45 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 luty 2012 - 20:03
Może tak, może nie ale ja nawet jak miałem RST Gila nbie widziałem w środku takiego syfu
. Z mojej strony EOT
Rowery
Napisano 05 luty 2012 - 20:10
Ty tylko słyszałeś ja mam takie dwa. Ja też słyszałem że ktoś gdzieś widział UFO...
EOT
Napisano 05 luty 2012 - 22:38
Użytkownik afly dnia 05 luty 2012 - 19:48 napisał
Tak czytam kolejne wypociny na temat wyższości FOX`ów nad innymi markami - tego oceniał nie bedę, ale ciekawi mnie jedno, kto rozbierał tego Fox`a co jest oferowany w Meridzie? Kto jest w stanie dać gwarancje iż jest tam pełno wartościowy Fox, a nie jakaś wersja OEM przygotowana na potrzeby producenta?
Nawet niech bedzie to alps, to i tak chodzi jak fox
Napisano 05 luty 2012 - 23:57
Skoro to takie unikalne doświadczenie to wytłumacz mi proszę "jak chodzi fox" ?
Napisano 06 luty 2012 - 00:37
Fox chodzi... inaczej i najczęsciej w opisach vs rs pojawiają się takie dwa słowa praca liniowa vs progresywna... chociaż dobrze ustawiony Sid pracą może przypominać Foxa. Drugą rzeczą jest to że Sid potrafi się na kostce czyli powtarzających się drganiach pogubić, Fox nie... RS po zablokowaniu buja, Fox nie i ostatnie co jest potwierdzone przez serwis Proshox - co któryś rs jest obecnie fabrycznie niedolany czyli pracuje na sucho stąd właśnie te przypadki kilkumiesiącznych zatartych goleni co w Foxie się nie zdarza po prostu. Aha - manetka, w RS po każdym piachu czysczenie mocowania murowane, w Foxie nie - potrafi jedynie przy zablokowanym amorze "wyrwać się"
Takie są fakty - powtórzę - potwierdzone przez profesjonalny serwis który jako jeden z nielicznych robi serwis komór wraz z napełnianiem azotem a nie "banalny" na pierwszy rzut oka serwis z wymianą oleju i uszczelek. Banalny tak naprawdę nie jest skoro co którys post dotyczący serwisu to "nie blokuje, co teraz tam stuka, nie trzyma cisnienia itd" Nie jestem zatwardziałym fanem F100 bo do dh czy też jeśli potrzeba zmiennego skoku to Talas może być niezła wtopą, ale do XC... Ten demonizowany koszt serwisu Foxa prawdopodobnie odrzuca wiekszość od zakupu ale jakby policzyć to dokładnie vs RS wychodzi na to samo a może nawet taniej przy Foxie, bo tu mozna zrobic serwis raz na 2 sezony jeśli błoto nam obce, w RS tak się nie da. Btw w tej Meridzie jest "normalny" Fox RL, a ten alps hmmm tu wolałbym jednak Rebę
A gdybym ważył mniej to R7 - to taki gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta... I nie ma o co kłócić się - gość rower kupił a i wszystkie te amory to koszt 1000-1500 pln. Wystarczy raz na sezon zmienić potestować, sprzedać 200 pln taniej. To naprawdę niewielki koszt żeby zobaczyć i doświadczyć różnic w pracy na sobie bo ile ludzi tyle zdań a najważniejsze jest to własne...
Użytkownik sivydym edytował ten post 06 luty 2012 - 00:43
Rowery
Napisano 06 luty 2012 - 10:07
Użytkownik sivydym dnia 06 luty 2012 - 00:37 napisał
chociaż dobrze ustawiony Sid pracą może przypominać Foxa