PeresKTM Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Cześć, jestem na etapie zakupu nowych kół karbonowych i w grę wchodzą dwie marki Evanlite i DandyHorse które według was są lepsze? Aktualnie jeżdżę na kołach zbudowanych w Lemonbike (to samo co evanlite) na obręczach dt xm421 oraz piastach 350. Modele kół które wchodzą w grę to: Evanlite Evolution piasta 240 lub pozostanie przy klasyce czyli 350 DandyHorse XC 30 tak samo piasty albo 240 albo 350 Co sądzicie o tych obręczach? ktoś jeździ ktoś używa? Może jakieś inne polecajki Cytuj
marcin_ostrów Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Widząc takie oferty , cały czas sie zastanawiam kto to kupuje . Tak na pierwszy rzut oka to tam jest ze 100% marży Wiem wiem , koszty działalności itp itd , no ale ... 1 Cytuj
PeresKTM Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Kupuję ten kto chce . Posiadasz w/w koła? Masz jakieś spostrzeżenia? Jeśli nie to dziękuję za twoja odpowiedź Cytuj
KSikorski Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Gdzieś da się kupić koła w cenie 50% evanlight z lokalną, egzekwowalną gwarancją? Cytuj
Patron920 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, marcin_ostrów napisał: Widząc takie oferty , cały czas sie zastanawiam kto to kupuje . Tak na pierwszy rzut oka to tam jest ze 100% marży Wiem wiem , koszty działalności itp itd , no ale ... nom, ja też. myślę że to forma biżuterii albo faktycznie top level zawodowy gdzie się liczą gramy Cytuj
Lextalionis Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Mocno zastanawiałem się nad Evanlite kiedy kupowałem swoje koła (co prawda ja do gravela). Dandy odpuściłem przede wszystkim z powodu absurdalnej wtedy ceny i tylko opcji hookless. Ostatecznie trafiłem dobrą promocję na koła Vinci i na te się zdecydowałem. Po prawie 5tys przejechanych kilometrów koła sprawują się bardzo dobrze. VINCI SCUDO na DT240 będą w tej samej wadze co Dandy Horse a są 400zł tańsze. Od Evanlite 100g lżejsze i 500zł tańsze. Dodatkową zaletą jest fakt że nie trzeba używać taśmy do tubelessa. Nie twierdzę, że to najlepsza opcja ale warto dorzucić do zstawienia. Cytuj
marcin_ostrów Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Godzinę temu, KSikorski napisał: Gdzieś da się kupić koła w cenie 50% evanlight z lokalną, egzekwowalną gwarancją? A to jeszcze z gwarancją mają być ? Za 50% to sobie sam składasz - znaczy się np ja kołodziejowi daję w wersji Ikea Natomiast za pelną cenę , czyli 5+ , jesteśmy już w rejonie karbonowych Newmanów , 1Zero , Ery SL czy innych Blacklabeli . A wtedy dla mnie wybór jest prosty . Chociaż jak tak patrze na takie oferty ... https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/rZkYU/?query=xrc Cytuj
PeresKTM Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu @Lextalionis no właśnie evanlite i dandyhorse w tym momencie to tylko hooklees. Dandy wychodzą o około 500 zł taniej niż evanlite i około 150g mniej… teraz mam koła zaplecione przez chłopaków z Rudy Śląskiej i nic złego nie mogę powiedzieć ale większa kasa i większa masa chyba odpuszczę i kupię dandy a i kolor cale czarne a nie biało czarne. Serwisi części rowerowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi