przemeg Napisano 21 Kwietnia 2025 Napisano 21 Kwietnia 2025 Aguri Active Bike 3 na razie prowdzadzi w moim rankingu Cytuj
przemeg Napisano 22 Kwietnia 2025 Napisano 22 Kwietnia 2025 @spidelli cóż Ty finalnie nabyłeś? U mnie nowy faworyt - Inter Pack Spider 3. Wygrywa z thule i Aguri składaniem - zajmuje mniej miejsca w garażu, gdy jest nieużywany. Podoba mi się, odglądam na yt i czytam opinie i wiele osób chwali sobie, że łatwo i pewnie się montuje, dobrze wrzuca i chwyta rowery itd. Cena też rozsądna, poniżej 2 tysięcy pln. Cytuj
spidelli Napisano 22 Kwietnia 2025 Napisano 22 Kwietnia 2025 @przemeg Odpuściłem hak, wożę na dachu rowery. 1 Cytuj
WolnaPolska Napisano 6 Lipca 2025 Napisano 6 Lipca 2025 Jeśli ma się w samochodzie hak, to warto kupić bagażnik na ten element i obecnie w legalny sposób wozić tam rowery. Myślę, że jest więcej plusów niż minusów, łatwiejszy montaż, gdyż rowerów nie trzeba podnosić na dach, nie ogranicza widoczności, np. przy tylniej szybie, samochód raczej nie spala jakoś więcej oraz rowery raczej nie zlecą, minusy chyba tylko dwa: wysoka cena i przy uderzeniu w tył, uszkodzenie rowerów. Pozdrawiam Cytuj
spidelli Napisano 7 Października 2025 Napisano 7 Października 2025 Najdroższy bagażnik, jaki miałem: 1 1 Cytuj
ernorator Napisano 7 Października 2025 Napisano 7 Października 2025 Kurde, ja też taki kupiłem. 1 Cytuj
RowerowyMaciej Napisano 16 Października 2025 Napisano 16 Października 2025 Po analizie tego i innych wątków kupiłem Westfalię BC60 i przejechałem z nim 3000 km i dwoma rowerami bez żadnego problemu. Jest solidny i składany, szczerze polecam:) Cytuj
icemachine Napisano 22 Marca Napisano 22 Marca Ja używam składanego bagażnika Thule na hak na 2 rowery. Dla mnie idealny. Po złożeniu mieści się w bagażniku samochodu klasy kompakt. Rozklada się błyskawicznie i łatwo montuje rowery. Cytuj
grzech1991 Napisano 7 Kwietnia Napisano 7 Kwietnia W dniu 21.04.2025 o 10:05, przemeg napisał: Koledzy polecicie jakiś bagaznik na hak na 3 rowery? Hak mam fabryczny, auto passat kombi 2022, chciałbym coś uchylnego. Na hak wejść powinny 3 rowery zwykle mtb. mam thule eposa, jestem zadowolony, jeszcze teraz dali thule santu, co prawda mała szansa, że przy braku miejsca w środku, będę jechał tylko z jednym rowerem no ale lepiej mieć niż nie mieć. Cytuj
PiotrWie Napisano 7 Kwietnia Napisano 7 Kwietnia W dniu 7.10.2025 o 10:07, spidelli napisał: Najdroższy bagażnik, jaki miałem: A w jakim celu demontowałeś koła? Cytuj
Wojcio Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia A ma ktoś doświadczenia z takim "bagażnikiem" (czyli vanem) i 3 osobami/rowerami? Czy to już musi być Sprinter, czy da się ogarnąć na poziomie klasy transportera? Najlepiej ja 3 osoba by siedziała na wygodnym fotelu, a nie cisnęła z dwiema innymi na ławeczce z przodu. Pamiętam jak fajnie mi się wiozło 5 rowerów, ale przy 2 osobach. Ktoś może jeździ busem z rowerami w środku w 3 i więcej osób? Cytuj
PiotrWie Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia (edytowane) Szkoda że nie spytałeś tydzień temu - bo bym Ci przymierzył ale już mam przygotowany samochód na kolejny wyjazd do Grecji - wyjeżdżamy w piątek. Myślę że się zmieszczą - do vana typu Caddy czy Berlingo ale w takiej wersji jak mój - tej dłuższej, po zdemontowaniu 2/3 tylnej kanapy. Jak chcesz tylko tak wiedzieć czy to jest możliwe to wracamy w połowie czerwca i wtedy mogę zmierzyć. A jak chcesz wiedzieć wcześniej i czy konkretne trzy rowery się zmieszczą to umów się w salonie - bardzo chętnie udostępnią Ci egzemplarz do próby. Tylko weź narzędzia do ewentualnego przekręcenia mostka o 90 stopni bo mogą się nie mieścić kierownice. Edytowane 8 Kwietnia przez PiotrWie 1 Cytuj
leotdipl Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia (edytowane) W dniu 22.03.2026 o 19:40, icemachine napisał: Ja używam składanego bagażnika Thule na hak na 2 rowery. Dla mnie idealny. Po złożeniu mieści się w bagażniku samochodu klasy kompakt. Rozklada się błyskawicznie i łatwo montuje rowery. A jaki konkretnie ? Zakupiłem właśnie Thule EuroWay G2 920 i jest na styk. Kompaktowy, składany, ale trzeba dobrze przemyśleć mocowanie rowerów. Dość ciasno. Edytowane 9 Kwietnia przez leotdipl Cytuj
PiotrWie Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia Właśnie zapakowałem nasze dwa rowery na wyjazd i po obejrzeniu stwierdzam że nie ma szans na trzy osoby i trzy rowery bez jakiegoś demontażu. Podejrzewam że w grę wchodzi co najwyżej bus typu Citroen Jumpy ale też tylko w wersji XL - ten który ma 5,3 m. Ale wtedy wyższe opłaty na autostradzie i przede wszystkim na promach - samochody uznawane za " komercyjne" mają kilka razy wyższe stawki niezależnie od tego jak są używane - gdybyśmy my nie mieli homologacji osobowej to też byśmy byli traktowani jako komercyjni a nie jako samochód osobowy do 5 m. 1 Cytuj
icemachine Napisano Poniedziałek o 12:52 Napisano Poniedziałek o 12:52 W dniu 9.04.2026 o 12:06, leotdipl napisał: A jaki konkretnie ? Zakupiłem właśnie Thule EuroWay G2 920 i jest na styk. Kompaktowy, składany, ale trzeba dobrze przemyśleć mocowanie rowerów. Dość ciasno. Przyznam że nie pamiętam dokładnie, bo już z 2 lata mineły. W każdym razie jest wizualnie bardzo podobny do Thule EasyFold XT. Składa się w taką elegancką kostkę i łatwo wchodzi do bagażnika w samochodzie. Skąd w razie potrzeby można go szybko wyjąć i przewieźć 2 rowey. Dla mnie super wygodne. Cytuj
leotdipl Napisano Poniedziałek o 13:48 Napisano Poniedziałek o 13:48 (edytowane) @ICEMACHINE, dziękuję za info 😀. Euro Way G2 920 też składa się fajnie w kostkę i mieści się w bagażniku. Jedyny minus jak napisałem - ciasno. Załadowany XC + Trail i ... jest na styk. Tutaj - w innym wątku - zamieściłem foto z próby załadunku obu rowerów"na sucho". Tutaj. https://www.forumrowerowe.org/topic/277175-bagażnik-pokrowiec-na-bagażnik-rowerowy-na-hak/ Edytowane Poniedziałek o 13:49 przez leotdipl Cytuj
Wojcio Napisano Poniedziałek o 17:20 Napisano Poniedziałek o 17:20 (edytowane) Ja się z Euroway (na 3 rowery) pożegnałem po zmianie rowerów. Osie boost i widelce 36mm to już zawsze się stykało. Mam Ublera. Ostatnio na Jeleniowskich ścieżkach widziałem i rozmawiałem z właścicielem Thule Epos. To jest super rozwiązanie. Drogie jak diabli, ale miejsca na rowery na szerokości (25cm) jest masa, a instalowanie super wygodne. Edytowane Poniedziałek o 17:21 przez Wojcio Cytuj
leotdipl Napisano Poniedziałek o 17:32 Napisano Poniedziałek o 17:32 (edytowane) @WOJCIO, Owszem. Prawie "Styka". Stąd asekuruje rowery w punktach styku kształtkami silikonowymi. Kupiłem go przed zakupem roweru XC. Teraz już wiem, że 19 cm to mało z XC. Ale Euro Way daje jeszcze radę. Cena! Za różnicę do Eposa - można napisać - kupiłem hak + moduł 13-pin + zewn. montaż. I jeszcze sporo z kasy zostało ! A bagażnik i tak wykorzystuje parę razy w roku. Z drugiej strony. Ma to pewne zalety. Mniej wystaje za autem, i jest mniejsza waga. Edytowane Poniedziałek o 17:49 przez leotdipl Cytuj
Wojcio Napisano Wtorek o 07:54 Napisano Wtorek o 07:54 No właśnie - XC - widelce 32 albo 34mm to jeszcze było OK, ale przy 36 golenie są grube. Ja miałem naklejoną gumę na widelec w istotnych miejscach - brzydkie, ale działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi