Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Składam rower budżetowy, niestety nie wszystko leży w szafie z częściami, więc trzeba się doposażyć ;) Rower budżetowy, więc im taniej tym lepiej, 

1. Koło tył - 29" pod QR135, obręcz minimum 25mm ID. Ewentualnie piasta/obręcz spełniająca te wymagania.
2. Korba - kwadrat lub sztywna oś, mocowanie 104bcd lub sramowski DM, długość max 170mm
3. Opony - jeśli używane to tylko bez dziur i łatek, najchętniej maxxis Ikon 29x2.2 lub coś podobnego, idealny byłby zestaw Ikon+Rekon
4. Przerzutka - 10/11s shimano, jakieś czterocyfrowe, żeby obsłużyło kasetę 11-42, koniecznie ze sprzęgłem
5. Hamulce - byle sprawne technicznie, może być nawet MT200
6. Dartmoor Cookie lub podobne

Miłego, Adam

Napisano

Cześć.

Prawdopodobnie będe miał te opony w dobrym stanie, bo mi nie przypasowały i szybko wymieniłem. Chyba nawet 4 sztuki, rano się upewnie i napiszę.

Napisano

@Przecietny złoty trzydzieści, że 1,30zł czy że 30zł? :D 
Spoko, na razie szukam jeszcze okazji na 3C w dobrym stanie, ale jak przyjdzie już do składania a opon brak, to na pewno się odezwę 🫡

Napisano

W zasadzie to pozamawiałem już wszystko, poza oponami - więc jakby ktoś coś jeszcze, to nadal poluję (Przecietny pamiętam o Twojej ofercie, trzymam ją w odwodzie! ) 

Napisano

Kenda Karma zwijane w rozmiarze 29x1,9". Jednakże te opony są nadwymiarowe bo przy ciśnieniu około 2 bary na obręczy 27mm wew. mają szerokość balona 52,5mm, jedna waży około 580 gramów, nigdy nie były przebite, jeżdżone na mleku od jesieni do wiosny. 

IMG_20250921_155703.jpg

IMG_20250921_155747.jpg

Napisano

Czołem, dzięki za oferty, wziąłem już w międzyczasie Ikony z OLX - zobaczymy co przyjdzie, jak będę szukał dalej to odezwę się niezwłocznie 🫡

Napisano

Servuss,
Widzę, że większość gratów już masz ale w razie czego lub dla potomnych zostawię sznurki z jakich ostatnio korzystałem:

https://www.olx.pl/d/oferta/kolo-rowerowe-29-tyl-CID767-ID17odXL.html?reason=observed_ad  - ok, nie ma 25mm wewnątrz ale za tą cenę warto mieć zapas

https://www.olx.pl/d/oferta/nowa-korba-truvativ-stylo-6k-170mm-sram-boost-11s-12s-bez-zebatki-CID767-ID12tUiq.html?reason=observed_ad  - można znaleźć nowy suport za 50zł, szczerbatkę od majfrendów za drugie tyle i komplecik ląduje za 150zł. 

• +1 pomógł 1
Napisano

@kazafaza To tanie koło jest w miarę sensownie zaplecione (tzn nie ma luźnych szprych) , tak żeby nadawało się do eksploatacji "od ręki", bez poprawek dla mało wymagającego użytkownika?

Mam kolegę który eksploatuje (niskonakładowo, żeby nie rzec beznakładowo) Treka Marlina sprzed kilu lat - niski model z kasetą 7 właśnie, a tu cena przystępna i sprzedawca niedaleko mnie...

Napisano

Jeszcze go nie dostałem, to było logistyczne wyzwanie ze względu na moją obecność na pomorzu zachodnim a lokalizację koła w Krakowie.  Za 25zł można zanabyć i próbować zabawy ze szprychami jeśli zajdzie potrzeba.

• +1 pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...