Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, z góry prosiłbym o wyrozumiałość.Pierwszy rower od 20lat i trochę mnie pewne rzeczy przytłoczyły.

Odebrałem rower z punktu który pośredniczy z centrumrowerowe.Problem polega na tym, że na suporcie jest pełno piachu od samego początku.Korba chodzi dość głośno jak kręce do tyłu, słychać nierównomierne tarcie, strzelanie? Ciężko dojść skąd dokładnie dochodzi dzwięk ale jest to raczej korba.To jest niesłyszalne jak jade ale jak stoje już albo w domu tak.Przejechałem raptem 100m od punktu do domu i w domu wychodzą różne kwiatki.Łańcuch jest dość czysty, jest jakiś piach ale nie ma tego dużo.Tarcze są również czyste, głównie suport w piachu.

Czy zostawić to tak jak jest? czy mógł sie dostać piach w łożyska? jeśli tak to jakim cudem skoro tam są uszczelki no i rower przejechał raptem 100m + dwa kółka pod punktem?Dodałem zdjęcia

8c1de9e7-f781-4575-a2cc-9eb09d85fe7f.jpg

4f9c2235-8766-4142-b11a-9c72e196f6ff.jpg

Napisano (edytowane)

Nie dostał się do suportu.

Trochę benzyny na szmatkę i wytrzej cały smar z zewnątrz, z łańcucha, zębatek i kółek przerzutki też. Tylko na szmatkę, nie lej po rowerze. Po jakimś czasie pewnie jeszcze wyjdzie.

Edytowane przez chudzinki
  • +1 pomógł 1
Napisano

Dzięki.Czy benzyna nie ściągnie mi całkowicie smaru z łańcucha? bo ten od producenta  jako warstwa ochronna służy by rower był odrazu gotowy do jazdy no nie? nie chce odrazu smarować nowego łańcucha