Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uszanowanko,

Po około 3000km

6qzu1c0wc2pu.jpg

x6wmd3pqoe7s.jpg

74qs9u4a0fsj.jpg

Po zmianie na nowy łańcuch czasami przeskakuje na 34T i cięższych przełożeniach kasety.

Jak to według Was wygląda?

• Mod Team
Napisano

Kąty są dziwne, do 6 wygląda ok, od 7 już nie wygląda za ładnie ale to może wina zdjęcia. Poza tym 3000, swoje robi.

Napisano

Dwa blaty idzie za stówkę ogarnąć. Więc możesz od razu doliczyć. Ciężko powiedzieć w jakim stanie jest suport i czy się nada. No i jeszcze są pedały tyle że jest problem z ich odkręceniem ale myślę że WD40 i wkręcenie korb w imadło pomogą. Tą cenę co jest teraz na pewno warto dać, korby jak wspomniałem nie są w złym stanie. Stówkę pewnie też. Wszystko ponad to cena jaką jesteś w stanie zapłacić za dodawany suport i pedały. 

Napisano

Kaseta deore przebieg 2,5 tyś km - jak oceniacie stan?

Kaseta jeździła do tej pory na łańcuchu SLX (przebieg 2,5 tyś km) jakieś 150km temu zmieniłem łańcuch na nowy XT, niby wszytko chodzi ładnie bez zgrzytów, ale na biegu 6,7 i 8 jak mocno depnę to czasami przeskakuje.

Zostawić ten łańcuch XT? pomoże to wydłużyć życie kasety? czy wrócić do SLX'a i zajechać go do końca razem z kasetą?

Zmierzyłem wydłużenie SLX'a dopiero dziś i wynosi ok. 0,3%.

101 3072 (1)

Pozdrawiam
Piotr

Napisano

6,7,8 są widocznie zużyte dlatego przeskakuje. 9 w zasadzie też - widać, że nogę masz raczej ciężką :yucky: 
Osobiście chyba wróciłbym do starego łańcucha i "dorżnął" kasetę, bo wiele życia jej nie zostało, a zużyta jest dość nierówno.

Napisano

Korba jest ok, a kaseta jak pisałem, jak dasz lepsze zdjęcia dostaniesz lepszą analizę.

Wymienilem 11,12,14,16t i wszystko dziala jak talala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...