Wdzydzak Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Mam piasty Novatec NT-802 i NT-751 na 36H. Z ich wykorzystaniem chcę złożyć koła. Moja waga : 83 kg (plus czasem plecak maks. 10 kg). Sam lubię poszaleć po górkach, nie skaczę chyba, że wertep lekko podbije, z rodziną to raczej płaskie promenady. Obręcz powinna mieć margines bezpieczeństwa i być czarna. Nie chcę zbytnio wycieniowanych. Przedział wagi 460-560 gram. Wybrane wstępnie przeze mnie elementy składowe to : - obręcz ...- Alex Rims DH-19 waga 520 gram (nie wiem jaka jest zalecana długość nypli ), szer. 24,6mm, wys. 19mm, szer. wewn. 18mm, pas cierny dla klocków 10,2mm - szprychy - DT champion 2.0mm (nie ma co przepłacać za cieniowane competition), - nyple ..... - czarne, mosiężne, tu się waham pomiędzy DT Prolock Standard (to te z klejem) i DT Standard bez kleju, - opony .... - Continental X-King 2.2 zwijane, przez moment myślałem o Mountain King II na front ale podejrzewam, że ma nieakceptowalne opory toczenia na asfalcie i betonie, - dętki ........- zwykłe, nie cieniowane ok. 190 gram. Opaska 559x0,6x20 (przytnę do 19).
Wdzydzak Napisano 9 Maja 2013 Autor Napisano 9 Maja 2013 Dzisiaj zważyłem bardzo dokładnie piasty w wersji na 36 szprych i zaciski kół. Oto realne wyniki : - piasta NT 751 (przód) - 134 gram. - zacisk koła (przód) .... - 58 gram. RAZEM PRZÓD ....... - 192 gram. - piasta NT-802 (tył) ..... - 398 gram. - zacisk koła (tył) .......... - 64 gram. RAZEM TYŁ ............. - 462 gram.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.