnia przez vincek Cytuj
chester_jds Napisano 16 Grudnia Napisano 16 Grudnia Lusterko na kierownicę (bar-end). Od lat używam The Beam Corky Urban jako lusterka doczepianego do chwytu, takie coś kupuję: https://allegro.pl/oferta/lusterko-rowerowe-skladane-mini-uniwersalne-the-beam-corky-urban-black-17779886930 No i na ALI znalazłem coś, co jest prawie idealną kopią tego lusterka, ale w cenie nie do pogardzenia (15,89 vs. 130,00 - a ja to chińskie kupiłem jeszcze po 13+) https://pl.aliexpress.com/item/1005006172177843.html Corky wydaje mi się nieco luźne, jeśli mówić o umocowaniu na gumie (nie wkręcany w kierownicę uchwyt), chiński odpowiednik lepiej siedzi na kierownicy. Żeby nie było idealnie, Corky ma lepiej przemyślane umocowanie lustra - z pozycji jazdy widać cały okrąg, natomiast u frienda uchwyt lustra leciutko zasłania kawałek tego okręgu - testowane na tym samym rowerze. Na szczęście nie jest to na tyle dużo, by ten stosunek ceny nie był tego warty. Same lustra porównywalne (średnice zwierciadeł takie same), chociaż z doświadczenia sprzed lat pamiętam, że chińskie zaczęło po jakimś relatywnie długim czasie rdzewieć na brzegach, a Corky trzymało poziom. NIemniej chińczyka ze spokojnym sumieniem mogę polecić. Przy okazji odradzam takie coś: https://pl.aliexpress.com/item/1005008861939292.html To jest lustro... powiększające. Coś nie dość, że o mniejszej od wyżej opisanych luster średnicy, to jeszcze w dodatku powiększa. A może ja jestem za mały Kazik, by zrozumieć taką ideę lusterka rowerowego... Cytuj
vincek Napisano wczoraj o 15:30 Napisano wczoraj o 15:30 Szukam taniej (max 100 zł) praski do sterów. Rama ma główkę 150mm, a to co znajduje na Ali, to z moich wyliczeń wynika, że nie ogarnie, bo jest za krótkim narzędziem. Chyba, że ja źle szukam. Jak macie coś polecanego i da radę z taką główka ramy, to dajcie proszę namiary. Cytuj
chester_jds Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu @vincek, Używałem tego do swoich rowerów. Główki typu 10-11 cm ale zapasu jeszcze było ho ho. https://pl.aliexpress.com/item/1005007485376757.html Są wersje tańsze ale wówczas czasem nie mają tych małych łożysk przy rączkach i może być ciężej, z większym tarciem. 1 Cytuj
vincek Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu @chester_jds tak, właśnie ta prasa jest najpopularniejsza. Jednak jak patrzę na wymiary, to może braknąć. Dlatego szukam czegoś z większym zapasem. Masz możliwość pomierzyć swoją praskę? Cytuj
chester_jds Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu @vincek - jak tylko wrócę ze świąt do Wawy, ewentualnie jak żona wróci trzy dni wcześniej, ale byłaby to sobota dopiero. tutej https://pl.aliexpress.com/item/1005010425610518.html masz zwymiarowany ten model i wynika z tego, że po odjęciu wysokości dolnej i górnej śruby, na gwincie masz 19 cm na ta dwa talerze i łożyska. Śrub wszak do końca wkręcać nie trzeba, a wtedy masz więcej... No a w ostateczności kupić w jakimś Leroy czy Obi długi pręt gwintowany M12 i wówczas masz wedle woli 1 Cytuj
Roballinho Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) Zamiast tej długiej mufy, możesz dać nakrętkę M12. Zyskasz dodatkowe 2 cm na gwincie. Perspektywa trochę utrudnia odczy,t ale wyszło około 15,5 cm. Edytowane 13 godzin temu przez Roballinho 1 Cytuj
vincek Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Potrzebuje ok 17 cm, a zatem trzeba by było kombinować. Odpuszczę jednak i jak nie znajdę taniej praski, to podskoczę po świętach do serwisu. Dzięki Panowie. Cytuj
wr81 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) Wersja bez pokręteł (na klucze) może na styk by spasowała Dłuższa wersja z pokrętłem teoretycznie istnieje - zdjęcie z oferrty standardowej krótkiej - ale oferty nie namierzyłem (marka MUQZI) coś jest ale z drogą wysyłką długa praska MUQZI Edytowane 11 godzin temu przez wr81 1 Cytuj
vincek Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu A jednak jest coś dłuższego. Niestety algorytmy Ali jakoś mnie do niej nie kierowały pomyśle nad nią, bo nawet z wysyłką nie jest jakoś strasznie. Dzięki. Cytuj
wr81 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Algorytmy Ali (jak i Amazona) są dla mnie czasem zagadką... jednak Allegro (przy swoich blaskach i cieniach) trochę rozpieściło kategoriami itp... Cytuj
Rafał87 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu To jak już jesteśmy przy kategoriach na ali to jak szukacie np narzędzi rowerowych? przez wyszukiwarkę? bo szukając po kategoriach to tam jest jakiś dramat. Przez "narzędzia i przemysł" nie idzie tego przefiltrować na rowerowe a znowu w "sport i rozrywka" -> "kolarstwo" brak kategorii narzędzia. Nawet jak mamy wyświetlony jakiś produkt to nie da się sprawdzić w jaką kategorię jest wrzucony. Czy tylko ja mam problemy z poruszaniem się po ali? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi