Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Różnica w tym momencie dla gravelowego (o mniejszym skoku niż dyskutowanej premierowej nowości) jest zauważalna ale czy szokująca biorąc pod uwagę sztywną oś i potencjalnie mniejszą wagę?

P.S. Cena w Centrumrowerowym na Rudego jest dobra.

image.thumb.png.6000a0ba8fca08e2e1952f7ea06be15c.png

image.thumb.png.0e6fc91af9ef93d5f0bf0681bc7ebabc.png

Napisano
12 godzin temu, FigoiFago napisał:

Tylko cena nie jest nawet podobna.

A czy Sid kosztuje tyle co Recon?
Jak chce się mieć top, to adekwatnie się płaci. Problem był w tym, że w crossach/trekkingach technika kończyła się tam gdzie w MTB zaczynała, czy była gdzieś w środku.

Napisano

I za 350km będzie do wywalenia - nie dzięki za takie wynalazki.
Wolę przepłacić i mieć normalną gwarancję na miejscu, dostęp do części, możliwość serwisu. No i przede wszystkim pewność, że się nie rozleci w trasie.

Może za 10 lat jak te wynalazki osiągną poziom rynku światowego, będą widoczne na zawodach, będzie normalna dystrybucja.

Napisano

.

10 godzin temu, uzurpator napisał:

Za trzysta i pięć dziesięci sztuk złota kupi się wideł w chinach który te 60mm skoku ma, wazy niewiele i działa tak samo dobrze jak karbą wypasy od Rock Socksa.

Tylko ruła taperuła :(

Ja potwierdzam..👍😉

10 godzin temu, zekker napisał:

I za 350km będzie do wywalenia - nie dzięki za takie wynalazki.
Wolę przepłacić i mieć normalną gwarancję na miejscu, dostęp do części, możliwość serwisu. No i przede wszystkim pewność, że się nie rozleci w trasie.....

@zekker pewnie racja, jak chcesz latać po singlach...,  ale żeby pojeździć po leśnych ścieżkach, nawet tych nieco trudniejszych...

10 godzin temu, uzurpator napisał:

Moje trzy mają grube tysiące już nabite. Po obniżeniu do ~50mm skoku są całkiem spoko....

Mój ma dopiero ~25oo najechane, chociaż eksploatuję w zasadzie jako grvel na płaskim terenie, no może z przewagą tych trudniejszych ścieżek, piach, kamienie, korzenie..., to ten skok konstrukcyjny 140mm bardziej pomaga niż przeszkadza, po prostu nisko napompowałem i mam wyraźnie duży sag, a to daje miękkość, a jednak tu potwierdza się zasada: apetyt rośnie w miarę jedzenia😋, chciałbym aby nierówności polnych dróg typu "tarka" wychwytywał tak jak motocykl, bo powiem szczerze, akurat w tej sytuacji słabo. Czy jesteście zadowoleni ze swoich amorków na tych "cholernych tarkach"🥴??

IMG_20241219_181823.jpg

https://www.forumrowerowe.org/topic/272436-amortyzator-przedni-nanlio-x7-pro-140120-z-aliexpres/?do=findComment&comment=2514705

Dołączam temat, bo mam wrażenie że rok wstecz nikt nie pamięta lub nie miał okazji przeczytać, że można inaczej😉😂