Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, jestem na etapie zakupu nowych kół karbonowych i w grę wchodzą dwie marki Evanlite i DandyHorse które według was są lepsze? Aktualnie jeżdżę na kołach zbudowanych w Lemonbike (to samo co evanlite) na obręczach dt xm421 oraz piastach 350.

Modele kół które wchodzą w grę to:

Evanlite Evolution piasta 240 lub pozostanie przy klasyce czyli 350 

DandyHorse XC 30 tak samo piasty albo 240 albo 350 

Co sądzicie o tych obręczach? ktoś jeździ ktoś używa?  

Może jakieś inne polecajki :)

Napisano
4 godziny temu, marcin_ostrów napisał:

Widząc takie oferty , cały czas sie zastanawiam kto to kupuje . Tak na pierwszy rzut oka to tam jest ze 100% marży :) Wiem wiem , koszty działalności itp itd , no ale ...  

nom, ja też. 

myślę że to forma biżuterii albo faktycznie top level zawodowy gdzie się liczą gramy

Napisano

Mocno zastanawiałem się nad Evanlite kiedy kupowałem swoje koła (co prawda ja do gravela). Dandy odpuściłem przede wszystkim z powodu absurdalnej wtedy ceny i tylko opcji hookless. Ostatecznie trafiłem dobrą promocję na koła Vinci i na te się zdecydowałem. Po prawie 5tys przejechanych kilometrów koła sprawują się bardzo dobrze. 
VINCI SCUDO na DT240 będą w tej samej wadze co Dandy Horse a są 400zł tańsze. Od Evanlite 100g lżejsze i 500zł tańsze. Dodatkową zaletą jest fakt że nie trzeba używać taśmy do tubelessa.
Nie twierdzę, że to najlepsza opcja ale warto dorzucić do zstawienia.

Napisano
Godzinę temu, KSikorski napisał:

Gdzieś da się kupić koła w cenie 50% evanlight z lokalną, egzekwowalną gwarancją?

A to jeszcze z gwarancją mają być ? :)  Za 50% to sobie sam składasz - znaczy się np ja kołodziejowi daję w wersji Ikea :)  Natomiast za pelną cenę , czyli 5+ , jesteśmy już w rejonie karbonowych Newmanów , 1Zero , Ery SL czy innych Blacklabeli . A wtedy dla mnie wybór jest prosty . 

Chociaż jak tak patrze na takie oferty ...

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/rZkYU/?query=xrc

Napisano

@Lextalionis no właśnie evanlite i dandyhorse w tym momencie to tylko hooklees. Dandy wychodzą o około 500 zł taniej niż evanlite i około 150g mniej… teraz mam koła zaplecione przez chłopaków z Rudy Śląskiej i nic złego nie mogę powiedzieć ale większa kasa i większa masa chyba odpuszczę i kupię dandy a i kolor cale czarne a nie biało czarne.  

Serwisi części rowerowe