Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No chyba on do tego jest. Dobry wynik w testach Virginia tech (ale tam wersja bez MIPS), dobra marka i zastosowanie zgodne z przeznaczeniem, chyba że planujesz np. Rekord prędkości za samochodem :) .

Napisano
55 minut temu, pierotez napisał:

Nada się spec Align 2mips jako tylko do pociskania na szosie?

Spoko się nada. Też go chciałem kupić ale akurat w sklepie był tylko różowo-łososiowy czy jak tam zwał ten kolor, więc musiałem zamawiać przez neta, zamówiłem kilka do przymiarki (bo łeb kańcasty i nie każdy kask pasuje) i najbardziej podpasował MET Idolo, chyba też był lżejszy

• +1 pomógł 1
Napisano
Godzinę temu, Wojcio napisał:

No chyba on do tego jest. Dobry wynik w testach Virginia tech (ale tam wersja bez MIPS), dobra marka i zastosowanie zgodne z przeznaczeniem, chyba że planujesz np. Rekord prędkości za samochodem :) .

Rekordy prędkości nie ale 35+ i muszę patrzeć się w dół bo głowę podrywa 😃

Ok. Ciężki, kolory nie takie, ale dobry, lecę do CR przymierzyć tylko nie ma teraz promem żadnych .

• 1 miesiąc temu...
Napisano (edytowane)

Drodzy forumowicze, do takiego jeżdżenia dla samego jeżdżenia, po szosie, drogach polnych i leśnych chciałbym sobie kupić kask z szybką, żeby nie dostać np. gałęzią w oko, a żeby w zimne dni nie parowało jak okulary, które czasem noszę. Jest sens sobie taki kask wziąć, czy te szybki się nie sprawdzają? Czy bardzo się przejmować, że dany kask jest opisywany jako "miejski", czy jeden pies? Może polecacie jakiś model, najlepiej budżetowy (ja wiem, że każdy tu dba o bezpieczeństwo, ale do jeżdżenia drogą polną z b. umiarkowaną prędkością nie potrzebuję cholera wie czego, byle jak uderzę w np. brzozę, to mnie nie zmiotło z planszy - nawet na motocyklu jak zaliczałem gleby, to zawsze miałem łapę między kaskiem a asfaltem, więc wiem, że odruchy mam prawidłowe, w odróżnieniu od np. pewnego mojego kumpla, który upadki amortyzował twarzą).
Podobają mi się Uvex Stride Visor i Uvex Finale Visor, ale totalnie się nie znam :P

Edytowane przez Brukiew_Niepospolity
Napisano
Cytat

Czy bardzo się przejmować, że dany kask jest opisywany jako "miejski", czy jeden pies?

Jeden pies

Cytat

byle jak uderzę w np. brzozę, to mnie nie zmiotło z planszy

Brzozy to nawet samoloty zmiatają z planszy

Cytat

Podobają mi się Uvex Stride Visor i Uvex Finale Visor

Jak się kask podoba, jeśli mierzyłeś i jest wygodny to trzeba brać. Ten drugi dość mocno zabudowany z tyłu, jak kask mtb/enduro, myślę, że do rejreacyjnej jazdy po polach ten pierwszy w zupełności wystarczy