Pawel_BB Napisano Poniedziałek o 11:41 Napisano Poniedziałek o 11:41 Cześć, z góry prosiłbym o wyrozumiałość.Pierwszy rower od 20lat i trochę mnie pewne rzeczy przytłoczyły. Odebrałem rower z punktu który pośredniczy z centrumrowerowe.Problem polega na tym, że na suporcie jest pełno piachu od samego początku.Korba chodzi dość głośno jak kręce do tyłu, słychać nierównomierne tarcie, strzelanie? Ciężko dojść skąd dokładnie dochodzi dzwięk ale jest to raczej korba.To jest niesłyszalne jak jade ale jak stoje już albo w domu tak.Przejechałem raptem 100m od punktu do domu i w domu wychodzą różne kwiatki.Łańcuch jest dość czysty, jest jakiś piach ale nie ma tego dużo.Tarcze są również czyste, głównie suport w piachu. Czy zostawić to tak jak jest? czy mógł sie dostać piach w łożyska? jeśli tak to jakim cudem skoro tam są uszczelki no i rower przejechał raptem 100m + dwa kółka pod punktem?Dodałem zdjęcia Cytuj
chudzinki Napisano Poniedziałek o 11:48 Napisano Poniedziałek o 11:48 (edytowane) Nie dostał się do suportu. Trochę benzyny na szmatkę i wytrzej cały smar z zewnątrz, z łańcucha, zębatek i kółek przerzutki też. Tylko na szmatkę, nie lej po rowerze. Po jakimś czasie pewnie jeszcze wyjdzie. Edytowane Poniedziałek o 11:49 przez chudzinki 1 Cytuj
Pawel_BB Napisano Poniedziałek o 11:53 Autor Napisano Poniedziałek o 11:53 Dzięki.Czy benzyna nie ściągnie mi całkowicie smaru z łańcucha? bo ten od producenta jako warstwa ochronna służy by rower był odrazu gotowy do jazdy no nie? nie chce odrazu smarować nowego łańcucha Cytuj
Lezia Napisano Poniedziałek o 11:55 Napisano Poniedziałek o 11:55 Łańcuch z zewnątrz praktycznie ma być suchy. 1 Cytuj
chudzinki Napisano Poniedziałek o 11:56 Napisano Poniedziałek o 11:56 Nie ściągnie jeżeli nie będziesz lał po łańcuchu. Oryginalny smar jest bardzo trwały, ale przez jakiś czas dość uciążliwy, bo jest bardzo lepki. 1 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Poniedziałek o 12:04 Napisano Poniedziałek o 12:04 Nowy rower to najlepiej porządnie umyć żeby uniknąć takich niespodzianek. Standardem jest że wszystko dookoła jest pokryte smarem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi