KSikorski Napisano 1 Grudnia Napisano 1 Grudnia (edytowane) Zimóweczka? Mam słabość do starych authorów, kupiłem w 2005 nówkę sztukę za wszystkie posiadane oszczędności, dla 17 latka dorobek życia. Edytowane 4 Grudnia przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. 3 Cytuj
Thomass13 Napisano 1 Grudnia Napisano 1 Grudnia (edytowane) Tak zimoweczke skladam. Ale bedzie na hamulcach tarczowych. Edytowane 1 Grudnia przez Thomass13 Cytuj
WojtasTaba Napisano 3 Grudnia Napisano 3 Grudnia W dniu 1.12.2025 o 11:00, Thomass13 napisał: Dobra udało sie zdobyć widelec za 100 zl nowka i nawet geometria spoko Gdzie nabyłeś? Cytuj
Thomass13 Napisano 4 Grudnia Napisano 4 Grudnia Na Forum Retro Mtb. Jak zobaczyłem tak nie mogłem sobie jej kupic. Bo była dobra okazja 😁 1 Cytuj
michalr75 Napisano 5 Grudnia Napisano 5 Grudnia Kupiłem kilka dni temu lampkę na tył XOSS XR Pro z funkcją światła stopu. Działa jak należy, solidna aluminiowa obudowa, kilka trybów świecenia, możliwość zamocowania do rury pod siodłowej albo do prętów siodła, ładowanie USB-C. Zobaczymy ile wytrzyma. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 7 Grudnia Mod Team Napisano 7 Grudnia Zamówiłem ostatnio kilka dętek TPU na zapas, jakieś klucze, naklejki, taką drobnicę, ale szybkość dotarcia paczki normalnie mnie bardzo zaskoczyła. Zamówienie złożone 3 grudnia, dzisiaj mamy 7go i dostaję info że paczka jest już u lokalnego dostawcy, wiec jutro będzie w paczkomacie. Normalnie szok, zwłaszcza jak przypomni się czasy, gdy na przesyłkę z Ali czekało się po 2 miesiące i dłużej. Cytuj
kazafaza Napisano Niedziela o 16:57 Napisano Niedziela o 16:57 Zamówiłem ostatnio piasty Koozer 455 z ich aliekspresowego profilu w środę - paczkomat brzęczał we wtorek że już czekają! Dłużej docierały szprychy zamówione ze sklepu do którego mam niecałe 200km 🤭 4 Cytuj
Greg1 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) Miłośnicy zakupów z Ali tudzież innym Temu, spieszcie się z zakupami bo "od 1 lipca 2026 r. produkty trafiające do UE w małych paczkach o wartości do 150 euro objęte będą stałą opłatą celną w wysokości 3 euro. [...] opłatą celną w wysokości 3 euro objęte zostaną każdorazowo przesyłki, a nie poszczególne produkty znajdujące się w nich" https://businessinsider.com.pl/gospodarka/podatki/wyrok-na-temu-i-shein-unia-wprowadza-clo-na-paczki-podano-date/w6t141f Edytowane 14 godzin temu przez Greg1 Cytuj
ernorator Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu W Polsce będzie 4 euro bo nie możemy mieć podobnej ceny co niemcy. Cytuj
michalr75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) Trzeba parę rzeczy na zapas kupić, jakieś lampki, dętki TPU i inne pierdoły Przy 3 Euro opłaty celnej to już niektóre produkty stracą opłacalność. Ale imho niewiele się zmieni, bo Ali ma już mnóstwo magazynów w EU i będą słać z wewnątrz UE. Edytowane 10 godzin temu przez michalr75 Cytuj
revolta Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Taki bagażnikiem , nie wiem czy się przyda ale zawsze chciałem 😀 4 Cytuj
vincek Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @revolta porzucisz linka? Jak wrażenia? Warto? Cytuj
revolta Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Ja kupiłem ten sztywny , masywny , dobrze zrobiony , rano przykręciłem nic więcej nie mogę powiedzieć , pasuje do widelca surly idealnie , Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: ibetyouibetyou 205,56zł | Bagażnik rowerowy przedni, uchwyt na koszyk rowerowy do przechowywania, do rowerów typu cruiser, dirt bike, do codziennych wycieczek, podróży i jazdy rowerowej. https://a.aliexpress.com/_EzD2NeM 1 Cytuj
vincek Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Całkiem przyjemnie wygląda, cenowo też ok. Dzięki. Edytowane 4 godziny temu przez vincek Cytuj
chester_jds Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Lusterko na kierownicę (bar-end). Od lat używam The Beam Corky Urban jako lusterka doczepianego do chwytu, takie coś kupuję: https://allegro.pl/oferta/lusterko-rowerowe-skladane-mini-uniwersalne-the-beam-corky-urban-black-17779886930 No i na ALI znalazłem coś, co jest prawie idealną kopią tego lusterka, ale w cenie nie do pogardzenia (15,89 vs. 130,00 - a ja to chińskie kupiłem jeszcze po 13+) https://pl.aliexpress.com/item/1005006172177843.html Corky wydaje mi się nieco luźne, jeśli mówić o umocowaniu na gumie (nie wkręcany w kierownicę uchwyt), chiński odpowiednik lepiej siedzi na kierownicy. Żeby nie było idealnie, Corky ma lepiej przemyślane umocowanie lustra - z pozycji jazdy widać cały okrąg, natomiast u frienda uchwyt lustra leciutko zasłania kawałek tego okręgu - testowane na tym samym rowerze. Na szczęście nie jest to na tyle dużo, by ten stosunek ceny nie był tego warty. Same lustra porównywalne (średnice zwierciadeł takie same), chociaż z doświadczenia sprzed lat pamiętam, że chińskie zaczęło po jakimś relatywnie długim czasie rdzewieć na brzegach, a Corky trzymało poziom. NIemniej chińczyka ze spokojnym sumieniem mogę polecić. Przy okazji odradzam takie coś: https://pl.aliexpress.com/item/1005008861939292.html To jest lustro... powiększające. Coś nie dość, że o mniejszej od wyżej opisanych luster średnicy, to jeszcze w dodatku powiększa. A może ja jestem za mały Kazik, by zrozumieć taką ideę lusterka rowerowego... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi