Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 godziny temu Mod Team Napisano 3 godziny temu Górale zawsze byli mali, a duzi to na płaskie, albo na tor, ewentualnie z górki Poza tym moc względna to też domena małych (W/kg) - jak w samochodach, czyli masa zabija osiągi W ciężarach też przelicznik jest najlepszy u najlżejszych. 1 Cytuj
szamysz83 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @KrissDeValnortrenuje ze mną koleżka, który jest cięższy ode mnie ponad 10 kg (ja ważę 79kg przy 185 cm, on 92 podobny wzrost). Jego całe to magiczne wręcz FTP jest sporo wyższe od mojego, ale na podjazdach to ja wygrywam. Na wyścigach widuję zawodników o wadze i posturze "szczurkowej" - oni na podjazdach robią taką robotę, że ja nie mam pytań 😂 Cytuj
michalr75 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu @szamysz83 To żadna nowość, masa własna przy wspinaniu ma ogromne, wręcz kluczowe znaczenie, dlatego też co chwila pojawiają się opinie że lepiej zrzucać własną masę zamiast walczyć o każdy gram w rowerze. Natomiast 100kg żywej wagi ma przewagę na prostej, choć to też zależy od stopnia wytrenowania. Jakoś maratonów MTB/XC nie wygrywają mięśniaki, choć znam jednego który w kategorii co chwila staje na pudle, ale on jest w rozpisanym treningu więc to też ma swoje znaczenie. Cytuj
smw44199 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To chyba naturalne, że cięższy ma trudniej pod górkę, ale łatwiej z górki. Ciągnęliście kiedyś przyczepę kempingową autem? Cytuj
RabbitHood Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No nie wiem, chyba każdy ma łatwo z górki? Cytuj
szamysz83 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @RabbitHoodCi "aero" mają łatwiej 🙃 Zawodnicy z sylwetką żagla mają przerąbane 😁 Cytuj
kaido2 Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu (edytowane) 17 godzin temu, marvelo napisał: Nie każdy jest 100 kg prosiakiem. O jak fajnie, że ktoś wspomniał o mocy bezwzględnej Ale: 100 kg tłuszczu, a mięśnia, to jest spora różnica " Łyda" pozwala przetrwać na podjazdach i zmienić kolej rzeczy na prostych i zjazdach Godzinę temu, RabbitHood napisał: No nie wiem, chyba każdy ma łatwo z górki? Wielu miałem takich na kole co pomimo swej wyższej wagi dokręcali, bo przecież nikt nie każe przyjmować odpowiedniej pozycji zjazdowej, zmieniać setu kół na taki który działa, czy korzystać z techniki Edytowane 21 minut temu przez kaido2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi