Skocz do zawartości

[ZLOT] VI Oficjalny Zlot FR.org

Hanzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie, bo nie znam innych miejsc co tyle luda przyjmą. A nie chcę z internetu polecać bo można wylądować w syfie. No chyba, że przeniesiemy zlot w rychleby, albo inny rejon :)

Napisano

Właśnie z tego co patrzę to znajduję miejsca które przyjmują 15 góra 20 osób. A może schronisko na Błatniej? :)

Edit:

Napisałem jeszcze w jedno miejsce (ranczoblatnia), zobaczymy co odpiszą.

Napisano

Właśnie z tego co patrzę to znajduję miejsca które przyjmują 15 góra 20 osób. A może schronisko na Błatniej? :)

Edit:

Napisałem jeszcze w jedno miejsce (ranczoblatnia), zobaczymy co odpiszą.

Jestem za!

Osobiście bardzo lubię schronisko na Błatniej. Nawet byłem tam dziś pieszo i gdybym wiedział, że jest rozważane, to od razu mógłbym porozmawiać, jak to widzą.

Wg strony internetowej jest na 50 osób. Preferowałbym nad Ranczo, bo Ranczo jest schowane pod szczytem - nie ma tego klimatu i widoku na góry z wnętrza czy z ławek przed schroniskiem.

Dla lubiących soczyste zjazdy: na śniadanie z Błatniej można zjechać szlakiem harcerskim - myślę, że to jedno z lepszych śniadań jakie można mieć ;)

Napisano

Yo, delikatnie przypomnę, że Śląski to również Ustroń, Wisła, Szczyrk, Istebna i cuś jeszcze ;)

Tylko, że Na Błatnią autem nie wjedziesz

@Sol delikatnie przypomnę, że również możesz zarzucić propozycją, najlepiej podpartą własnym doświadczeniem ;)

A Harcerski cud, miód i orzeszki

Napisano

To nie jest zlot Subaru Ipreza tylko forumrowerowego ;)

A tak zupełnie poważnie: wiem że to dla wielu byłby problem, ale w nagrodę byłby świetny klimat noclegowni.

Napisano

No właśnie dlatego piszę, że mi przeszło.  Jeden podjazd - ok - ale dymać za każdym razem, np. w celach spożywczych do sklepu, to średnie.

No i nie ukrywam, że po długim i męczącym tripie fajnie jest od razu wejść pod prysznic, a nie czekać godzinę i modlić się o resztkę ciepłej wody ;)

Napisano

Jest parking na początku szlaku żółtego oraz w Nałężu (na końcu zjazdu harcerskim, niedaleko kapliczki).

Jest co dymać - to prawda. Te 500 w pionie samo się nie robi. Zwłaszcza żółtym, ale jest też droga technologiczna, którą 2/3 podjazdu załatwia się luksusowo - z nachyleniami do 10%.

Dla mnie to nie byłby problem. Browar i ciepły posiłek jest w schronisku. Suchy prowiant nie jest ciężki.

To tak w kwesti, że się da. Ale decyduje większość, a większość będzie wolała luksusy. Te można znaleźć niżej.

Napisano

ciepła woda i w miarę wygodne łóżko w suchym i niezagrzybionym pokoju to nie luksus ........to jest absolutne minimum

a czy to będzie w środku miasta czy na "górce" to inna sprawa , ale faktycznie dojazd samochodem musi być.

Napisano

Może ośrodek wypoczynkowy Relaks w Wiśle? Mają jakąś ofertę dla "klubów sportowych", więc może zlot by pod to podpiąć  :laugh: Zlot browerowy :)

Napisano

Wszystko przez tą demokrację, jest fajna, sprawdzona miejscówka ino, że tydzień wcześniej to nie, demokracja psa mać :)

W sumie chyba nie jest nigdzie zapisane, że ma być demokratycznie... Jest miejsce a w nim określony termin to trzeba trochę dyktatury wprowadzić i po problemie ;)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jak dla mnie moze byc i ostatni weekend czerwca :) jezeli miejscowka jest sprawdzona to moze jednak przyspieszyc zlot bo z tego co sie zorientowalem to bylaby to swietna baza wypadowa.

Napisano

W ankiecie terminowej można chyba usunąć swój głos i ponownie zagłosować na inny termin - sprostujcie, jeśli się mylę. Zachęcam tych, którym pasuje wcześniejszy termin i brenna do zmiany głosu i zaraz może się okazać, że całkiem demokratycznie jedziemy do Brennej jeszcze w czerwcu.

Kolega Sol też niegłupi pomysł podsunął.

Mnie by się też w głowie mieściło, jakby konkretna osoba gotowa do roli orga ogłosiła, że jak za tydzień nie znajdzie się miejscówka i org na termin 5-7 lipca, to działa z organizacją w Brennej.

Napisano

Demokratycznie można podwiesić kolejną ankietę - Brenna tydzień wcześniej/inny wolny termin vs. termin obecny i HGW gdzie.

CHGW się pisze:-)

ale co racja to racja.........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...