DEFTONES Napisano Wtorek o 06:29 Napisano Wtorek o 06:29 Z dostępności było do przewidzenia. I mowa tu o najdroższym topowym zestawie od Shimano. Jaka to będzie masakra z dostępnością, gdy wypuszczą bezprzewodowe wersje XT i Deore. Cytuj
KSikorski Napisano Środa o 04:50 Napisano Środa o 04:50 Przemyślałem zagadnienie i zgadzam się z @uzurpator i @Dokumosa co do sprzęgła. Tymczasem serwis "Zębatka" opublikował zdjęcia zespołu sprężyn: Cytuj
pecio Napisano Środa o 16:25 Napisano Środa o 16:25 Jutro przylatuje drugi akumulator i ładowarka. Przerzutka i manetka już potwierdzona wysyłka 16 czerwca . Czyli 17 u mnie i od razu montaż. 1 Cytuj
Przecietny Napisano wczoraj o 09:40 Napisano wczoraj o 09:40 Fajnie, bo w miarę tanio wychodzi upgrade dla kogoś kto ma 1x12 mechaniczny. Wystarczy tylko przerzutka,manetka,bateria i ładowarka. Jeszcze ciekawiej z tą elektroniką będzie jak nie będzie trzeba jej ładować co w przyszłości mam nadzieje pojawi się w grupach wyscigowych od deore w góre i w grx-ach oraz 105 w górę. Tyle,że wtedy tylko 1x Cytuj
KSikorski Napisano wczoraj o 09:43 Napisano wczoraj o 09:43 17 godzin temu, pecio napisał: Jutro przylatuje drugi akumulator i ładowarka. Przerzutka i manetka już potwierdzona wysyłka 16 czerwca . Czyli 17 u mnie i od razu montaż. Trzeba być dzbanem żeby dokumentację akumulatora luzem odnosić do "intended use" wyrobu wykorzystującego tenże akumulator. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 11:28 Napisano wczoraj o 11:28 (edytowane) @KSikorski to wszystko w humorystycznym "czepialskim" tonie a nie na serio pisałem. Tak , że luzik . A tak notabene to już czytałem u Anglosasów o zgubionych zaślepkach /pokrywie baterii z nowego Xtr'a . Edytowane wczoraj o 11:32 przez pecio 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 11 godzin temu Mod Team Napisano 11 godzin temu Pisałem wcześniej że korba mi się nie podoba, ale zobaczcie tu: 2.09, zresztą na miniaturce tytułowej też widać. Wygląda na to że logo XTR to jest naklejka, i to niezbyt trwała... Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @sznibRozczaruje Ciebie. Te napisy są malowane . Potem na to jest klejona gruba folia zabezpieczająca jak w poprzednich 9100 xtrach. Ale ta folia zakrywa tylko do połowy tego napisu i idzie pod kątem jak to przełamanie srebrnego. Jak chcesz to postaram się zrobić foty makro kluczowych momentów. Też się łudziłem , że to może tylko naklejka , że to tylko zły sen .......😁 Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) Kumpel wczoraj wieczorem zamontował nowe heble 9220 i zrobił kółko koło domu. Pierwsze co powiedział ....cytuję " kupa ale zobaczymy dalej" Edytowane 10 godzin temu przez pecio Cytuj
Mod Team sznib Napisano 11 godzin temu Mod Team Napisano 11 godzin temu Okazuje się ze nawet XTRy trzeba dotrzeć, żeby dobrze działały Cytuj
Sabarolus Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Wizualnie taki sobie ten XTR, korba brzydka, kaseta wyglada jak Deorka, przerzutka... meh. Ciekawe czy poprawili pedały i najnowsze M9200 wreszcie mają uszczelkę od strony osi, która nie wyłazi po kilku kilometrach Cytuj
pecio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jeżeli rozpatrujemy czynnik wizualny to powiem tak.......z dedykowaną zębatką korby XTR'a nawet ładnie się prezentują na żywo ( kumpel ma z 32 , ja na 38 muszę poczekać). Same to jak zdanie wyrwane z kontekstu. Kaseta o niebo ładniejsza od starszej 9100 i na kilometr widać , że to xtr . Nie da się jej pomylić z Deorką. O przerzutce wypowiem się w przyszłym tygodniu jak przyjedzie do mnie. Po za tym to ma działać i robić to do czego zostało stworzone. Pedały mam "zeszłe " XTRy i nie miałem problemów z uszczelkami. Ale z drugiej strony nie przelatałem na nich wiele bo mam założone Garminy . Pewnie " unowocześnili " uszczelnienia bo w całym XTRze wszystko zdaje się być poprawione. Cytuj
KSikorski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No dobra, stawiam że jeszcze w czerwcu zobaczymy XT Di2 i Deore Di2. SLX został zaorany, nie będzie go już. Cytuj
pecio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @KSikorski też słyszałem , że XT i Deorka ma już "wypłynąć" na dniach . I też pewnie na starcie problemy z dostępnością . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi