vincek Napisano 9 Marca 2024 Napisano 9 Marca 2024 Dostałem taki: zrobił sie taki: I całość Teraz poszukuję widła sztywniaka do 24". Jak macie namiary, to będę wdzięczny za podesłanie. 6 Cytuj
Sobek82 Napisano 9 Marca 2024 Napisano 9 Marca 2024 @vincek https://www.mtbiker.pl/shop/czesci/widelce-i-amortyzatory/widelce-sztywne/force-mtb-24quot-sztywny-alu-widelec-1-1-8quot-czarny-polysk-p77110.html 1 Cytuj
Greg1 Napisano 9 Marca 2024 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) Piszą, że jest on tylko do hamulców tarczowych. Ten jest i pod tarcze i pod v-brake: https://www.mtbiker.pl/shop/czesci/widelce-i-amortyzatory/widelce-sztywne/sztywny-widelec-force-24quot-al-rura-sterowa-1-1-8quot-p39028.html?itm_medium=shop&itm_campaign=similar-products A tu jeszcze stalowy ale za to w jakiej cenie 😁 https://www.mtbiker.pl/shop/czesci/widelce-i-amortyzatory/widelce-sztywne/widelec-sztywny-force-mtb-24quot-1-1-8quot-czarny-polysk-p77048.html Edytowane 9 Marca 2024 przez Greg1 1 Cytuj
TheJW Napisano 9 Marca 2024 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) Dzisiaj była piękna pogoda, więc szosa: 127,26km w 3:49:41 wg. Stravy, Garmin pokazuje kilkadziesiąt sekund mniej i średnią 33,3 (vs. 33,2 na Stravie). Nie wiem skąd się biorą te różnice, nie zatrzymywałem ręcznie Gamina. Ostatnie 35-40km na totalnej bombie, bo ruszyłem tylko na śniadaniu. Na ok. 100 kilometrze musiałem stanąć na kilka minut, bo prawie spadłem z roweru... 🤷♂️ Na szczęście po powrocie do domu złoty trunek postawił mnie na nogi, odpocząłem ze dwie godziny i wziąłem się za grzebanie przy Oizie, bo już mam dość tej szosy i trzeba jechać do lasu. W celu wyczyszczenia opony z zaschniętego na amen mleka udałem się na pobliską stację Orlen, by w akcie desperacji skorzystać z myjki ciśnieniowej na tamtejszej myjni. I kurde - to działa!!! Mikroproszek, dysza najbliżej opony jak się da i strupy odchodzą aż miło! Ponad dyszka poszła, ale zaoszczędziłem 200 na nowej oponie. Teraz kolejne piwo w łapę i idę wojować dalej. Czuwaj! Edytowane 9 Marca 2024 przez TheJW 4 Cytuj
vincek Napisano 9 Marca 2024 Napisano 9 Marca 2024 (edytowane) Kupiłem tego najtańszego widła, zapomniałem że w tym sklepie brałem kiedyś oponki 🙃 opis wujowy i nie za bardzo można cokolwiek wyczytać, ale mam nadzieję, że za bardzo nie poleci pozycja na rowerze. Edytowane 9 Marca 2024 przez vincek Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 10 Marca 2024 Napisano 10 Marca 2024 Dałem się namówić i zostałem wywieziony na objazd tras mtb w Krainie Wygasłych Wulkanów. Fajna lokalna ekipa była, no i trasa... bajunia. Żem się zjeździł: 45km/1295m elev. gain. Konie chciały mnie zgubić, ale się nie dałem. Kilka barier strachu pękło i skill lekko poszedł w górę na technicznych w dół. Nie wiedziałem, że dam radę, że rower da radę... no i chyba nie dał. Chyba za bardzo amor dostał w tytkę i woła doktora. Ale i tak było fajnie A i dzięki @Sobek82 za szybką akcję z blatem 32T. Był cały czas ze mną w plecaku. Objazd dałem radę ogarnąć na 34T 3 Cytuj
Sobek82 Napisano 10 Marca 2024 Napisano 10 Marca 2024 Dałeś radę bo miałeś mój amulet w plecaku, inaczej byś poległ z kretesem. 🫠 1 Cytuj
JWO Napisano 11 Marca 2024 Napisano 11 Marca 2024 A ja wczoraj wyjechalem pierwsz raz w tym roku. Kilka zjadow (i podjazdow) na pobliskim single tracku. Ktos (jakies bractwo rowerowe) ladnie przygotowal trase po zimie. W lesie jeszcze troche mokro, ale dalo sie jezdzic. 2 Cytuj
TheJW Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) @Electronite A z tymi otworami w blacie to do Manii Lekkości. :)) Po 3 dniach przerwy spowodowanej fatalnymi warunkami pogodowymi dzisiaj 48 km na szosie w niecałe 1,5 godz. Nogi z betonu, tętno wyższe o 15 uderzeń niż zwykle podczas podobnej jazdy, oby to kwestia "zastania", a nie znowu początki jakiejś infekcji. 😕 Później założyłem nowe chwyty do fulla, a stare w jeszcze znośnym stanie pójdą do ht. A teraz w końcu się zebrałem, żeby wrzucić jakieś śmieci do Sobkowego wątku. 😛 Edytowane 14 Marca 2024 przez TheJW Cytuj
Electronite Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 Nie, do regulacji kąta początku wtrysku 1 Cytuj
Sansei6 Napisano 15 Marca 2024 Napisano 15 Marca 2024 U młodego flak się trafił to przy okazji zmiany dętki wymiana opony, bo już łysa była... choć to przednia Cytuj
Greg1 Napisano 15 Marca 2024 Napisano 15 Marca 2024 Niestety z powodu ładnej pogody zamiast pojeździć na rowerze musiałem zrobić wiosenne porządki w ogrodzie - ale cały czas myślałem, gdzie właśnie mogłem jeździć... 2 2 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 16 Marca 2024 Mod Team Napisano 16 Marca 2024 Jeżeli to ta sama kaseta, to waga przekłamuje o 4, no dobra, 2 gramy... Ja póki co śniłem : z 10 stanowisk serwisowych, przy 2 -3 po kilka osób, i mój amor na tapecie - to chyba znak, że czas na serwis (mówili, że raczej do wymiany, co chciałem gdzie indziej zweryfikować)... PS tylko kolor amora jakiś dziwny, bo ciemny fiolet 1 Cytuj
Greg1 Napisano 16 Marca 2024 Napisano 16 Marca 2024 Niestety dalszy ciąg prac w ogrodzie więc nici z jeżdżenia ale wieczorkiem okleiłem trochę grawela i "wyprałem" fitnessa Cytuj
wr81 Napisano 23 Marca 2024 Napisano 23 Marca 2024 (edytowane) W końcu się zebrałem do wymiany. Suntour NEX out 2550g, RS Paragon Gold in 1830g. Najciekawsze w tym będzie po jakim czasie się małżonka zorientuje że coś się w rowerze zmieniło Edytowane 23 Marca 2024 przez wr81 3 Cytuj
Eathan Napisano 24 Marca 2024 Napisano 24 Marca 2024 @wr81 ten czarny i ten czarny. Jak coś to mówisz, że naklejki się odkleiły, bo to badziew, który prędzej czy później się popsuje i będzie wymagać zmiany na nowy. O odpowiedniej utylizacji pudełek nie mówię bo to oczywista oczywistość Cytuj
Eathan Napisano 24 Marca 2024 Napisano 24 Marca 2024 Nieco zbiorczo. Po tym jak złamałem prawą rękę w łokciu sporo rowerowego się działo. Przez 10 dni myślano, że połamałem głowę kości promieniowej. Po zdjęciu gipsu i założeniu ortezy we własnym zakresie ogarnąłem TK i okazało się, że złamany jest jeszcze wyrostek diobiasty. Były konsultacje, pomysł operacji, ale skończyło się na rehabilitacji od 12 dnia. Po niecałych 5 tygodniach pierwszy rower. Na początek gravel i 15 km po asfaltach. Potem już z górki i na zmianę MTB i gravel. Wczoraj 30 km na gravelu w tym kilka w terenie. Poza tym w tematach rowerowych ogarnięty pełen przegląd i serwis gravela. Podoba mi się prostota tego roweru. 2 Cytuj
wr81 Napisano 24 Marca 2024 Napisano 24 Marca 2024 Małżonka wykonała pierwszą jazdę. Zmiana nie została odnotowana. Rozważam jeszcze skrócenie przewodu przedniego hamulca, prowadzenie w Paragagonie jest inne niż w Nexie (od tyłu / od przodu). Dzisiaj mini serwis zerowy SIDa Base. Olej jakiś nawet był, za to smar na kurzówkach prawie niezauważalny.. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi