Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z dostępności było do przewidzenia. I mowa tu o najdroższym topowym zestawie od Shimano. 

Jaka to będzie masakra z dostępnością, gdy wypuszczą bezprzewodowe wersje XT i Deore.

Napisano

Publikacja1.jpg

Jutro przylatuje drugi akumulator i ładowarka.  Przerzutka i manetka już potwierdzona  wysyłka 16 czerwca . Czyli 17 u mnie  i od razu montaż. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Fajnie, bo w miarę tanio wychodzi upgrade dla kogoś kto ma 1x12 mechaniczny. Wystarczy tylko przerzutka,manetka,bateria i ładowarka. Jeszcze ciekawiej z tą elektroniką będzie jak nie będzie trzeba jej ładować co w przyszłości mam nadzieje pojawi się w grupach wyscigowych od deore w góre i w grx-ach oraz 105 w górę. Tyle,że wtedy tylko 1x

Napisano
17 godzin temu, pecio napisał:

Publikacja1.jpg

Jutro przylatuje drugi akumulator i ładowarka.  Przerzutka i manetka już potwierdzona  wysyłka 16 czerwca . Czyli 17 u mnie  i od razu montaż. 

Trzeba być dzbanem żeby dokumentację akumulatora luzem odnosić do "intended use" wyrobu wykorzystującego tenże akumulator.

Napisano (edytowane)

@KSikorski to wszystko w humorystycznym "czepialskim" tonie  a nie na serio pisałem. Tak , że luzik .

A tak notabene  to już czytałem u Anglosasów  o zgubionych zaślepkach /pokrywie baterii  z nowego Xtr'a .

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
  • Mod Team
Napisano

Pisałem wcześniej że korba mi się nie podoba, ale zobaczcie tu:

2.09, zresztą na miniaturce tytułowej też widać.

Wygląda na to że logo XTR to jest naklejka, i to niezbyt trwała...

Napisano

@sznibRozczaruje Ciebie. Te napisy są malowane . Potem na to jest klejona gruba folia zabezpieczająca jak w poprzednich 9100 xtrach. Ale ta folia zakrywa tylko do połowy tego napisu i idzie pod kątem jak to przełamanie srebrnego. Jak chcesz to postaram się zrobić foty makro  kluczowych momentów.

Też się łudziłem , że to może tylko naklejka , że to tylko zły sen .......😁

Napisano (edytowane)

Kumpel wczoraj wieczorem zamontował nowe heble 9220 i zrobił kółko koło domu.  Pierwsze co powiedział  ....cytuję " kupa ale zobaczymy dalej"

20250613_080656.jpg

20250613_080724.jpg

Edytowane przez pecio
Napisano

Wizualnie taki sobie ten XTR, korba brzydka, kaseta wyglada jak Deorka, przerzutka... meh.

Ciekawe czy poprawili pedały i najnowsze M9200 wreszcie mają uszczelkę od strony osi, która nie wyłazi po kilku kilometrach

Napisano

Jeżeli  rozpatrujemy czynnik wizualny  to powiem tak.......z dedykowaną zębatką korby XTR'a nawet ładnie się prezentują na żywo ( kumpel ma z 32 , ja na 38 muszę poczekać). Same to jak zdanie wyrwane z kontekstu.

Kaseta o niebo ładniejsza od starszej 9100 i na kilometr widać , że to xtr . Nie da się jej pomylić z Deorką. O przerzutce  wypowiem się w przyszłym tygodniu jak przyjedzie do mnie. Po za tym to ma działać i robić to do czego zostało stworzone. Pedały mam "zeszłe " XTRy i nie miałem problemów z uszczelkami. Ale z drugiej strony nie przelatałem na nich wiele bo mam założone Garminy . Pewnie " unowocześnili " uszczelnienia  bo w całym XTRze wszystko zdaje się być poprawione.