bartul_ Napisano 30 Czerwca 2024 Napisano 30 Czerwca 2024 Witam, od roku jeżdżę na dartmoor hornet z 2022r. i w końcu przyszedł czas na zamianę opony WTB 27.5 z szerokością 2.8. Myślałem nad Maxxis minion DHF z przodu i z tyłu, ale nie wiem co z szerokością. W hornecie domyślnie jest aż 2.8, a chciałbym zamontować 2.6. Czy wejdzie? Będzie odczuwalna różnica? A może inna konfiguracja opon? Zależy mi na maxxisach bo ładne Cytuj
PJ4cK Napisano 30 Czerwca 2024 Napisano 30 Czerwca 2024 Jak może nie wejść węższa opona? Odczuwalna różnica w czym? Opony dobierasz do tego po czym jeździsz a nie na wygląd Cytuj
Tyfon79 Napisano 30 Czerwca 2024 Napisano 30 Czerwca 2024 Da się i 2.5" wstawić. Różnica będzie odczuwana w każdym rodzaju nawierzchni czy to asfalt czy teren. Czy na minus to już twoja kwestia bo jednak nie dużo osób używa plusowych opon w rowerach tradycyjnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi