DEFTONES Napisano Wtorek o 06:29 Napisano Wtorek o 06:29 Z dostępności było do przewidzenia. I mowa tu o najdroższym topowym zestawie od Shimano. Jaka to będzie masakra z dostępnością, gdy wypuszczą bezprzewodowe wersje XT i Deore. Cytuj
KSikorski Napisano Środa o 04:50 Napisano Środa o 04:50 Przemyślałem zagadnienie i zgadzam się z @uzurpator i @Dokumosa co do sprzęgła. Tymczasem serwis "Zębatka" opublikował zdjęcia zespołu sprężyn: Cytuj
pecio Napisano Środa o 16:25 Napisano Środa o 16:25 Jutro przylatuje drugi akumulator i ładowarka. Przerzutka i manetka już potwierdzona wysyłka 16 czerwca . Czyli 17 u mnie i od razu montaż. 1 Cytuj
Przecietny Napisano Czwartek o 09:40 Napisano Czwartek o 09:40 Fajnie, bo w miarę tanio wychodzi upgrade dla kogoś kto ma 1x12 mechaniczny. Wystarczy tylko przerzutka,manetka,bateria i ładowarka. Jeszcze ciekawiej z tą elektroniką będzie jak nie będzie trzeba jej ładować co w przyszłości mam nadzieje pojawi się w grupach wyscigowych od deore w góre i w grx-ach oraz 105 w górę. Tyle,że wtedy tylko 1x Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 09:43 Napisano Czwartek o 09:43 17 godzin temu, pecio napisał: Jutro przylatuje drugi akumulator i ładowarka. Przerzutka i manetka już potwierdzona wysyłka 16 czerwca . Czyli 17 u mnie i od razu montaż. Trzeba być dzbanem żeby dokumentację akumulatora luzem odnosić do "intended use" wyrobu wykorzystującego tenże akumulator. Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 11:28 Napisano Czwartek o 11:28 (edytowane) @KSikorski to wszystko w humorystycznym "czepialskim" tonie a nie na serio pisałem. Tak , że luzik . A tak notabene to już czytałem u Anglosasów o zgubionych zaślepkach /pokrywie baterii z nowego Xtr'a . Edytowane Czwartek o 11:32 przez pecio 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano Piątek o 05:00 Mod Team Napisano Piątek o 05:00 Pisałem wcześniej że korba mi się nie podoba, ale zobaczcie tu: 2.09, zresztą na miniaturce tytułowej też widać. Wygląda na to że logo XTR to jest naklejka, i to niezbyt trwała... Cytuj
pecio Napisano Piątek o 05:29 Napisano Piątek o 05:29 @sznibRozczaruje Ciebie. Te napisy są malowane . Potem na to jest klejona gruba folia zabezpieczająca jak w poprzednich 9100 xtrach. Ale ta folia zakrywa tylko do połowy tego napisu i idzie pod kątem jak to przełamanie srebrnego. Jak chcesz to postaram się zrobić foty makro kluczowych momentów. Też się łudziłem , że to może tylko naklejka , że to tylko zły sen .......😁 Cytuj
pecio Napisano Piątek o 05:46 Napisano Piątek o 05:46 (edytowane) Kumpel wczoraj wieczorem zamontował nowe heble 9220 i zrobił kółko koło domu. Pierwsze co powiedział ....cytuję " kupa ale zobaczymy dalej" Edytowane Piątek o 06:09 przez pecio Cytuj
Mod Team sznib Napisano Piątek o 05:48 Mod Team Napisano Piątek o 05:48 Okazuje się ze nawet XTRy trzeba dotrzeć, żeby dobrze działały Cytuj
Sabarolus Napisano Piątek o 07:55 Napisano Piątek o 07:55 Wizualnie taki sobie ten XTR, korba brzydka, kaseta wyglada jak Deorka, przerzutka... meh. Ciekawe czy poprawili pedały i najnowsze M9200 wreszcie mają uszczelkę od strony osi, która nie wyłazi po kilku kilometrach Cytuj
pecio Napisano Piątek o 11:06 Napisano Piątek o 11:06 Jeżeli rozpatrujemy czynnik wizualny to powiem tak.......z dedykowaną zębatką korby XTR'a nawet ładnie się prezentują na żywo ( kumpel ma z 32 , ja na 38 muszę poczekać). Same to jak zdanie wyrwane z kontekstu. Kaseta o niebo ładniejsza od starszej 9100 i na kilometr widać , że to xtr . Nie da się jej pomylić z Deorką. O przerzutce wypowiem się w przyszłym tygodniu jak przyjedzie do mnie. Po za tym to ma działać i robić to do czego zostało stworzone. Pedały mam "zeszłe " XTRy i nie miałem problemów z uszczelkami. Ale z drugiej strony nie przelatałem na nich wiele bo mam założone Garminy . Pewnie " unowocześnili " uszczelnienia bo w całym XTRze wszystko zdaje się być poprawione. Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 11:16 Napisano Piątek o 11:16 No dobra, stawiam że jeszcze w czerwcu zobaczymy XT Di2 i Deore Di2. SLX został zaorany, nie będzie go już. Cytuj
pecio Napisano Piątek o 12:07 Napisano Piątek o 12:07 @KSikorski też słyszałem , że XT i Deorka ma już "wypłynąć" na dniach . I też pewnie na starcie problemy z dostępnością . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi